Ultimele stiri

Donald Trump l-a primit pe Zelenski la New York. Fostul președinte american a declarat că dorește „o înțelegere corectă pentru toată lumea”

Sursă foto: captură video The Times

Fostul președinte Donald Trump susține că, dacă va fi ales, este gata să elaboreze un acord de pace între Rusia și Ucraina, subliniind relația sa bună cu Vladimir Putin.

Trump și Zelenski s-au întâlnit vineri, 27 septembrie, la New York, oferindu-i liderului ucrainean șansa de a face o prezentare personală candidatului republican la președinție, care este în mod deschis sceptic cu privire la continuarea asistenței SUA pentru securitatea Ucrainei împotriva Rusiei.

Avem o relație foarte bună, iar eu am, de asemenea, o relație foarte bună, după cum știți, cu președintele Putin. Și cred că dacă vom câștiga, vom rezolva problema foarte repede”, a declarat Trump reporterilor înainte de întâlnirea sa cu Zelenski, potrivit CNN.

Sper să avem mai multe relații bune între noi”, a intervenit Zelenski.

Oh, înțeleg. Este nevoie de doi pentru a dansa tango, știți. Și cred că faptul că suntem chiar împreună astăzi este un semn foarte bun”, a continuat Trump.

Trump s-a plâns în mod repetat de finanțarea acordată de SUA Ucrainei și a susținut că va pune capăt rapid războiului dintre cele două părți, care a început cu invazia neprovocată a Rusiei în februarie 2022.

Trump vrea „o înțelegere corectă”

Trump a declarat că dorește „o înțelegere corectă pentru toată lumea” după întâlnirea cu Zelenski. Prezent la Fox News după întâlnirea foarte așteptată dintre cei doi, candidatul republican a declarat reporterilor că dorește o „înțelegere corectă pentru toată lumea”.

Fostul președinte american, care a apărut împreună cu Zelenski la Fox News, a mai spus că a „învățat multe” în timpul întâlnirii sale de vineri cu președintele ucrainean.

Trebuie să facem totul pentru a-l presa pe Vladimir Putin să oprească acest război”, a adăugat Zelenski.

La sfârșitul apariției pe Fox, Zelenski s-a întors spre Trump și l-a invitat să vină în Ucraina, la care acesta a răspuns că o va face, adăugând: „Este o țară frumoasă, vreme frumoasă, totul frumos”.

Zelenski, recunoscător pentru întâlnirea „foarte productivă”

Zelenski i-a mulțumit lui Trump pentru că a fost de acord să se întâlnească cu el, amintind cum au trecut cinci ani de la ultima lor întâlnire, și a spus că el crede că au un punct de vedere comun că Putin trebuie să fie oprit.

Cred că avem un punct de vedere comun că războiul din Ucraina trebuie să fie oprit, iar Putin nu poate câștiga, iar Ucraina trebuie să prevaleze și vreau să discut cu dumnevoastră detaliile despre asta”, a spus Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat vineri „recunoscător” pentru întrevederea sa „foarte productivă” avută cu Donald Trump la New York, relatează AFP.

I-am prezentat planul nostru de victorie şi am examinat în detaliu situaţia din Ucraina şi consecinţele războiului pentru poporul nostru”, a indicat preşedintele Zelenski într-un mesaj postat pe platforma X.

Întâlnirea de vineri a avut loc într-un moment crucial pentru Zelenski, înainte de alegerile din noiembrie din SUA. El a încercat în această săptămână să convingă administrația Biden că țara sa poate încă să câștige războiul, atâta timp cât SUA și alte țări sporesc semnificativ și rapid asistența militară.

Lasati un comentariu

Alte articole

12 nov. 2023 3.00 pm

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor…

04 apr. 2022 4.01 pm

  Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a vizitat, luni, orașul orașul Bucha, de lângă Kiev, unde, după retragerea trupelor ruse, au ieșit la iveală atrocitățile la care au fost supuși…

24 feb. 2022 10.18 am

  Republica Moldova va declara stare de urgență, în contextul ultimelor evenimente din Ucraina, în urma atacului din partea Rusiei. „Am convocat ședința CSAT pentru a analiza situația creată.…

08 mart. 2023 1.00 pm

Statele Unite ar trebui să își schimbe atitudinea “distorsionată” față de China, altfel vor urma “conflicte și confruntări”, a declarat marți ministrul chinez de externe,…

06 mart. 2022 4.23 pm

  Aeroportul din oraşul ucrainean Viniţa a fost distrus, duminică, de atacurile ruseşti, a spus preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski. Viniţa este situat la aproximativ 200 de kilometri…

10 feb. 2023 4.11 am

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a semnat, joi, în Cartea de condoleanţe deschisă la Delegaţia Permanentă a Turciei la NATO, potrivit MediaFax. „Turcia trece printr-un moment…