Ultimele stiri

Ministrul Energiei: 19.000 de gospodării sunt nealimentate cu energie electrică. Probleme şi în judeţul Constanţa

tensiune curent linii de tensiune (sursa foto: Pexels)

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, după ședința Comandamentului Energetic, că rețelele de înaltă tensiune nu au înregistrat probleme semnificative în urma condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile. Potrivit acestuia, nici Transelectrica, nici operatorii de distribuție nu au avut dificultăți majore în gestionarea situației, iar rețelele de transport și distribuție a gazelor naturale au funcționat fără întreruperi.

Ministrul a subliniat că echipele operatorilor au acționat rapid pentru remedierea defecțiunilor apărute pe rețelele de medie și joasă tensiune. Dacă în cursul dimineții aproximativ 28.000 de gospodării erau nealimentate cu energie electrică, până la momentul raportării numărul acestora a scăzut la sub 19.000. De asemenea, Burduja a menționat că în aria acoperită de Distribuție Energie Oltenia, toate problemele de pe liniile de medie tensiune au fost rezolvate, rămânând doar 123 de incidente minore pe liniile de joasă tensiune.

Am încheiat şedinţa comandamentului energetic, convocat pentru evaluarea stadiului avariilor apărute în contextul condiţiilor meteorologice de ieri şi de astăzi. Pe reţelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici la nivelul Transelectrica, nici la nivelul operatorilor de distribuţie. La fel, nu au fost deloc probleme pe zona de transport sau distribuţie gaze naturale”, a anunţat ministrul într-o postare.

Sebastian Burduja afirmă că ”pe reţelele de medie şi joasă tensiune pentru distribuţia energiei electrice echipele operatorilor au intervenit de la primele ore pentru remedierea defecţiunilor apărute”.

Dacă de dimineaţă aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000. Distribuţie Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită”, precizează ministrul.

Burduja menţionează că la nivelul celorlalţi operatori, zonele care necesită atenţie sunt următoarele, inclusiv numărul de consumatori încă nealimentaţi:

Electrica DEER

– Galaţi – 2384

– Vrancea – 3779 (cu şanse de rezolvare rapidă)

– Buzău – 718 (cu şanse de rezolvare rapidă)

PPC

– Constanta – 1690

– Calarasi – 2140

– Ialomiţa – 481

Delgaz Grid

– Bacău – 3181

– Neamţ – 2667

– Vaslui – 1524

– Iaşi – 213

Potrivit lui Sebastian Burduja, lucrările de amenajare hidroenergetice sunt vitale nu doar pentru creşterea producţiei de energie şi consolidarea securităţii energetice a României, dar şi pentru protecţia împotriva inundaţiilor.

De aceea insistăm permanent pentru finalizarea investiţiilor începute, inclusiv a celor de dinainte de 1989, în ciuda sabotajului constant din partea câtorva organizaţii neguvernamentale de mediu. Chiar dacă deranjăm interese, nu ne vom opri.

Accelerarea şi stimularea investiţiilor în reţele. Pe mandatul meu, am semnat contracte de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea reţelei de transport şi distribuţie, o sumă record, iar rezultatele se vor vedea în următorii ani. Reţelele modernizare sunt mai reziliente în faţa condiţiilor meteorologice speciale. Per total, apreciez că sistemul energetic naţional s-a comportat bine. Avem şansa să dispunem de unii dintre cei mai buni experţi în domeniu, iar resursa cea mai importantă a sistemului nostru energetic rămân oameni”, mai spune Burduja.

Lasati un comentariu

Alte articole

09 ian. 2024 11.36 am

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au tras mai multe focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist de ţigări care nu a oprit la semnal. El a fost urmărit până a intrat cu maşina într-un…

17 ian. 2024 11.20 am

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte continuarea plafonării preţului alimentelor de bază. Îmi doresc continuarea plafonării alimentelor…

15 oct. 2024 10.27 am

Premierul Marcel Ciolacu a făcut luni seară un apel public către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, să revină la masa dialogului pentru a rezolva…

01 aug. 2024 8.25 pm

Preşdintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, despre cazurile de abuzuri sexuale, că este absolut condamnabil şi regretabil că în mediul universitar se întâmplă astfel de fapte. El a precizat…

20 aug. 2024 5.23 pm

Premierul Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din România. Am decis să îmi depun candidatura la Preşedinţia României.…

21 mart. 2024 9.23 am

Doctorul Gindrovel Dumitra, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, coordonator Grupul Naţional de Vaccinologie – Societatea de Medicină de Familie, şi-a exprimat…