Ultimele stiri

TikTok, după investigaţia anunţată de CE: Nu acceptăm reclamele politice plătite, eliminăm proactiv conţinutul care încalcă regulile noastre

Sursa foto: Pixabay

TikTok afirmă că a reușit să protejeze integritatea platformei în cadrul a peste 150 de alegeri la nivel global și că abordează în mod constant provocările ce apar în industria rețelelor sociale. Declarația vine în contextul în care Comisia Europeană a inițiat o investigație oficială împotriva TikTok în baza Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA), ca urmare a unor posibile riscuri legate de integritatea proceselor electorale.

Reprezentanții TikTok au transmis, într-un comunicat oficial, că au oferit deja informații detaliate Comisiei Europene și că acționează transparent în eforturile lor de a combate dezinformarea și conținutul neadecvat. Printre măsurile specifice adoptate de platformă se numără eliminarea conținutului care încalcă regulile comunitare, inclusiv dezinformarea, discursul instigator la ură și hărțuirea, interzicerea reclamelor politice plătite pentru a preveni influențe externe neautentice și cooperarea continuă cu autoritățile europene, regionale și naționale pentru a răspunde preocupărilor privind securitatea electorală.

Am protejat integritatea platformei noastre în peste 150 de alegeri la nivel global şi continuăm să abordăm proactiv aceste provocări comune la nivelul întregii industrii. TikTok a transmis Comisiei Europene informaţii detaliate privind aceste eforturi şi am detaliat transparent şi public acţiunile noastre solide.

Nu acceptăm reclamele politice plătite, eliminăm proactiv conţinutul care încalcă regulile noastre privind dezinformarea, hărţuirea şi discursul care instigă la ură, şi vom continua să colaborăm cu Comisia Europeană, precum şi cu autorităţile regionale şi naţionale pentru a răspunde solicitărilor şi a discuta preocupările”, au transmis, marţi, oficialii TikTok, într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană a luat decizia de a iniția procedura împotriva TikTok în urma rapoartelor declasificate ale serviciilor de informații din România și a rapoartelor externe oferite de terți, care semnalează riscuri sistemice. Această acțiune survine în contextul recentelor alegeri prezidențiale din România din 24 noiembrie, subliniind importanța evaluării și diminuării riscurilor asociate dezinformării și manipulării în mediul digital.

Prin această investigație, Comisia Europeană își exercită obligațiile conform DSA, un cadru legislativ menit să asigure responsabilizarea platformelor digitale și protejarea democrației în fața unor amenințări precum manipularea informațiilor și interferențele externe.

Alte articole

16 dec. 2023 6.15 pm

Turcia, România şi Bulgaria intenţionează să semneze în ianuarie un acord cu privire la un plan comun de îndepărtare a minelor care plutesc în Marea Neagră ca urmare a războiului din Ucraina,…

25 mart. 2024 9.36 pm

Austino Oro, un băiețel din Argentina în vârstă de 10 ani, a obținut o performanță remarcabilă. Pe platforma internațională Chess.com, acest copil născut în 2013 a reușit să-l învingă…

01 dec. 2024 12.33 pm

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis duminică, 1 decembrie, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României, în care spune că moldovenii iubesc România „ca pe o soră mai mare”.…

10 ian. 2025 11.19 am

Yangwang, divizia de lux a producătorului chinez de mașini BYD, a creat un model revoluționar: U9, un super-car electric dotat cu un sistem de suspensie inovativ. Acesta permite vehiculului să sară…

15 iul. 2024 7.46 pm

Donald Trump a mărturisit cu recunoștință duminică pentru New York Post că se consideră norocos să fie în viață, după ce a fost ținta unui atac armat la un miting din Pennsylvania. Nu ar…

01 oct. 2024 9.05 am

Armata israeliană a lansat în noaptea de luni spre marți o serie de raiduri „limitate, localizate și țintite” împotriva Hezbollah în zona de frontieră din sudul Libanului. Aceste operațiuni…