Polaris M Holding dorește să informeze constănţenii municipiului despre cum se cheltuie taxa de Salubrizare în orașul Constanţa.
Este important să știm exact unde merg banii constănțenilor și ce se întâmplă cu ei, mai ales când vorbim despre un aspect atât de vizibil cum este colectarea deșeurilor”, transmite Polaris M Holding.
Cum se împart costurile din taxa de salubrizare
• 36% din taxă este folosit pentru colectarea și transportul deșeurilor, sumă facturată de către POLARIS. Aici intră toate cheltuielile operaționale: de la investiția în echipamente, salariile angajaților, combustibilul necesar pentru drumurile zilnice până la groapa de gunoi de la Ovidiu și întreținerea mașinilor de colectare.
• 25% Contribuția în Economia Circulară – Bani care merg la Fondul de Mediu
• 20% Depozitare TRACON SA – acoperă depozitarea la groapa de gunoi din Ovidiu care aparține TRACON SA.
• 19% este TVA, taxa colectată de Bugetul de Stat
Rezumatul activității Polaris
Ne desfășurăm sarcinile cu profesionalism, în fiecare zi, fără excepție. Confruntăm orice condiție meteorologică, fie ea caniculară, ploioasă sau plăcută, pentru a fi prezenți acolo unde e nevoie”, mai transmite compania.
De ce contează colectarea deșeurilor atât de mult?
Colectarea fără oprire a deșeurilor este o activitate care protejează mediul în care trăim și contribuie la asigurarea sănătății locuitorilor Constanței.
În fiecare zi, Polaris colectează și transportă la groapa de gunoi peste 500 de tone de deșeuri din municipiul Constanța. O singură zi de sincopă în activitate ar însemna că în municipiu ar rămâne 500 de tone de gunoi neridicate. Se colectează deșeurile indiferent că e week-end sau sunt zile libere legale. În acest fel este protejat mediul în care trăim și se contribuie la asigurarea sănătății locuitorilor Constanței”, completează reprezentanţii Polaris M Holding.