Ultimele stiri

Ministrul Mediului a anunțat că va verifica plângerile turiștilor legate de gropile din mare

Sursă foto: captură video FocusPress

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că a fost luată decizia de a se efectua lucrări de înnisipare pe litoral chiar și în timpul verii, în ciuda riscului de a afecta activitatea turistică. Acesta a subliniat că măsura a fost necesară deoarece anumite plaje erau grav afectate de eroziunea costieră și pentru a evita costurile mari asociate cu închirierea echipamentelor. În legătură cu eventualele gropi apărute în mare ca urmare a lucrărilor, Fechet a declarat că acestea nu ar fi în conformitate cu proiectul și a anunțat că va verifica situația personal, alături de o echipă de specialiști.

Mircea Fechet a participat, joi, la Neptun, la o întâlnire cu reprezentanţii industriei de turism din zona de sud a litoralului.

El a explicat de ce lucrările de înnisipare au avut loc şi în timpul sezonul estival, lucru care nu s-a mai întâmplat până în acest an.

Ştiu că a existat un disconfort în timpul sezonului cald anul acesta pentru că decizia ANAR-ului a fost aceea de a înnisipa şi în timpul verii, lucru care nu se întâmplă de obicei, însă a fost o decizie luată ca urmare a unei realităţi, respectiv a faptului că plajele înnisipate erau profund afectate de fenomenul de eroziune costieră şi s-a luat decizia, cu riscul de a tulbura activitatea turistică, cu riscul de a genera un anumit disconfort în şantierele respective, totuşi să avem cât mai repede o plajă, cu atât mai mult cu cât costurile legate de toate echipamentele necesare procesului de înnisipare se ridică la sute de mii de euro în fiecare zi”, a afirmat ministrul Mediului, potrivit news.ro.

El a fost întrebat ce se întâmplă cu gropile din Marea Neagră care ar fi apărut tocmai în urma acestui proces de înnisipare.

I-am chemat pe colegii de la Apele Române care au venit cu planşele în mână şi mi-au prezentat care este profilul plajei, atât cel de pe uscat, cum s-ar spune, dar şi cel care se află sub nivelul mării. Şi profilul acelei plaje trebuie să fie unul care să aibă o anumită liniaritate, cu alte cuvinte dacă există astfel de gropi, cum au fost ele numite în mass-media, ele nu sunt în conformitate cu proiectul tehnic în baza căruia acele lucrări sunt recepţionate.Nu întâmplător, astăzi o să am şi o întâlnire cu reprezentanţii Institutului de Cercetare-Dezvoltare GeoEcoMar, alături de care voi merge cu barca în largul Mării Negre pentru a face determinări şi pentru a mă asigura personal că profilul proiectului este respectat”, a răspuns ministrul Mediului.

Mircea Fechet a adăugat că, în cazul în care sunt descoperite asemenea situaţii, acestea trebuie remediate pe cheltuiala constructorului.

Lasati un comentariu

Alte articole

16 mai 2024 11.33 am

Cetatea Histria, Cetatea Ulmetum și Regiunea Gastronomică Județul Constanța, obiective ce vor fi promovate la nivel național și internațional, în cadrul Programul Național „România Atractivă”!…

18 apr. 2024 10.15 am

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, este programat, joi, 18 aprilie, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia. La acest termen ar putea fi audiaţi…

03 sept. 2022 1.00 pm

  Institutul Internațional de Luptă împotriva Terorismului (ICT – International Institute for Counter-Terrorism) va susține cel de-al 21-lea Summit Mondial privind combaterea terorismului…

09 nov. 2024 4.11 pm

Operaţiunile în porturile de la Marea Neagră au fost suspendate, sâmbătă, 9 noiembrie, din cauza vântului puternic. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează…

15 iul. 2024 5.05 pm

De la începutul anului până în prezent, 136 de căței găzduiți de municipalitate și-au găsit căsuțe cu oameni iubitori și calzi, mulțumită implicării dumneavoastră. Constănțenii au ales…

23 dec. 2023 2.40 pm

Și-a pierdut pe rând părinții, în numai câteva luni. Vorbim de o fetiță de ani 11 ani din comuna Cumpăna, care a rămas în grija surorii mai mari. “Ieri, colegii noștri din cadrul Poliției…