Ultimele stiri

Marcel Ciolacu: E cea mai mare restanţă a clasei politice ce înseamnă infrastructură, de departe. Avem un stil al nostru specific de lălăială

Sursă foto: captură video TikTok/@marcel_ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al României, a declarat că cea mai mare restanță a clasei politice este infrastructura, criticând „lălăiala” din administrația românească.

El a menționat că România a primit aprobări pentru 7 miliarde de euro din cei 14 miliarde solicitați pentru proiectele de infrastructură. Ciolacu a subliniat că există un angajament ferm de a finaliza aceste proiecte până în 2026, inclusiv cofinanțarea de 60% pentru Autostrada Moldovei.

Eu am avut solicitări de aproape 14 miliarde pe tot ce înseamnă infrastructură şi ni s-au aprobat 7 miliarde. Nu s-a mai scos niciun proiect pentru că este nevoie de toate proiectele în în România…. E cea mai mare restanţă a clasei politice ce înseamnă infrastructură, de departe. Şi atunci am ajuns la cofinanţări. De exemplu, pe Autostrada Moldovei avem cofinanţare de aproape 60% din bugetul de stat. Dar nici eu n-am vrut să negociez să scot vreun obiectiv dintr-un principiu foarte clar, faptul că suntem obligaţi în sfârşit să terminăm până în 2026.

Avem un stil al nostru specific de lălăială. Mai ales în administraţie, indiferent dacă vorbeşti de administraţie centrală sau locală. Şi atunci este un push suplimentar, că aceste lucrări trebuiesc urmărite şi finalizate până în 2026. De asta e şi ritmul atât de mare”, declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3.

Ciolacu a explicat că, în trecut, Europa considera că Autostrada Moldovei „nu ducea nicăieri”, dar războiul din Ucraina a schimbat situația, România devenind centrală în regiune. Aceasta justifică necesitatea de a lega Moldova de Europa și porturile din sud.

Haideţi să vedem consecinţele şi atunci cred că aşa găsim mai bine explicaţii. În primul rând, Europa a considerat că Autostrada Moldovei nu duce nicăieri pentru că de asta n-a făcut nici Ceauşescu străpungerile cu Carpaţii, fiindcă la acel moment nu ducea nicăieri. Duceau spre Rusia, spre Ucraina, spre Belarus. În acest moment, România, ca şi consecinţă a războiului din Ucraina, dintr-o ţară periferică, devenit o ţară centrală. Normal că primul obiectiv este să să legi Moldova de Europa, de porturile din Brăila, Galaţi, Constanţa. Şi atunci am mers la Comisie şi am explicat foarte clar. Avem şi Republica Moldova, nu poţi să conectezi Ucraina, Republica Moldova şi transă Via-carpatica Polonia decât prin Moldova”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Alte articole

13 oct. 2024 12.21 pm

Cântăreţul Randi a fost prins drogat la volan în luna februarie. Acesta a refuzat testarea cu aparatul drugtest, dar INML a confirmat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive. La data de…

07 dec. 2023 6.02 pm

Ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că de astăzi, navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi pe timp de noapte. De astăzi, navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi…

29 dec. 2023 6.07 pm

În şedinţa Guvernului a fost aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admişi pe piaţa forţei de muncă, în anul 2024. A fost aprobat un contingent de 100.000 de lucrători nou…

23 oct. 2024 9.34 am

USR anunţă că a depus, sub semnătura parlamentarilor Alin Apostol, Narcis Mircescu şi Teodor Lazăr, primele proiecte din pachetul legislativ pentru reforma administrativ-teritorială a României…

10 mart. 2025 1.39 pm

Un clip video care prezintă o intervenție în forță a jandarmilor la metrou circulă intens pe rețelele de socializare, sugerându-se că imaginile au fost surprinse duminică seară, în contextul…

22 sept. 2024 9.04 am

Echinocțiul de toamnă din 2024 va avea loc pe 22 septembrie, la ora 15:44, conform informațiilor furnizate de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Acesta marchează momentul în care…