Ultimele stiri

Stelian Ion, despre evenimentele din 10 august 2018: Au trecut 6 ani. Autorii morali n-au fost atinși de anchete, n-au fost trimiși încă în judecată

Sursă foto: Stelian Ion Facebook

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a făcut o declarație puternică cu privire la evenimentele din 10 august 2018, acuzând PSD de abuz de putere și violență împotriva cetățenilor pentru a-și păstra privilegiile. El a subliniat că, deși conducerea PSD s-a schimbat, esența partidului rămâne aceeași, iar comportamentul său nu s-a transformat fundamental.

Ion a criticat dur modul în care dosarul 10 august este gestionat, exprimând îngrijorarea că acesta ar putea avea aceeași soartă ca dosarele Revoluției și Mineriadei, care au fost tergiversate și blocate în justiție. El a acuzat actualii lideri politici, inclusiv pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, de subminarea valorilor pentru care oamenii au protestat în 2018 și de protejarea celor vinovați prin diverse manevre politice și judiciare.

În discursul său, Stelian Ion a evidențiat că, în loc de justiție și responsabilitate, cei vinovați încearcă să evite răspunderea prin prescripție, numiri strategice în funcții cheie din justiție și alte metode de blocare a procesului legal. În plus, el a denunțat degradarea justiției, hărțuirea jurnaliștilor, eliberarea infractorilor și ascunderea adevărului sub conducerea actuală, punând vina pe Iohannis și cei care susțin actualul regim politic.

10 august 2018 a fost despre abuzul unei puteri – PSD – care nu s-a sfiit să devină violentă împotriva cetățenilor pentru a-și păstra privilegiile. Dacă astăzi PSD, aflat tot la putere, are altă conducere nu înseamnă că este cu totul alt partid.

În fiecare an, de 10 august, noi, cei care am participat la proteste și am putut constata pe pielea noastră ce poate face PSD când deține puterea, ne amintim cum a fost și cerem să se finalizeze dosarul și cei vinovați să plătească.

De partea cealaltă, cei aflați la putere și care au dat ordine nu prididesc să pună piedici, să numească prieteni politici în funcții cheie din justiție și să facă orice să nu ajungă să plătească, să se ajungă la termene de prescripție.

Valorile pentru care au protestat oamenii pe 10 august sunt călcate în picioare sistematic de către Iohannis, Ciolacu, Ciucă, PSD, PNL și alții ca ei, mai mici care primesc și dau ordine mai departe.

Au trecut 6 ani. Mi-e teamă că Dosarul 10 august începe să o ia pe calea bătătorită de dosarul Revoluției sau dosarul Mineriadei. Unii cer dreptate și judecată cu celeritate, alții nu știu cum să blocheze justiția.

Autorii morali pentru ce s-a întâmplat pe 10 august 2018, cei care au transmis semnalele pentru reprimarea protestatarilor din Piața Victoriei, n-au fost atinși de anchete, n-au fost trimiși încă în judecată.

De o vreme încoace, justiția e făcută praf, jurnaliștii sunt hărțuiți, infractorii scapă unul după altul și își recuperează averile dobândite prin furt, plagiatorii, hoții si prostanacii sunt la putere, politicienii acoperă ororile din azile și spitale.

Sub umbrela generoasă a lui Klaus Iohannis, care a adus PSD la putere și militat pentru numiri controversate la șefia marilor parchete, adevărul încă mai are de așteptat”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Ce s-a întâmplat pe 10 august 2018

Zeci de mii de oameni, unii veniți din toate colțurile Europei, au protestat pe 10 august 2018 împotriva guvernului PSD, condus de Viorica Dăncilă, guvern care era însă dirijat din spate de liderul social-democrat Liviu Dragnea.

Protestul avea drept scop oprirea asaltului asupra Justiției, început cu un an înainte, prin Ordonanța 13.

În jurul orei 16:00, au apărut primele incidente: jandarmii au început să pulverizeze gaze lacrimogene.

Printre protestatari s-au infiltrat indivizi violenți și provocatori aparținând unor galerii de fotbal.

La finalul zilei, în jurul orei 23:00, jandarmii au intervenit în forță pentru împrăștierea manifestanților, cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Imagini cu oameni cu mâinile ridicate sau stând în genunchi în timp ce erau loviți de către jandarmi au fost preluate de publicații și televiziuni din toată lumea, scrie romania.europalibera.ro.

Dosarul 10 august a fost tergiversat. Dosarul a așteptat cinci ani până să fie trimis în instanță și a stat un an la Camera Preliminară. De abia pe 26 iunie anul acesta, Tribunalul Militar București, Camera Preliminară, a dispus începerea judecății în dosarul represiunii manifestației din 10 august 2018, dar hotărârea nu este definitivă.

Lasati un comentariu

Alte articole

06 dec. 2021 10.26 pm

  Municipiul Constanța a început să îmbrace haine de sărbătoare. De câteva zile, bulevardele au fost împodobite cu luminițe pentru sărbătorile de iarnă, însă acest lucru nu a fost deloc…

27 iul. 2023 3.17 pm

La data de 27 iulie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 43 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul…

08 apr. 2023 12.38 pm

 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, astăzi, pe Autostrada A2  București – Constanța, la km. 21, sensul către litoral, se execută lucrări de foraj…

09 dec. 2023 4.32 pm

Trei bărbați s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși băuți, drogați sau fără permis la volan. La data de 8 decembrie, în jurul orei 16.35, la sediul Poliției Municipiului Mangalia s-a…

11 apr. 2024 3.59 pm

Impact, originalitate, exprimarea brandului și portabilitate. Sunt cele patru ingrediente care i-au adus finalistului Andrei Pașa onoarea de a câștiga concursul pentru logo-ul stațiunii Mamaia. Propunerea…

26 nov. 2023 8.38 am

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este închisă pe A2 București – Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile…