Ultimele stiri

Kamala Harris acceptă nominalizarea istorică a democraților pentru președinție: Promit să fiu un președinte pentru toți americanii

Sursă foto: captură video YouTube/ Forbes Breaking News

Kamala Harris a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru preşedinţie, la Convenţia Naţională Democrată de la Chicago. „Promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii”, a declarat Harris, menţionând că va fi „un preşedinte care conduce şi ascultă, care este realist, pragmatic şi are o judecată sănătoasă”.

În numele poporului, în numele fiecărui american, indiferent de partid, rasă, gen sau limba pe care o vorbeşte bunica, în numele mamei mele şi al tuturor care au pornit vreodată într-o călătorie puţin probabilă, în numele americanilor ca aceia alături de care am crescut, oameni care muncesc din greu, îşi urmează visele şi au grijă unii de alţii, în numele tuturor celor a căror poveste a putut fi scrisă doar în cea mai mare naţiune de pe Pământ. Accept nominalizarea dvs pentru preşedinţia Statelui Unite ale Americii”, a spus Harris, aclamată de mulţime.

Harris este prima femeie de culoare şi prima femeie americană de origine asiatică la conducerea taberei unui partid important. Dacă va fi aleasă, Harris ar prima prima femeie preşedinte şi primul preşedinte indiano-american.

În discursul ţinut la Convenţie, vicepreşedintele Kamala Harris a povestit cum a fost crescută de mama sa, Shyamala, pe care a descris-o ca „o femeie grozavă de culoare, de 1,52 metri înălţime şi cu accent”.

A fost tare, o deschizătoare de drumuri… Ea ne-a învăţat ca niciodată să nu ne plângem de o nedreptate, ci să facem ceva în privinţa asta”, a spus Harris. ”Şi ne-a mai învăţat să nu facem niciodată ceva pe jumătate”, a adăugat ea.

Ea a făcut un apel direct la republicanii care se întreabă dacă să o voteze pe ea, promiţând că va fi un preşedinte pentru toţi americanii.

Ştiu că în seara asta ne privesc oameni cu diverse viziuni politice. Şi vreau să ştiţi: promit să fiu un preşedinte pentru toţi americanii. Puteţi avea încredere în mine că voi pune ţara mai presus de partid şi de propria persoană”, a adăugat Harris.

Ea a continuat: „Voi ţine ca sfinte principiile fundamentale ale Americii, de la statul de drept la alegerile libere şi corecte, la transferul paşnic de putere. Voi fi un preşedinte care ne uneşte în jurul celor mai înalte aspiraţii. Un preşedinte care conduce şi ascultă, care este realist, pragmatic şi are o judecată sănătoasă. Şi care întotdeauna luptă pentru poporul american. Asta a fost munca mea de-o viaţă”.

Kamala Harris a avertizat că fostul preşedinte Donald Trump ar duce ţara înapoi pe un drum cu politici periculoase, dacă ar fi reales, făcând legătura cu Proiectul 2025, un document de 920 de pagini care ar fi o schiţă pentru un al doilea mandat al lui Trump.

Gândiţi-vă ce intenţionează să facă dacă îi dăm puterea din nou. Gândiţi-vă la intenţia sa explicită de a elibera extremişti violenţi care i-au agresat pe oamenii legii la Capitoliu. Intenţia sa explicită de a pune în închisoare jurnalişti, oponenţi politic şi pe orice vede el ca duşman. Intenţia sa explicită de a desfăşura armata împotriva propriilor cetăţeni”, a spus Harris.

Ea a vorbit despre „haosul şi calamitatea” anilor de mandat ai acestuia şi a menţionat faptul că el a pus la îndoială rezultatul alegerilor din 2020, când a pierdut.

Donald Trump a încercat să vă arunce voturile. Când a eşuat, a trimis o mulţime înarmată la Capitoliul Statelor Unite, unde au agresat oamenii legii. Când politicienii din propriul partid l-au implorat să oprească mulţimea şi să trimită ajutoare, el a făcut exact opusul. A alimentat flăcările”, a spus ea.

Lasati un comentariu

Alte articole

19 mart. 2022 12.48 pm

  Ucraina a pierdut “temporar” accesul la Marea Azov, a anunţat vineri seara Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce forţele ruse strâng laţul în jurul Mariupol (sud-est),…

07 apr. 2022 9.26 am

  Ucraina va avea nevoie, după războiul cu Rusia, de un plan de reconstrucţie similar cu cel oferit de SUA după Al Doilea Război Mondial, a declarat miercuri comisarul european pentru Buget,…

01 mart. 2022 11.09 am

  Apropierea acestui imens convoi al armatei ruse a dat un sens nou și cu totul terifiant expresiei pe care o urmărește lumea. Întreaga lume poate vedea că acest convoi este pe drum, există…

06 mart. 2022 10.57 am

  Premierul israelian, Naftali Bennett, s-a întâlnit sâmbătă la Moscova cu preşedintele Vladimir Putin, prima vizită în Rusia a unui lider străin legată de invazia rusă în Ucraina, informează…

31 mart. 2022 7.57 am

  Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri seară un “regim al tăcerii”, sau o încetare locală a focului, cu începere de joi de la orele 10.00 (07.00 GMT) în portul ucrainean…

25 feb. 2022 1.15 am

  137 de morți și 316 de răniți este bilanțul provizoriu după invazia rusească din Ucraina. Anunțul a fost făcut de președintele Volodomir Zelenski, conform The Guardian. Preşedintele…