Ultimele stiri

Ministrul Energiei: 19.000 de gospodării sunt nealimentate cu energie electrică. Probleme şi în judeţul Constanţa

tensiune curent linii de tensiune (sursa foto: Pexels)

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, după ședința Comandamentului Energetic, că rețelele de înaltă tensiune nu au înregistrat probleme semnificative în urma condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile. Potrivit acestuia, nici Transelectrica, nici operatorii de distribuție nu au avut dificultăți majore în gestionarea situației, iar rețelele de transport și distribuție a gazelor naturale au funcționat fără întreruperi.

Ministrul a subliniat că echipele operatorilor au acționat rapid pentru remedierea defecțiunilor apărute pe rețelele de medie și joasă tensiune. Dacă în cursul dimineții aproximativ 28.000 de gospodării erau nealimentate cu energie electrică, până la momentul raportării numărul acestora a scăzut la sub 19.000. De asemenea, Burduja a menționat că în aria acoperită de Distribuție Energie Oltenia, toate problemele de pe liniile de medie tensiune au fost rezolvate, rămânând doar 123 de incidente minore pe liniile de joasă tensiune.

Am încheiat şedinţa comandamentului energetic, convocat pentru evaluarea stadiului avariilor apărute în contextul condiţiilor meteorologice de ieri şi de astăzi. Pe reţelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici la nivelul Transelectrica, nici la nivelul operatorilor de distribuţie. La fel, nu au fost deloc probleme pe zona de transport sau distribuţie gaze naturale”, a anunţat ministrul într-o postare.

Sebastian Burduja afirmă că ”pe reţelele de medie şi joasă tensiune pentru distribuţia energiei electrice echipele operatorilor au intervenit de la primele ore pentru remedierea defecţiunilor apărute”.

Dacă de dimineaţă aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000. Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită”, precizează ministrul.

Burduja menţionează că la nivelul celorlalţi operatori, zonele care necesită atenţie sunt următoarele, inclusiv numărul de consumatori încă nealimentaţi:

Electrica DEER

– Galaţi – 2384

– Vrancea – 3779 (cu şanse de rezolvare rapidă)

– Buzău – 718 (cu şanse de rezolvare rapidă)

PPC

– Constanta – 1690

– Calarasi – 2140

– Ialomiţa – 481

Delgaz Grid

– Bacău – 3181

– Neamţ – 2667

– Vaslui – 1524

– Iaşi – 213

Potrivit lui Sebastian Burduja, lucrările de amenajare hidroenergetice sunt vitale nu doar pentru creşterea producţiei de energie şi consolidarea securităţii energetice a României, dar şi pentru protecţia împotriva inundaţiilor.

De aceea insistăm permanent pentru finalizarea investiţiilor începute, inclusiv a celor de dinainte de 1989, în ciuda sabotajului constant din partea câtorva organizaţii neguvernamentale de mediu. Chiar dacă deranjăm interese, nu ne vom opri.

Accelerarea şi stimularea investiţiilor în reţele. Pe mandatul meu, am semnat contracte de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea reţelei de transport şi distribuţie, o sumă record, iar rezultatele se vor vedea în următorii ani. Reţelele modernizare sunt mai reziliente în faţa condiţiilor meteorologice speciale. Per total, apreciez că sistemul energetic naţional s-a comportat bine. Avem şansa să dispunem de unii dintre cei mai buni experţi în domeniu, iar resursa cea mai importantă a sistemului nostru energetic rămân oameni”, mai spune Burduja.

Lasati un comentariu

Alte articole

23 ian. 2024 5.37 pm

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat, marți, după ce avocata Arhiepiscopului Tomisului a anunţat că-l va da în judecată. Acesta  a declarat, pentru News.ro,…

07 sept. 2024 10.05 am

Autorităţile judiciare româno-americane au lucrat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri. Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi…

30 sept. 2024 8.21 am

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, duminică seară, că nu sunt probleme speciale în reţeaua de transport şi distribuţie a energiei electrice, dar există câteva intervenţii în…

04 mart. 2022 1.30 pm

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de vineri, hotărârile privind acordarea de asistență internațională Ucrainei. Este vorba despre acordarea…

05 dec. 2023 8.38 pm

Un tânăr de 25 de ani, din Tulcea, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a sustras maşina unei cunoştinţe şi a făcut accident rutier, pe DN 22, apoi a fugit de la faţa locului. Poliţiştii…

04 iun. 2024 6.07 pm

Un număr de 791 de cazuri noi de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, arată datele publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Un băieţel de un an şi…