Ultimele stiri

Petiţie USR împotriva taxelor propuse de Primăria Constanţa pentru 2025. Stelian Ion: “Primarul vine cu un nou pachet de taxe extrem de mari. De ce face asta? Pentru a acoperi risipa de bani publici”

Sursă foto: Stelian Ion

USR Constanța a lansat o petiție împotriva noilor taxe propuse de primarul Vergil Chițac pentru anul 2025. Aceștia invită locuitorii orașului să semneze petiția pentru a-şi exprima nemulțumirea față de majorările de taxe și impozite anunțate, considerându-le nejustificate și excesive.

Petiţia poate fi semnată AICI!

Printre noile taxe se numără creșterea taxei de salubrizare de la 8 lei la 20 de lei pe lună per persoană, majorarea taxei pentru rezervarea unui loc de parcare de la 255 lei la 600 lei pe an, și introducerea unei taxe de 200 lei pe an pentru fiecare autoturism înmatriculat în Constanța. Alte taxe propuse includ o taxă pentru mașinile neînmatriculate în oraș și creșterea taxelor pentru afișajele publicitare și concesionarea locurilor de veci.

Petiția are ca scop mobilizarea cetățenilor pentru a arăta primarului și consiliului local că locuitorii nu acceptă aceste măsuri și doresc o administrație mai responsabilă. USR Constanța promite să prezinte semnăturile în prima ședință de Consiliu Local, sperând să împiedice adoptarea acestor taxe.

𝐂𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐕𝐞𝐫𝐠𝐢𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐭̦𝐚𝐜?

După ce a adus Primăria în colaps financiar, primarul vrea să bage adânc mâna în buzunarul tău!

Ca și când nu este de ajuns că plătești printre cele mai mari taxe și impozite din țară, primarul vine cu un nou pachet de taxe nejustificate și extrem de mari. De ce face asta? Pentru a acoperi risipa de bani publici (sute de milioane de euro) pe care a făcut-o atât în campania electorală, cât și în decursul a celor 4 ani de mandat. Lucrări de mântuială, evenimente electorale, spoială cu panseluțe și luminițe de Sărbători extrem de scumpe, stâlpișori, ceasuri stradale etc. Orașul nostru arată mai rău ca oricând, traiul e tot mai scump, iar Chițac vrea să îl scumpească și mai mult!

În prezent, pe site-ul Primăriei Constanța este pus în consultare publică un proiect de hotărâre ce prevede majorarea și introducerea de noi taxe în 2025. Iată câteva dintre acestea:

𝐓𝐚𝐱𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐛𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐨𝐫𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 – suma pe care o plătești lunar pentru salubrizare va crește de la 8 lei pe lună, cât este în prezent, la 20 de lei de persoană. Astfel, o familie de patru persoane va putea ajunge să plătească 80 de lei în fiecare lună ca taxă de gunoi.

T𝐚𝐱𝐚̆ 𝐞𝐱𝐨𝐫𝐛𝐢𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞
– de la 255 de lei pe an, cât achiți acum pentru un loc de parcare rezervat în cartierul tău, va trebui să plătești 600 de lei. De asemenea, și taxa pentru persoanele juridice se majorează de la 1.146 de lei pe an, la 1.265 de lei.

𝐓𝐚𝐱𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆ – pe lângă tarifele pentru parcare practicate deja în unele zone ale orașului (excepție făcând doar Zona 2) și toate impozitele existente, dacă deții unul sau mai multe autoturisme înmatriculate pe raza municipiului vei plăti în plus 200 de lei pe an pentru fiecare.

𝐓𝐚𝐱𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐬̦𝐢𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐢̂𝐧𝐦𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 – noua taxă va fi de 5 lei pe zi sau 25 de lei pe lună pentru autoturismele deținute de persoane fizice care nu sunt înmatriculate pe raza municipiului.

𝐓𝐚𝐱𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐥𝐚𝐦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 – o altă majorare ce te va afecta dacă ai o afacere în Constanța. Pentru un afișaj publicitar vei plăti 49 de lei pe an pe metru pătrat, iar pentru panourile publicitare taxa se majorează la 36 de lei pe an pe metru pătrat.

𝐓𝐚𝐱𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐥𝐨𝐜 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐜𝐢 – deși taxa de întreținere a unui loc de veci rămâne la 15 lei pe an, prețul de concesionare va fi mărit de la 46 de lei pe metru pătrat, la 51 de lei.

𝐃𝐞 𝐜𝐞 𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐞𝐳𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞?

Dacă fiecare dintre noi semnează, primarul și aliații săi politici vor vedea că cetățenii Constanței trag un semnal de alarmă, că nu le permit să mascheze dezastrul pe spinarea lor, că bătaia de joc trebuie să înceteze.

Chițac și gașca sa au sperat că acest proiect va trece neobservat și că oamenilor nu le va păsa prea mult. Haideți să le demonstrăm contrariul. Ești dispus să plătești din buzunarul tău pentru eșecul lor?

Consilierii USR Constanța vor prezenta aceste semnături în prima ședință de Consiliu Local după ce proiectul va fi scos din consultare publică. Cu cât numărul de semnături este mai mare, cu atât consilierii alianței politice PSD și PNL vor conștientiza că un vot dat acestui proiect este o palmă dată fiecărui constănțean. Este nevoie să ne adunăm cât mai mulți cetățeni activi, să nu închidem ochii și să nu rămânem pasivi la abuzul primarului Vergil Chițac”, a scris Stelian Ion, pe Facebook.

Lasati un comentariu