Ultimele stiri

Ana Dumbravă, „regina” Counter Strike: al treilea premiu consecutiv pentru cea mai bună jucătoare din lume

Sursă foto: Instragram/@ana.dumbrava

Ana Dumbravă, jucătoarea româncă de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), a făcut din nou istorie la gala HLTV Award de la Belgrad, unde a fost desemnată, pentru a treia oară consecutiv, „Cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume”. Este o performanță unică în istoria competiției, Ana devenind singura jucătoare care a obținut acest titlu de trei ori.

Ana Dumbravă, cunoscută în lumea gamingului sub pseudonimul „ANa”, și-a consolidat poziția de lider în esports, o industrie dominată în principal de bărbați. Distincția din 2025 vine după ce, în 2023, Ana a fost premiată alături de echipa Imperial pentru cea mai bună echipă de CS:GO, iar în 2024 a primit primul său premiu individual pentru performanțele remarcabile ca AWP-er (lunetist).

Într-un mesaj emoționant adresat fanilor pe Instagram, Ana a dedicat acest trofeu mamei sale:

Este un vis wow, 3 din 3! Nici măcar nu știu ce să spun, doar vă mulțumesc foarte mult tuturor pentru dragostea și sprijinul vostru, înseamnă foarte mult pentru mine. Vreau să dedic acest premiu eroului meu, persoanei care m-a făcut cine sunt astăzi, mamei mele. Știu că ești acolo sus zâmbind la mine, sper că te-am făcut mândră în seara asta!”

Un drum plin de sacrificii și determinare

Originară din Rădăuți, Ana Dumbravă, acum în vârstă de 25 de ani, a intrat în lumea gamingului profesionist în 2015. Deși a descoperit pasiunea pentru calculatoare de la o vârstă fragedă, drumul ei a fost presărat cu provocări personale și profesionale.

Tragedia pierderii mamei la doar 9 ani a determinat-o să-și găsească refugiul în jocurile video, care ulterior s-au transformat într-o carieră. Ana a mărturisit că a fost inspirată să joace CS:GO la nivel profesionist după ce a urmărit, în 2014, o competiție pe platforma Twitch.

Succesul nu a venit peste noapte, însă perseverența și mentalitatea de campion au fost esențiale:

Am avut mereu această mentalitate de campion, să nu mă las bătută, mereu am avut impresia că oricât aș face, pot să fac mult mai bine, și că pot să demonstrez că pot să fac mult mai mult de atât (…) Orice trofeu, orice victorie, nu vine după o zi, după o lună, după un an, poate să dureze și ani și ani de zile”, a declarat Ana pentru monitorulsv.ro.

Programul Anei înainte de competiții este extrem de strict, dedicându-se până la 9 ore zilnic antrenamentelor, dar acordând o importanță deosebită pauzelor regulate pentru a-și menține echilibrul. Rezultatele ei nu sunt doar un simbol al performanței individuale, ci și o inspirație pentru alte tinere care visează să-și croiască un drum în esports.

Lasati un comentariu

Alte articole

01 aug. 2024 2.08 pm

Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a…

12 iun. 2021 7.25 pm

  Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, de la EURO 2020. Timp de mai multe minute, jucătorul danez a fost resuscitat pe gazon de către…

27 sept. 2024 9.58 am

Echipa bucureşteană FCSB a învins joi seara, pe teren propriu, scor 4-1, formaţia letonă RFS Riga, în prima etapă a tabloului principal din Liga Europa, și se află pe locul 2 al clasamentului.…

27 mai 2023 3.16 pm

Un studiu realizat de către The Harris Poll pentru Nationwide Children’s Hospital pe 2035 adulți americani a constat că jumătate dintre părinții cu copii cu vârste sub 18 ani consideră că…

26 feb. 2022 9.37 pm

  Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal din Anglia, Chelsea, a renunțat la clubul din londonez, după aproape 20 de ani. Declarația lui Roman Abramovici: „În cei aproape 20 de ani de…

28 iul. 2024 2.54 pm

Înotătorul David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 metri liber, cu timpul de un minut, 45 de secunde şi 65 de sutimi, cel mai bun din serii. Şi înotătoarea Rebecca Diaconescu s-a calificat…