Ultimele stiri

Armata israeliană anunță că liderul teroriștilor Hezbolahh a fost ucis: „Hassan Nasrallah este mort”

Sursă foto: adevarul.ro

Armata israeliană a anunțat că l-a ucis vineri pe Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, într-un atac la Beirut. Experții se întreabă dacă nu cumva conflictul se va transforma acum într-un război total.

Hassan Nasrallah este mort”, a anunțat pe X purtătorul de cuvânt militar, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, potrivit telegraph.co.uk.

Și căpitanul David Avraham (purtător de cuvânt militar) a confirmat pentru AFP că șeful Hezbollah a fost «eliminat» în urma loviturilor de vineri asupra capitalei libaneze.

Armata israeliană a precizat că a efectuat o lovitură aeriană precisă în timp ce conducerea Hezbollah se întâlnea la sediul său din Dahiyeh, la sud de Beirut.

La scurt timp după ce a publicat o declarație în care anunța că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis, șeful Statului Major al IDF, generalul-locotenent Herzi Halevi, a transmis un mesaj video pe platformele de socializare ale IDF.

Este foarte clar, oricine amenință cetățenii israelieni, știm cum să [îi] prindem, în nord, în sud sau mai departe”.

UPDATE. „IDF l-a eliminat pe Hassan Nasrallah, liderul organizației teroriste Hezbollah și pe fondatorii acesteia, și împreună cu acesta pe Ali Karki, comandantul Frontului de Sud din Hezbollah, și pe alți comandanți din Hezbollam. Avioanele de vânătoare ale Forțelor Aeriene, ghidate cu precizie de aripa de informații și de sistemul de securitate, au atacat sediul central al Hezbollah, care se află în subteran, sub o clădire rezidențială din zona Dahia din capitală”, se arată pe pagina de Facebook a generalului israelian Herzi Halevi.

Halevi a menționat că atacul a fost efectuat în timp ce liderii Hezbollah se aflau în sediu și erau angajați în coordonarea activităților teroriste împotriva cetățenilor țării israeliene.

Timp de 32 de ani, mandatul teroristului Hassan Nasrallah, ca lider al organizației teroriste Hezbollah, a fost responsabil pentru uciderea civililor israelieni și a multor soldați, precum și pentru planificarea și executarea a mii de acte teroriste împotriva statului Israel israel și în întreaga lume. Nasrallah a fost singurul decident central și autor al deciziilor strategice-sistematice și, uneori, al deciziilor tactice din organizațieb.Organizația teroristă Hezbollah, condusă de Hassan Nasrallah, s-a alăturat la 8 octombrie războiului împotriva statului Israel De atunci, Hezbollah și-a continuat atacurile împotriva cetățenilor țării Liban și a întregii regiuni în Islam”, se mai arată în mesaj.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a fost mutat în siguranță, potrivit The Guardian.

Doi oficiali regionali au declarat pentru Reuters a că ayatollahul Ali Khamenei a fost transferat într-un loc sigur din interiorul țării, cu măsuri de securitate sporite.

Potrivit acestora, Iranul a fost în contact permanent cu Hezbollah pentru a determina următorul pas după ce Israelul a anunțat că l-a ucis pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, în atacul de vineri asupra sudului Beirutului.

Iranul a fost aliatul Hezbollah de la înființarea grupării armate libaneze în 1982. Fost președinte al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei este liderul suprem al țării, responsabil pentru Corpul Gardienilor Revoluției și este considerat sursa de emulație religioasă în cadrul sistemului iranian de guvernare clericală șiită.

Lasati un comentariu

Alte articole

03 nov. 2022 3.48 pm

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost rănit la tibie joi, 3 noiembrie 2022, când asupra convoiul său s-a deschis focul în estul țării, a declarat un consilier, potrivit Reuters. Un membru…

05 mart. 2024 7.25 pm

Bitcoin a atins marţi un nivel record, cea mai valoroasă criptomonedă din lume ajungând un maxim de 69.202 dolari şi depăşind vârful istoric din noiembrie 2021, care erade 68.999,99 dolari, relatează…

17 oct. 2023 2.39 pm

Premierul Marcel Ciolacu se află, astăzi, în vizită în Israel, unde are planificată o întâlnire cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această…

05 oct. 2024 10.10 am

Sudul capitalei libaneze Beirut a fost, la primele ore ale dimineții, ținta unor atacuri aeriene israeliene, relatează The Guardian. Mai mult, un lider al Hamas a fost ucis într-un atac vizând o…

05 iun. 2024 10.15 am

Patrizia Cormos și Bianca Doros, tinerele ucise de viitura din Premariacco (Udine), au fost îmbrăcate în rochii de mireasă și depuse la capelă. Mama Patriziei, sfâșiată de durere, a făcut declarații…

Sinagoga

12 iun. 2023 5.50 pm

A fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de restaurare și reabilitare generală la Sinagoga (Templul Israelit) din Constanța la data de 12 iunie a.c., potrivit unei postări publicate…