Ultimele stiri

Oana Diaconescu, Head of Leasing Retail, Iulius: “Ne dorim ca vizitatorii să petreacă timp de calitate în spațiile noastre, să se bucure de o varietate de activități, de la shopping și dining, la evenimente culturale sau recreative”

După ce a redefinit peisajul urban în Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, grupul IULIUS aduce expertiza sa și la malul Mării Negre, printr-un proiect de regenerare urbană care va transforma 38 de hectare de teren neutilizat de peste 10 ani într-un hub urban cu funcțiuni mixte. Dezvoltarea va include spații de retail, clădiri office, parcuri, grădină botanică, oferind constănțenilor o destinație aflată în tendințele internaționale de regenerare urbană.

Într-un material publicat de Ziarul Financiar, Oana Diaconescu, Head of Leasing Retail în cadrul IULIUS, a subliniat că proiectele dezvoltate de companie au la bază o viziune clară: integrarea funcțiunilor multiple într-un singur spațiu, pentru a răspunde nevoilor variate ale locuitorilor unui oraș. Această abordare inovatoare se reflectă în proiectele deja realizate de IULIUS. De exemplu, în anul 2024, compania a reușit să încheie cele mai mari tranzacții de leasing din retailul românesc, cu brandurile Lefties și Primark, ambele în Iulius Town Timișoara, un ansamblu mixed-use cu o suprafață de peste 200.000 mp, care include zona de retail și office, reprezentând cea mai mare dezvoltare comercială din afara Bucureştiului.

Acești retaileri caută proiecte cu un impact regional și internațional. În special, se concentrează pe dezvoltări mixte, care oferă mai mult decât componenta de retail, având un trafic constant, 7 zile din 7, datorită varietății de experiențe și servicii disponibile”, a explicat Oana Diaconescu.

Aceste rezultate demonstrează capacitatea IULIUS de a integra multiple funcțiuni într-un singur spațiu, de a atrage nume puternice în proiectele sale, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială. Aceeași viziune va fi aplicată și în proiectul din Constanța, cu adaptări specifice pentru a revitaliza zona centrală și a răspunde nevoilor comunității.

Experiențe complete, elementul cheie în strategia de dezvoltare a IULIUS

Oana Diaconescu a explicat că specificul proiectelor IULIUS generează un număr semnificativ de vizitatori, care se bucură de timpul petrecut la shopping, în parc, la restaurante sau la evenimentele care se organizează cu frecvență. Potrivit acesteia, proiectul Iulius Town Timișoara a înregistrat în primele șase luni din 2024 o creștere de 10% a numărului de vizitatori față de perioada similară din 2023.

Creăm destinații care să fie mai mult decât simple centre comerciale. Ne dorim ca vizitatorii să petreacă timp de calitate în spațiile noastre, să se bucure de o varietate de activități, de la shopping și dining, la evenimente culturale sau recreative”, a declarat Oana Diaconescu.

De exemplu, Iulius Town Timișoara, al doilea proiect mixed-use dezvoltat de compania IULIUS după Palas Iași, include 102.000 mp de retail, 450 de magazine, cafenele și restaurante tematice, 12 săli de cinema, un centru de fitness, grădiniță și școală primară, un parc, 4 clădiri office și 3 săli de evenimente.

Un proiect adaptat la specificul Constanței

Proiectul din Constanța va reflecta aceeași viziune de integrare a funcțiunilor mixte, dar va fi adaptat specificului local, astfel încât să devină un punct de atracție pentru locuitorii orașului și pentru turiști. Având în vedere potențialul turistic al Constanței, dezvoltarea IULIUS va include facilități care să fie atractive pe tot parcursul anului, transformând platforma care a găzduit depozite de produse petroliere în trecut, într-un spațiu multifuncțional modern, ancorat în cerințele economice și sociale actuale.

Lasati un comentariu

Alte articole

05 mai 2021 10.59 am

  Administrația locală Limanu a fost sancționată cu amendă de 15.000 lei pentru nerespectarea obligației legale privind colectarea separată a deșeurilor generate pe raza localității și…

18 apr. 2023 1.45 pm

În vederea executării lucrărilor de înlocuire a unei conducte de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 400 mm, din Stațiunea Mamaia, RAJA SA va sista furnizarea apei potabile joi – 20 aprilie…

07 mart. 2024 4.12 pm

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au identificat una dintre persoanele care au vandalizat peretele unui imobil în data de 02.03.2024, situat în proximitatea…

20 apr. 2022 8.16 am

  Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri dimineață, la blocul TD1A, de pe bulevardul Tomis, nr.138, acolo unde era fum pe casa scării. La fața locului…

12 apr. 2023 10.52 am

Omul de afaceri Grigore Comănescu s-a stins într-un spital din București după mai multe complicații care i-au adus internarea în urmă cu câteva zile. Grigore Comănescu avea 65 de ani. Bărbatul…

23 aug. 2024 3.25 pm

Au mai rămas doar câteva ore până la debutul Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia” 2024, eveniment organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, alături…