Ultimele stiri

George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța: „Stațiunea are nevoie de turiști străini, de experiențe exotice, de un Babilon cultural, de mai multe limbi care să se audă în destinație”

Sursă foto: captură video

Președintele OMD Mamaia-Constanța, George Măndilă, este de părere că stațiunea Mamaia are nevoie de turiști străini, de experiențe exotice, de un Babilon cultural și de mai multe limbi care să se audă în destinație, pentru că, altfel, „încet-încet praful se așează pe ea”.

În cadrul conferinței de presă a OMD Mamaia Nord prilejuită de încheierea sezonului estival 2024, George Măndilă a spus că a solicitat date de la Direcția Județeană de Statistică Constanța cu privire la numărul de turiști înregistrați în Mamaia.

Eu am cerut la Direcția Județeană de Statistică cifrele din 2022, 2023 și 2024, de la 1 ianuarie la 31 august, inclusiv, ca să vedem care sunt procentele de creștere. Anul trecut, făcând această comparație, aveam 3,5% pe toți indicatorii turistici. Ce înseamnă acest lucru? Că Mamaia s-a mișcat în limitele Produsului Intern Brut. Cum s-a mișcat România, s-a mișcat și stațiunea. Stațiunea nu este nici deasupra, dar nici mai jos decât întreaga țară. Eu sper ca în acest an, când vor veni cifrele în luna noiembrie, să avem o creștere de peste 7%. Iar lucrul acesta era anunțat deja de către cei care făceau rezervări timpurii în luna ianuarie. Fiindcă luna ianuarie dând trendul pe întregul an, anunțaseră un 20-25% creștere pe capitolul vânzări”, a declarat George Măndilă.

Președintele OMD Mamaia-Constanța este de părere că stațiunea Mamaia are nevoie de turiști străini, de experiențe exotice, de un Babilon cultural și de mai multe limbi care să se audă în destinație, pentru că, altfel, „încet-încet praful se așează pe ea”.

Stațiunea Mamaia, are nevoie, ca și Mamaia Nord, ca și întreaga rivieră românească, are nevoie de turiști străini. Toate bune și frumoase cu creșterile economice pe stațiune, dacă sunt făcute de către piața internă. Dar o stațiune care devine monoetnică, monolingvistică, încet-încet praful se așează pe ea. Avem nevoie de experiențe exotice, avem nevoie de un Babilon cultural, avem nevoie de mai multe limbi care să se audă în destinație. E nevoie de acea sclipire, de acea savoare a stațiunii. Iar aceasta se face cu turiști străini. Nu neapărat că ar fi și o oportunitate financiară, fiindcă prețurile acum sunt egale atât pentru turiștii români, cât și pentru turiștii străini”, a mai declarat acesta.

Mai mult, el este de părere că „nu poate doar Mamaia sau Mamaia Nord sau Mangalia cu cele șase stațiuni aferente să aducă turiști străini”, motiv pentru care cere Ministerului Turismului să urgenteze înființarea OMD-ului național.

Un turist străin vine în România pentru ceva integrat, pentru ceva mult mai complex. Și atunci vreau să aduc la cunoștința Ministerului Turismului să urgenteze înființarea OMD-ului național, fiindcă fără el nu se poate. Să-i caute o sursă de finanțare serioasă, de la Bugetul de Stat, să nu-și facă planuri cumva că un OMD național se poate finanța piramidal de către OMD-urile locale, căci nu o să funcționeze. Totodată, România mai are o șansă de a se promova pe regiuni istorice: cum e Dobrogea, Maramureș, Banatul, Ardealul, etc.”, a mai transmis Măndilă.

Potrivit acestuia, Dobrogea are o varietate de resurse naturale care acoperă întreaga plajă de necesități ale unui turist, motiv pentru care este necesară și înființarea unui OMD regional.

Iar aici Consiliul Județean Tulcea trebuie să colaboreze. Până acum a colaborat mai puțin, sperăm că își vor intensifica eforturile pentru a ajunge la masă cu noi și a putea înființa OMD-ul regional împreună cu aeroportul Kogălniceanu și, bineînțeles și cu alte UAT-uri din Dobrogea fiindcă nu te poți duce în străinătate să vorbești de Mamaia, de Neptun, de Olimp, de Mamaia Nord sau de Eforie. Nu merge. Trebuie să te duci cu Dobrogea, care este o regiune istorică cunoscută și trebuie să te duci cu România, cu tot ce are ea: cu munte, Delta Dunării, litoral – aceștia sunt cei trei piloni ai turismului”, a subliniat președintele OMD Mamaia-Constanța.

Lasati un comentariu

Alte articole

30 iul. 2024 4.53 pm

Cel mai mare festival al muzicii românești se va desfășura pe 2, 3 și 4 august, pe scena din Poarta 1. Timp de trei seri, unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din România vor aduce…

14 aug. 2024 1.51 pm

Un tânăr poliţist este felicitat de colegii săi după ce a reuşit să recupereze telefonul unei persoane care – pierduse într-un magazin. După ce o persoană și-a pierdut telefonul mobil…

07 apr. 2023 1.01 pm

Fermierii bulgari și români protestează împotriva tranzitul fără control al cerealelor din Ucraina. Aceștia s-au unit la Negru Vodă, unde, conform acestora vor pleca împreună către Constanța…

28 aug. 2024 4.54 pm

Tragedie în această după-amiază în municipiul Constanța. Un bărbat a murit după ce ar fi căzut de pe podul de la Cora. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență…

13 aug. 2024 1.44 pm

USR Constanța a transmis un comunicat în care critică dur deciziile primarului Vergil Chițac, acuzându-l de risipă masivă a banilor publici și pregătirea unor majorări de taxe și impozite pentru…

12 aug. 2024 5.26 pm

Casieriile RAJA și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise joi, 15 august, de Sf. Maria. Abonații pot folosi soluțiile alternative pentru efectuarea plăților,…