Ultimele stiri

Cazinoul din Constanţa, la un pas de deschidere după mai bine de 4 ani de lucrări. „Redăm Cazinoul Constanței și României în toată splendoarea lui”

Cazinoul din Constanța, un simbol emblematic al orașului, este pe cale de a fi redeschis, după patru ani de lucrări de reabilitare. Ministerul Dezvoltării a anunțat că procesul de recepție al lucrărilor va fi finalizat în februarie 2025, iar clădirea va fi restaurată cu atenție, păstrându-și splendoarea de la începutul secolului XX.

Cazinoul din Constanța la un pas de redeschidere! A fost demarat procesul de recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare la această clădirile emblematică a României.

Lucrările au fost demarate în 2020, implementate și desăvârșite de fiecare Guvern care a urmat, inclusiv în primul meu mandat de ministru al dezvoltării, iar acum vor fi finalizate. Este o investiție importantă, derulată cu atenție la detalii, care înfăptuiește cooperarea, indiferent de culoarea politică, pentru binele României”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Reabilitarea Cazinoului a fost finanțată din bugetul de stat, implementată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, iar finalizarea procesului de recepție este estimată pentru prima jumătate a lunii februarie, după verificarea minuțioasă a lucrărilor executate, testarea instalațiilor refăcute, precum și pregătirea personalului care va asigura mentenanța clădirii și a sistemelor tehnice.

Redăm Cazinoul Constanței și României în toată splendoarea lui de la începutul secolului XX!”, a adăugat ministrul.

Cazinoul a fost inaugurate în 1910 și va redeveni un punct de atracție culturală și turistică de importanță națională. Acest proiect a fost finanțat din bugetul de stat.

Cazinoul a fost inaugurat la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand. A fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României, care a costat 1.300.000 de lei. Inițial, parterul Cazinoului avea un hol generos de primire, continuând cu o scară majestuoasă în trei rampe către etaj. De-o parte şi de alta a scării se găseau un grup sanitar şi biroul administratorului. În continuare, spre nord erau spaţii pentru garderobă, bufet cu laborator, sală de lectură, vestiar, două săli de joc şi una de biliard. La etaj, scara dădea într-un hol prin care se intra în sala de spectacole. De-o parte şi de alta a alveolei scenei se găseau foaierul artiştilor şi budoarul doamnelor, potrivit adevarul.ro.

Alte articole

08 aug. 2023 1.29 pm

În perioada 11-14 septembrie 2023, Institutul Național al Patrimoniului organizează cea de-a doua ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium din Hârșova – sit arheologic de grupă valorică…

15 mart. 2023 5.32 pm

Trupa Celelalte Cuvinte pornește într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea Asta”. Aceștia promit un show complet nou, care va cuprinde cea mai mare parte a pieselor de pe noul…

MUZEUL DE ISTORIE MINAC

18 apr. 2022 2.33 pm

  Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a anunțat, luni, pe pagina de Facebook, că a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare faza Proiect Tehnic și detalii…

21 iul. 2023 8.02 pm

Cea de-a treia ediție a Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” se desfășoară între 22 și 29 iulie, în stațiunea 2 Mai din comuna Limanu, județul Constanța și cuprinde peste 50…

23 sept. 2021 12.56 am

  Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța a acuzat că în cadrul grupului pentru strategia culturală din municipiul Constanța au fost făcute judecăți antisemite. Acesta…

10 mai 2022 12.29 pm

  Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Editura Humanitas, organizează joi, 12 mai, la ora 17:30, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă cu prilejul lansării…