Ultimele stiri
-
Paul, un militar din Dej, a dat dovadă de curaj sâmbătă, 1 februarie, când s-a aruncat în apele reci ale unui lac pentru a salva viața unui copilaș în vârstă de doi anușori care era în pericol de înec. Întâmplarea a fost povestită pa pagina de Facebook a Flotilei Fluviale. Sâmbătă, 1 februarie, în jurul orei 13:00, Fruntașul Popaene Paul Alexandru din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, aflat la pregătire în vederea participării la misiune în garnizoana Dej, nu a ezitat nici o clipă atunci când a auzit strigătele de ajutor venind de pe malul lacului din municipiu. Aflându-se…
-
Fosta președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol, și soțul ei, omul de afaceri Vladimir Ciorbă, au fost reținuți luni seară de procurorii DIICOT, după audieri care au avut loc la sediul instituției, au transmis surse judiciare pentru News.ro. Surse judiciare au declarat, luni seară, pentru News.ro, că Laura Vicol, fosta şefă PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, şi soţul ei, Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, au fost reţinuţi, la finalul audierilor de la sediul DIICOT. Procurorii au făcut 65 de percheziţii în dosar, în România şi Principatul Monaco (63 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa,…
-
Premierul Marcel Ciolacu a comentat, luni, audierile în cazul Nordis care au loc la DIICOT, subliniind că acest lucru demonstrează funcționarea sistemului judiciar. Declarațiile sale au venit în contextul desfășurării a 65 de percheziții domiciliare în România și Principatul Monaco, într-un dosar penal privind un grup infracțional organizat. Întrebat despre audierea Laurei Vicol și a soțului acesteia, Vladimir Ciorbă, premierul a răspuns scurt: „Înseamnă că justiția funcționează”. De asemenea, chestionat despre activitatea comisiei parlamentare privind cazul Nordis, Ciolacu a indicat că liderii de grup ar trebui întrebați despre motivele pentru care aceasta nu își desfășoară activitatea. În ceea ce privește…
-
Senatul României a adoptat luni, cu 78 de voturi pentru, 41 împotrivă și 4 abțineri, proiectul de hotărâre privind structura serviciilor Senatului. Această inițiativă are la bază un memorandum aprobat de Biroul Permanent și vizează eficientizarea aparatului administrativ al instituției. Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a subliniat în plen că măsurile adoptate vor contribui la optimizarea resurselor umane. Conform noilor reguli, personalul care activează în cabinetele demnitarilor și în cadrul grupurilor parlamentare va fi redus, iar principiul potrivit căruia funcționarii care vin cu un demnitar pleacă odată cu acesta va fi aplicat în proporție de 70%. Această propunere redimensionează aparatul Senatului,…
-
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 3 - 16 februarie 2025. Specialiştii ANM anunţă temperaturi în scădere, nopți și dimineți geroase în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, cu valori ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest. Potrivit meteorologilor, pe parcursul acestei săptămâni, vremea se va menține rece, pe alocuri geroasă dimineața și noaptea îndeosebi în depresiunile intramontane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, cu valori ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest, iar cele minime se vor încadra între -12 și -1 grad.…
-
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că l-a eliberat pe Victor Ponta din funcția de consilier onorific la Guvern, motivând că acesta și-a intensificat activitatea politică în ultima perioadă. Decizia marchează o separare clară între cei doi în ceea ce privește colaborarea în cadrul Guvernului. Întrebat la Parlament despre motivul acestei decizii, Marcel Ciolacu a declarat: „Pentru că are o activitate politică mai intensă în ultimul timp și drumurile noastre în ceea ce privește consilier onorific s-au despărțit”. Victor Ponta a reacționat afirmând că a înțeles motivele politice care au stat la baza deciziei premierului. Fostul prim-ministru a recunoscut că…
-
Elevii de liceu care vor susține examenul de Bacalaureat conform viitoarelor planuri-cadru vor avea de trecut, în mod obligatoriu, probe la Limba și literatura română, competențele de limbă modernă și competențele digitale. Aceste modificări fac parte din propunerile actuale ale Ministerului Educației, conform declarațiilor oficialilor. Gabriel Vrînceanu, șeful Serviciului Dezvoltare Curriculum din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a explicat în cadrul unui webinar că examenul de Bacalaureat va include probe obligatorii la Limba și literatura română pentru toți elevii, indiferent de profilul urmat. Totuși, programul de studiu va avea particularități în funcție de specializare, cu abordări diferite pentru elevii de…
-
Simona Halep şi Ana Bogdan au fost eliminate, luni, în primul tur al probei de dublu de la Transylvania Open, cu premii de 275.094 de dolari. Beneficiare ale unui wild card, Simona şi Ana au fost învinse în primul tur de favoritele 4, Emily Appleton (Marea Britanie) şi Qianhui Tang (China), scor 7-6 (5), 6-1. Meciul a durat o oră şi 19 minute. Pentru prezenţa în primul tur la dublu, Simona Halep şi Ana Bogdan vor primi 1.960 de dolari şi un punct WTA.
-
Reprezentanții Ministerului Educației au infirmat afirmațiile potrivit cărora noile propuneri de planuri-cadru pentru liceu ar exclude disciplinele Istoria Românilor și Geografia din programa de studiu a elevilor. Secretarul de stat Bogdan Cristescu a subliniat că aceste discipline nu au fost eliminate, ci s-a renunțat la caracterul obligatoriu și unic al conținuturilor predate, menținându-se totodată un trunchi comun valabil pentru toți elevii. Secretarul de stat a explicat că reorganizarea programelor școlare va implica și ajustarea conținuturilor de Bacalaureat în concordanță cu noile planuri-cadru, care pun accent pe studiul istoriei în clasele a IX-a și a X-a. Dacă ne punem problema studierii…
-
Efectivele Grupării de Jandarmi „Tomis” Constanța au desfășurat, în perioada 20 ianuarie – 02 februarie, 593 misiuni specifice domeniului de activitate cu aproximativ 1.500 de jandarmi, care au executat misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, acțiuni punctuale și în cooperare/colaborare cu alte instituții, precum și misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestații sportive, prioritatea fiind asigurarea siguranței civice și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni. Astfel, au fost executate 213 activități de menținere a ordini publice în sistem integrat pe raza municipiului Constanța, în cooperare cu Inspectoratul de Poliție Județean, 24 de acțiuni în cooperare…