Ultimele stiri

Kamala Harris a acceptat nominalizarea Partidului Democrat pentru candidatura la prezidențialele din SUA – Obama: „America nu mai are nevoie de încă patru ani cu Trump. E periculos”

Sursă foto: captură video YouTube/ Forbes Breaking News

Kamala Harris a urcat pe scenă, alături de Tim Walz, la mitingul din Milwaukee. Cei doi au fost anunţaţi drept candidaţii Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al Statelor Unite.

Kamala Harris a spus că alegerile prezidenţiale din SUA se reduc la o singură întrebare: „În ce fel de ţară vrem să trăim? O ţară a haosului, a fricii şi a urii? Sau o ţară a libertăţii, a compasiunii şi a statului de drept?”.

Fiecare are puterea de a răspunde la această întrebare”, a continuat Kamala Harris, făcând apel la vot marţi, 5 noiembrie.
Amintind că rivalul său republican a promis că va fi un „dictator” în prima sa zi de mandat, Kamala Harris a spus că Donald Trump nu trebuie să mai devină „niciodată” chiriaş la Casa Albă. „Ne iubim ţara. (…) Nu ne vom întoarce”, a spus ea.

Kamala Harris şi-a încheiat discursul în faţa unei mulţimi entuziaste în Milwaukee.

„America nu mai are nevoie de încă patru ani cu Trump”

Fostul preşedinte Barack Obama, al 44-lea preşedinte al SUA, a vorbit la Convenţia Naţională Democrată din Chicago. El a afirmat că America nu are nevoie de încă patru ani de preşedinţie a lui Donald Trump, criticând politicile şi caracterul acestuia.

Torţa a fost transmisă”, a spus el. „Acum depinde de noi toţi să luptăm pentru America în care credem – şi să nu facem nicio greşeală – va fi o luptă (…) Prima mea decizie importantă în calitate de candidat s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune: să îi cer lui Joe Biden să îmi fie vicepreşedinte”, a declarat Obama. „Această ţară îşi va aminti de el ca de un preşedinte remarcabil care a apărat democraţia într-un moment de mare pericol”, a spus Barack Obama despre Joe Biden, menţionând că, pe lângă faptul că îl numeşte preşedinte, este „şi mai mândru să îl numească prieten”.

Barack Obama, despre Donald Trump: „Iată un miliardar în vârstă de 78 de ani care nu a încetat să se plângă de problemele sale de când a coborât pe scara sa rulantă aurită, acum nouă ani. A fost un flux constant de plângeri şi nemulţumiri care, de fapt, s-a înrăutăţit acum că îi este teamă să nu piardă în faţa Kamalei”.

Poreclele copilăreşti şi teoriile nebuneşti ale conspiraţiei şi obsesia ciudată cu mărimea mulţimii”, a continuat el, referindu-se la ceva cu care chiar şi unii republicani cred că Trump nu ar trebui să se deranjeze.

Obama şi-a continuat atacul asupra lui Trump: „Este unul dintre cele mai vechi trucuri din politică – de la un tip al cărui număr a devenit destul de învechit. Nu mai avem nevoie de încă patru ani de fanfaronadă şi haos. Am văzut filmul ăsta – şi ştim cu toţii că continuarea este de obicei mai rea”.

Apoi s-a referit la Kamala Harris: „America este pregătită pentru un nou capitol. America este pregătită pentru o poveste mai bună. Suntem pregătiţi pentru un preşedinte Kamala Harris”.

Iar Kamala Harris este pregătită pentru această funcţie. Aceasta este o persoană care şi-a petrecut viaţa luptând în numele oamenilor care au nevoie de o voce şi de un campion. Aşa cum aţi auzit de la Michelle, Kamala nu s-a născut cu privilegii. A trebuit să muncească pentru ceea ce are şi chiar îi pasă prin ce trec ceilalţi oameni. Ea nu este vecina care se ocupă de suflatul frunzelor – ea este vecina care se grăbeşte să vă ajute atunci când aveţi nevoie de o mână de ajutor”.

Lasati un comentariu

Alte articole

25 feb. 2022 3.31 pm

  Rusia este pregătită să-și trimită delegația la Minsk pentru negocieri cu Ucraina, a declarat reporterilor secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Interfax. „După…

28 feb. 2022 9.48 am

  Belarus spune că a pregătit locul pentru a găzdui discuțiile dintre delegațiile ucrainene și ruse, deoarece invazia Moscovei asupra vecinului său de vest intră în a cincea zi, scrie BBC.…

05 mart. 2022 10.56 pm

  Hackerii de la Anonymous au reuşit să spargă, sâmbătă seară, site-ul serviciului secret al Federației Ruse. Site-ul FSB nu a putut fi accesat la ora publicării articolului. Bye https://t.co/uLDYvlVLGT#OpRussia…

02 aug. 2022 11.39 pm

China urmează să întreprindă o serie de ample exercitii militare și teste cu rachete în jurul Taiwanului într-o demonstrație de forță ca răspuns la vizita celui de-al treilea om din statul…

10 iul. 2024 10.48 am

Președintele american Joe Biden a susținut marți seară un discurs „puternic și clar” în fața liderilor NATO reuniți la Washington pentru summitul alianței, relatează BBC, citat de News.ro.…

02 dec. 2021 5.19 pm

  Germania a anunțat joi un lockdown la nivel național care vizează persoanele nevaccinate. În plus, liderii țării susțin vaccinarea obligatorie, relatează CNN, citat de Digi 24.  Celor…