Ultimele stiri

Zelenski spune că trupe nord-coreene luptă alături de ruşi în Ucraina. Preşedintele cere mai mult ajutor: “Pacea adevărată poate fi obţinută doar prin forţă”

Sursă foto: arhivă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat într-un discurs că Rusia s-a întărit nu doar prin obținerea de arme din Coreea de Nord, ci și prin trupe nord-coreene trimise pentru a susține forțele rusești în Ucraina.

El a evidențiat această alianță în creștere între Moscova și regimuri autoritare precum Coreea de Nord și a cerut partenerilor internaționali să ia în considerare aceste noi realități și să sporească presiunea asupra Rusiei. Zelenski a solicitat mai mult sprijin militar, inclusiv arme cu rază lungă de acțiune, pentru a împiedica Rusia să se adapteze și a avertizat că pacea adevărată poate fi obținută doar prin forță.

Vedem o alianţă tot mai mare între Rusia şi regimuri precum Coreea de Nord. Nu mai este vorba doar despre transferul de arme. De fapt, este vorba despre transferul de oameni din Coreea de Nord către forţele militare de ocupaţie. Evident, în astfel de circumstanţe, relaţiile noastre cu partenerii noştri trebuie să fie dezvoltate”, a spus Zelenski.

Linia întâi are nevoie de mai mult sprijin. Atunci când vorbim despre mai multe capacităţi cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina şi de mai multe provizii decisive pentru forţele noastre, aceasta nu este doar o listă de echipamente militare. Este vorba despre creşterea presiunii asupra agresorului, care trebuie să fie mai puternică decât poate rezista Rusia. Şi este vorba despre prevenirea unui război mai mare. Pacea adevărată poate fi obţinută doar prin forţă”, a argumentat Zelenski anunţând că întreaga săptămână viitoare va fi dedicată lucrului în acest sens cu partenerii.

Zelenski a punctat că frontul ucrainean are nevoie de un sprijin sporit și că furnizarea de echipamente militare suplimentare ar crește presiunea asupra Rusiei. În viziunea sa, acest lucru nu este doar despre echipament militar, ci despre prevenirea escaladării conflictului și împiedicarea unei extinderi mai mari a războiului. Președintele ucrainean a afirmat că întreaga săptămână viitoare va fi dedicată discuțiilor cu partenerii pentru a consolida poziția Ucrainei.

Soldaţii şi poporul nostru ucrainean au dovedit că Ucraina este capabilă să realizeze chiar şi ceea ce unii oameni credeau că este imposibil. Am schimbat în mod repetat în bine cursul acestui război. Ucrainenii ştiu cum să lupte şi cum să câştige viitorul pentru ţara lor, pentru poporul lor, pentru noi toţi. Trebuie să o facem acum. Sunt mândru de poporul nostru. Iar poporul nostru merită asistenţă suficientă şi o pace justă”, a pledat preşedintele Ucrainei.

Referindu-se la soldații nord-coreeni care ar lupta alături de Rusia, declarațiile lui Zelenski vin în contextul unei posibile desfășurări de trupe nord-coreene în sprijinul forțelor rusești, ceea ce a fost sugerat și de ministrul sud-coreean al apărării. În același timp, Kremlinul a negat aceste informații, susținând că afirmațiile sunt știri false.

Zelenski, revenit dintr-un turneu diplomatic european, a încercat să obțină sprijinul partenerilor pentru a putea folosi arme occidentale pe teritoriul Rusiei, insistând că Rusia trebuie forțată să negocieze. Deși planul său de pace rămâne vag, premisa centrală este că forța este esențială pentru a obține o pace justă și stabilă.

Lasati un comentariu

Alte articole

26 iul. 2024 3.40 pm

Premierul ungar Viktor Orbán şi-a asigurat omologul român că, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, Ungaria va include în toamnă pe agenda sa aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen,…

19 mart. 2022 12.31 pm

  De când trupele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie, au avut loc mai multe runde de negocieri între delegațiile de la Kiev și Moscova, însă este greu de evaluat cât de multe progrese…

19 feb. 2022 12.53 pm

  O regiune rusă care se învecinează cu Ucraina a declarat, sâmbătă, starea de urgenţă în faţa unui aflux de refugiaţi din regiunile separatiste din estul Ucrainei, care au ordonat evacuarea…

29 sept. 2023 1.48 pm

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a declarat, astăzi, că este posibil să mai apară incidente ca cele petrecute în sud-estul României, unde au căzut bucăţi din dronele folosite…

24 sept. 2024 3.13 pm

Ucraina se află „aproape de sfârşitul războiului”, anunţă într-un interviu acordat postului american ABC News preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care cere Statelor Unite şi altor…

24 sept. 2024 5.03 pm

Mai multe fragmente de dronă rusească de tip Geran 2 au fost găsite, marţi, de echipe ale Ministerului Apărării şi SRI în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, judeţul Tulcea. Acestea…