Ultimele stiri

O nouă fabrică se va deschide în România. Va produce 30.000 de tone de cartofi prăjiţi pe an

O nouă fabrică se va construi în România în urma unei investiții de 62,5 de milioane de euro care include și extinderea capacităţii de depozitare frigorifică pentru legume.

Conducerea Grup Şerban Holding SA informează piaţa cu privire la aprobarea finanţării a două proiecte prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR): 1. Un proiect finanţat prin Programul National de Investiţii InvestAlim care presupune: O fabrică de procesare a cartofilor french fries localizată în Sascut, judeţul Bacău, care va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc, şi va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiţi şi 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, cu o producţie destinată atât pieţei locale, cât şi celei internaţionale”, anunţă compania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiţi şi 6.000 tone de fulgi de cartofi.

Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producţia de cartofi prăjiţi congelaţi şi fulgi de cartofi“, a declarat Nicolae Şerban, fondator al Grupului Şerban Holding.

Cel de-al doilea proiect este finanţat prin măsura DR 22 – Investiţii în condiţionarea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole care presupune extinderea capacităţii de depozitare frigorifică pentru legume, care include construcţia a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone.

De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătraţi şi o linie de sortare, spălare şi ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit. Acest proiect va sprijini capacitatea Grup Şerban de a depozita, sorta şi pregăti cartofii pentru procesare şi distribuţie, facilitând gestionarea eficientă a producţiei în propriile facilităţi.

Până la finalul anului 2024 Grup Şerban Holding va consolida poziţia pe piaţă ca principal depozitar frigorific din România, cu o capacitate de 21.500 de tone. După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.

Prin cele două proiecte – fabrica de procesare a cartofilor şi halele de depozitare şi procesare – completăm ciclul iniţiat de Grup Şerban Holding în ultimii ani. Aceste investiţii închid cercul lanţului nostru de producţie: de la recoltare, la procesare, depozitare şi livrare. Astfel, obţinem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă şi o eficienţă superioară”, a declarat Irina Şerban, co-fondatoare Grup Şerban Holding.

Ambele proiecte sunt cu implementare în perioada 2025-2028.

Detalii fabrică, dezvoltată prin proiectul InvestAlim:
• Capacitate de producție anuală: 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6000 tone de fulgi de cartofi

• Valoare totală a investiției: 47,2 milioane euro

• Fonduri de stat, nerambursabile: 28,3 de milioane de euro

• Locația: Comuna Sascut, Județul Bacău

Detalii Hale de depozitare și procesare a cartofilor
• Capacitate totală hale: 30.000 tone

• Depozit logistic: 5.000 metri pătrați

• Capacitate linie sortare și ambalare: 10 tone pe oră

• Valoarea totală a proiectului: 15,3 milioane de euro

Fonduri de stat, nerambursabile: 9,99 milioane de euro

Prin cele două proiecte – fabrica de procesare a cartofilor și halele de depozitare și procesare – completăm ciclul inițiat de Grup Șerban Holding în ultimii ani. Aceste investiții, realizate prin proiectul național InvestAlim și cu sprijinul fondurilor europene prin AFIR, închid cercul lanțului nostru de producție: de la recoltare, la procesare, depozitare și livrare. Astfel, obținem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă și o eficiență superioară.“, a declarat Irina Șerban, co-fondatoare Grup Șerban Holding.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 286 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea bovinelor Angus și a ovinelor Ile de France, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, Grill, cafeteria LuMA), distribuție și transport.

Lasati un comentariu

Alte articole

07 apr. 2023 11.22 am

La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

05 feb. 2024 3.50 pm

Banca Naţională a României (BNR) avertizează că, în ultima perioadă, au fost postate pe mai multe reţele de socializare imagini de tip deepfake în care sunt folosite imaginea şi vocea guvernatorului…

30 ian. 2024 10.30 am

Pe 30 ianuarie, credincioșii sărbătoresc praznicul Sfinților Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Toţi cei trei Sfinţi Ierarhi au trăit în secolul al…

18 iul. 2024 6.41 pm

În urma fenomenelor meteo extreme produse în această după-amiază, în zona localității Horia din jud. Tulcea s-a format o viitură în care au fost surprinse aproximativ 12 autoturisme și un microbuz.…

30 iun. 2024 4.22 pm

 Teatrul Naţional Bucureşti a transmis că actriţa Ileana Stana Ionescu s-a stins din viaţă la vârsta de 87 de ani. Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional Bucureşti anunţă stingerea…

03 nov. 2022 5.13 pm

ANAF publică pe portalul propriu prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligații restante, aferentă trimestrului III al anului curent. Lista cuprinde un număr de 571.300 de…