Societățile sănătoase își premiază oamenii valoroși prin diferite distincții, premii, funcții de conducere. Este vorba aici de meritocrație. Da, sună puțin utopic, nu? Dar avem și noi oamenii noștri valoroși și totodată, capabili.
Florin Iordache a devenit noul șef al Consiliului Legislstiv, după ce a fost votat de 185 de parlamentari. Contracandidatul său, fostul președinte al CCR, Augustin Zăgrean a primit 41 de voturi. Însă nu aceasta este distincția primită de Florin Iordache, de care vorbeam la început, ci faptul că el a primit acest post “pe viață”, da, ați citit bine. Predecesorul său, fostul președinte al Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu, în vârstă de 77 ani a plecat după ce a ocupat acest scaun timp de 17 ani. Aceasta este recompensa colegilor din PSD pentru Iordache după ce acesta nu a fost luat in calcul pentru listele de parlamentari din partea partidului la aceste alegeri.
Dacă tragem linie, Florin Iordache va avea o funcție cheie în Parlamentul României, nu ca deputat, să stea doar patru ani pe același post și pe un salariu mai mic, ci din postura de președinte pe viață al Consiliului Legislativ, cu un salariu de 12.000 de lei pe lună, echivalentul a nouă salarii minime.
Așadar, fostul ministru al Justiției în guvernului condus de Sorin Grindeanu și totodată, autorul OUG 13 din 2017, cea care a scos în stradă sute de mii de oameni în țară revine în forță. Florin Iordache a ajuns în această postură după ce la alegerile parlamentare din anul 2016, PSD și-a adjudecat atunci victoria cu 46 de procente, față de cele 20 ale PNL. Problema este că atunci prezența la vot a fost una sub 50%, de doar 39%. Acela a fost punctul de plecare al deputatului social democrat, cel care va munci pe viață, nu în favoarea societății și interesului public, ci a celui privat.
Ca să vă faceți o idee, Consiliului Legislativ are în vedere “avizarea proiectelor de acte normative și ținerea evidenței oficiale a legislației României”.
În concluzie, legislația țării se află pe mâini bune. Omul de valoare a fost premiat așa cum se cuvine, nu? În final rămâne totuși o necunoscută. Va taxa societatea acest vot ostil din Parlament prin votul din 6 decembrie? Dar asta este deja altă întrebare..