Ultimele stiri

UPDATE. Trei femei au ajuns la spital după ce au intrat cu motocicletele într-un TIR, în dreptul stației Midia

Foto ilustrativă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 22 iulie, în Năvodari.

Potrivit primelor informații, trei motociclete au intrat într-un TIR, pe DJ226, în dreptul stației Midia, după Rompetrol.

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE 11.00. Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între un TIR și trei motociclete. La fața locului au fost alocate două echipaje de prim ajutor, elicopterul SMURD și o mașină de stingere. Trei victime de sex feminin au fost asistate medical la locul evenimentului, ulterior fiind transportate la spital, conștiente, cooperante pentru investigații medicale amănunțite.

Ce spun polițiștii

La data de 22 iulie, în jurul orei 09.19, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DJ 226, în județul Constanța.

Polițiștii deplasați la fața locului au confirmat cele sesizate.

Din primele verificări a reieșit că o femeie, de 52 de ani, conducând un motociclu pe DJ 226, dinspre localitatea Corbu către orașul Năvodari, ar fi pătruns pe sensul opus de mers într-o curbă și ar fi intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă (TIR), condus de un bărbat, de 57 de ani, care circula dinspre Năvodari către Corbu.

Impactul inițial a provocat coliziuni în lanț, implicând alte două motociclete, conduse de două femei, de 55 și 37 de ani, care se deplasau în aceeași direcție, dinspre Corbu către Năvodari.

Accidentul a avut ca rezultat vătămarea corporală gravă a femeii de 52 de ani, celelalte două suferind leziuni corporale ușoare.

Din cauza stării grave a femeii de 52 de ani, nu a fost posibilă testarea acesteia cu aparatul etilotest și cel din dotare, pentru depistarea eventualelor indicii cu privire la prezența substanțelor psihoactive.

În cazul conducătoarei de 37 de ani, testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea pentru substanțe psihoactive a fost negativă. Acesteia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ceilalți conducători ai vehiculelor implicate au fost testați, rezultatele fiind negative pentru prezența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

În cauză, fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestui accident.

Lasati un comentariu

Alte articole

18 nov. 2023 9.58 am

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină noaptea trecută, pe strada Cuza Vodă numărul 77 din municipiul Constanța, acolo…

21 nov. 2023 8.23 pm

O grupă de scafandri militari EOD (specializați în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat marți, 21 noiembrie, în jurul orei 15.00, în zona…

19 feb. 2021 8.01 pm

  Vineri dimineață a început operațiunea de reinstruire a personalului din cadrul ISU Dobrogea. Aproximativ 800 de oameni vor fi reinstruiți zilele viitoare și la celelalte dispecerate din…

04 mai 2024 1.32 pm

Constănțeni, este nevoie de noi. Irinel Nicolae s-a născut în Bistrița în anul 1993, iar la vârsta de cinci ani a fost adoptat de la orfelinatul din Cernavodă. Acum, își caută familia biologică…

20 mai 2022 2.33 pm

Sensul giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia devine funcțional începând de sâmbătă, anunță Primăria Constanța, într-un comunicat de presă. Totodată, se vor aplica noi reguli…

31 aug. 2024 11.19 am

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române au anunţat cantităţi record de precipitaţii pe litoral în ultimele 24 de ore. La Mangalia s-au înregistrat 225,9 l/mp, la 23 August –…