Ultimele stiri

Destin frânt la doar 33 de ani. Pogo a murit după ce a fost surprins de o avalanșă în zona Bâlea Lac – era salvamontist: „Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor”

Sursă foto: Facebook

Tragedie în munţii Făgăraş! Un tânăr salvamontist în vârstă de 33 de ani aflat în timpul liber şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac. Bărbatul a fost găsit de către colegii lui îngropat în zăpadă.

Paul Popescu, sau Pogo, cum îi spuneau prietenii era angajat la Salvamont Sibiu şi era un împătimit al sporturilor extreme pe care le practica în timpul liber.

Vineri la Bâlea Lac riscul de avalanşă era de gradul 4, însă Pogo s-a aventurat pe creste alături de câţiva prieteni. Din nefericire, tânărul a fost surprins de o avalanşă de mari dimensiuni care l-a doborât şi izbit de stânci. Ceilalţi amici care-l însoţeau au scăpat teferi şi au încercat să-l salveze, însă au fost nevoiţi să aştepte o echipă de intervenţie.

Salvatorii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe tânăr, acesta a fost declarat decedat.

Salvamontiștii clujeni au transmis un mesaj de condoleanțe. Potrivit acestora, tânărul încă de mic era îndrăgostit de munte, el devenind „răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii”.

Adio, legenda noastră vie!

«Pogo e legenda vie a munților». Era expresia tuturor când vorbeau despre unul dintre cei mai temerari schiori de freeride și unul dintre cei mai dedicați salvamontiști din România. Din nefericire, de câteva ore, vorbim despre Paul «Pogo» Popescu ca despre legenda noastră, lipsită însă de atributul vieții, înghițită de o grozavă avalanșă la Bâlea.

Crescut de mic în feeria munților și în mijlocul salvamontiștilor clujeni, unde tatăl său este medic voluntar, Paul avea să devină repede răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii. Acolo reușește, adolescent fiind, câteva premiere care au rămas neegalate și astăzi. Iernile, însă, îi duceau bucuria pe pârtiile de schi, și mai ales în afara lor.

Pasul spre profesia de salvator montan în cadrul Salvamont Cluj a fost firesc. Paul devine salvatorul montan care în timpul serviciului este pe munte iar în timpul liber – tot la serviciu. Chemarea permanentă a zăpezii și magnetismul abruptelor pante albe, îl face pe Paul să se transfere în urmă cu câțiva ani la Salvamont Sibiu, pentru a lucra în Munții Făgăraș. În acești munți, freerider-ul Pogo devine subiect de filme documentare europene despre schiul din afara pârtiilor. Devine legenda vie. Până acum câteva ore, când viața s-a oprit la 33 de ani. Rămâne legenda. Adio, dragul nostru frate!”, au transmis salvamontiștii clujeni.

Și colegii de la Salvamont Sibiu au postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Muntii au însemnat totul pentru el, aici si-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rand fratele nostru. Pogo ne vei păzi din “Alaska”. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră”, se arată pe pagina Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

Alte articole

10 mart. 2022 12.34 pm

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va monitoriza emisiunile de miercuri ale televiziunilor de ştiri şi generaliste referitoare la scumpirea benzinei, urmând ca în şedinţa de marţea…

23 oct. 2023 6.12 pm

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul a încă unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul…

25 oct. 2023 11.43 am

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 25 octombrie 2023, o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României la Monumentul „Mormântul Ostașului…

30 mart. 2024 10.23 am

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00, astfel că 31 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an. În noaptea de sâmbătă spre duminică,…

28 mart. 2024 2.16 pm

În aceste momente, cinci subofițeri din cadrul Detașamentului Tulcea intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case…

14 mart. 2024 12.21 pm

Joi, 14 martie, Căpitănia Zonală Tulcea a solicitat intervenția cu o navă SAR din cadrul ARSVOM, în vederea efectuării unei operațiuni Medevac. La bordul navei tip cisternă gpl, PALLADA GAS,…