Ultimele stiri

Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcția de președinte al Statelor Unite: „Voi opri războiul din Ucraina”

Sursă foto: captură video

Fostul preşedinte american Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru funcţia de preşedinte, pentru a treia oară, la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee, scrie CNN.

Vom avea parte de o victorie incredibilă și de patru ani în fruntea acestei țări”, și-a început Trump discursul. „Voi fi președintele tuturor americanilor, nu doar a jumătate dintre americani. Accept nominalizarea Partidului Republican în această seară”.

Donald Trump le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut după tentativa de asasinat din urmă cu o săptămână. Și povestește cum a fost pentru el momentul dramatic prin care a trecut.

Am urcat pe scenă, toată lumea era fericită. Am început să vorbesc puternic despre administrația și cum a abordat problema imigrației. În spatele meu și în dreapta era un ecran mare cu niște grafice cu ce am făcut în timpul președinției mele. Am început să mă întorc spre dreapta, când am auzit un sunet puternic și ceva m-a lovit tare în urechea dreapta. Mi-am zis: ce a fost asta? Nu poate fi decât un glonț. A început să curgă foarte mult sânge și mi-am dat seama că e un atac. Gloanțele continuau să zboare pe lângă mine, însă am fost protejat de oamenii grozavi din Secret Service. S-au pus pe mine și m-au protejat. L-am avut pe Dumnezeu aproape”, a spus Trump, potrivit antena3.ro. „Mulțimea a fost foarte curajoasă, pentru că în loc să fugă, atunci când trec gloanțele pe lângă tine, fugi, dar mulțimea a început să caute cu privirea lunetistul și să îl arate cu degetul (…) „Nu ar trebui să fiu aici în această seară. Sunt aici doar cu ajutorul și puterea atotputernicului Dumnezeu”.

„Voi opri războiul din Ucraina”

Trump își anunță obiectivele noului mandat: tăierea taxelor, îmbunătățirea forțelor armate, lupta cu ISIS, cu drogurile, toate trecute rapid în revistă: „Granițele vor fi sigure, vom restabili pacea și armonia, dar pentru asta trebuie să salvăm națiunea de o conducere incompetentă”.

Planeta noastră se clătina la marginea celui de-al treilea război mondial”, a spus Trump. „Vom opri războiul din Ucraina care nu s-ar fi întamplat dacă aș fi fost președinte.”

Numele lui Viktor Orban este menționat de Donald Trump: „Viktor Orban a spus că Rusia, China, tuturor le era frică de mine. Nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat în lume. Sub președintele Trump, Rusia nu a avut niciun avantaj, asta a spus (…) M-am înțeles foarte bine cu Kim Jong Un. Mă întrebau cum e posibil? E bine să te înțelegi cu cineva care are multe arme nucleare”, spune Trump.

Uitați-vă ce se întâmplă în Israel, ce se întâmplă în Ucraina, orașe sunt distruse, oamenii nu mai au unde să trăiască. Anii de război și de distrugere se vor încheia în noiembrie. Pot să opresc războaie cu un telefon”, mai spune republicanul.

Trump sugerează că SUA ar putea construi un sistem de apărare antirachetă Iron Dome peste toată țara, similar cu cel folosit de Israel.

Ne vom completa armata și vom construi un sistem de apărare antirachetă Iron Dome pentru a ne asigura că niciun inamic nu poate lovi patria noastră – iar acest mare Iron Dome va fi realizat în SUA.”

Donald Trump își încheie discursul promițându-le susținătorilor că va face „America măreață din nou”.

Lasati un comentariu

Alte articole

24 feb. 2022 4.00 pm

  Două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat joi, în jurul orei 15, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de…

13 aug. 2021 1.38 pm

  Premierul Florin Cîțu a fost prins băut la volan, în anul 2000, în SUA. „Florin Cîțu era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC) de 0.161, limita legală fiind de 0.08”,…

12 apr. 2022 1.45 pm

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că operaţiunea militară a Moscovei din Ucraina îşi va îndeplini fără discuţie ceea ce el numeşte a fi obiectivele “nobile”,…

01 mart. 2022 10.56 am

  Mai multe imagini apar cu dezastrul de la baza militară Okhtyrka, unde o rachetă rusească a ucis duminică cel puțin 70 de soldați ucraineni, conform BBC. Imaginile de mai jos au fost împărtășite…

13 iul. 2024 1.57 pm

Joe Biden, într-o ipostază însufleţită, a alungat vineri încă o dată speculaţiile cu privire la retragerea sa din cursa pentru Casa Albă, în campanie electorală în Michigan, notează AFP,…

14 mart. 2022 2.29 pm

  UPDATE: Negocierile dintre Rusia şi Ucraina au luat o pauză, însă vor continua marţi, a anunţat pe Twitter unul dintre negociatorii ucraineni. „O pauză tehnică a fost luată în negocieri…