Ultimele stiri

Flacăra olimpică de la Paris a fost stinsă – Tom Cruise a coborât în rapel de pe acoperişul Stade de France. Mihaela Cambei a defilat cu drapelul României

Sursă foto: COSR

Flacăra olimpică de la Paris a fost stinsă, marcând sfârșitul celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice. Sportivii din întreaga lume se vor reuni peste patru ani la Los Angeles, pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a declarat oficial încheiată ediția de la Paris și a invitat tinerii din toată lumea să participe la Los Angeles pentru a celebra cea de-a 34-a ediție.

Campionul francezilor, Leon Marchand, a preluat flacăra olimpică din Jardins des Tuileries, aceasta pornind simbolic către Stade de France. Flacăra a fost stinsă de mai mulți sportivi importanți, printre care Leon Marchand, Thomas Bach, Cindy Ngamba, Eliud Kipchoge, Sun Yingsha, Mijaín López, Emma McKeon și Teddy Riner.

Mihaela Cambei a defilat cu drapelul României

Vicecampioana olimpică la haltere Mihaela Cambei a defilat cu drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la închidere au intrat pe Stade de France doar purtătorii de drapel, urmaţi apoi de sportivi.

La ceremonia de deschidere, drapelul României a fost purtat de soţii Ionela şi Marius Cozmiuc.

Jocuile Olimpice Paris 2024 s-au încheiat cu un superb foc de artificii

Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat duminică seară cu o ceremonie spectaculoasă de trei ore pe Stade de France, care a inclus și un moment special dedicat Los Angeles, gazda următoarei ediții a Jocurilor Olimpice. Sportivii care au concurat pentru gloria olimpică au fost omagiați, iar ceremonia a cuprins un spectacol de karaoke și o incursiune în istoria Jocurilor Olimpice. Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere, a fost portdrapelul României la ceremonie.

Unul dintre momentele memorabile a fost apariția spectaculoasă a actorului Tom Cruise, care a coborât în rapel pe Stade de France și a preluat steagul olimpic pentru a-l duce la Los Angeles. În SUA, pe plaja Venice Beach, artiști celebri precum Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish, Snoop Dogg și Dr. Dre au oferit un show total pentru a marca începutul drumului către Los Angeles 2028.

Ceremonia de închidere a inclus și interpretarea piesei “My Way” de Yseult, bazată pe cântecul francez “Comme d’habitude”. Flacăra olimpică a fost adusă la Stade de France de Léon Marchand și stinsă de cei șase sportivi care au însoțit discursurile lui Tony Estanguet și președintelui CIO, Thomas Bach. Acesta din urmă a declarat că sportivii au demonstrat că se poate trăi în pace și că Jocurile Olimpice au creat o cultură a păcii.

Imnul SUA a fost interpretat de H.E.R., în timp ce Tom Cruise a plecat cu motocicleta, ducând steagul olimpic într-o călătorie simbolică spre Los Angeles. Acolo, steagul a parcurs orașul printr-o ștafetă, acompaniată de muzica Red Hot Chili Peppers, și a ajuns pe scena unui spectacol grandios.

În timpul ceremoniei, steagul olimpic a fost transmis de la primarul Parisului, Anne Hidalgo, către președintele CIO, Thomas Bach, și apoi către primarul orașului Los Angeles, Karen Bass. Simone Biles s-a alăturat acestora pe scenă, iar imnul olimpic a fost interpretat de Maîtrise de Fontainebleau și Orchestre Divertimento.

Ceremonia s-a încheiat cu un spectacol impresionant de focuri de artificii și cu un moment de karaoke pe Stade de France, unde sportivii și spectatorii au cântat melodii celebre precum “We Are the Champions” de Queen. Totodată, Voiajorul de Aur a descoperit inelele olimpice, iar flacăra olimpică a fost stinsă, marcând sfârșitul Jocurilor Olimpice de la Paris. Sportivii din întreaga lume își dau acum întâlnire peste patru ani la Los Angeles, pentru a celebra următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

Lasati un comentariu

Alte articole

13 mai 2024 8.25 pm

Simona Halep, locul 1149 WTA, va juca, marţi, împotriva sportivei americane Mccartney Kessler, numărul 123 mondial, în primul tur al turneului Trophée Clarins. Meciul dintre Halep şi Kessler este…

01 iul. 2024 9.41 am

Reprezentativele Franţei şi Portugaliei joacă, luni, în optimile de finală ale Euro-2024: Franţa – Belgia, ora 19.00, la Dusseldorf Arbitru: Glenn Nyberg (Suedia) Portugalia – Slovenia,…

26 aug. 2024 8.27 am

Echipajele României au reușit performanțe remarcabile la Campionatele Mondiale de Canotaj Under 19 din St. Catharines, Canada, câștigând patru medalii de aur. La patru rame feminin (JW4-), echipajul…

06 aug. 2024 11.38 am

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a cerut oficial Federației Internaționale de Gimnastică reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea,…

05 dec. 2022 4.03 pm

Jucătorul portughez în vârstă de 37 de ani va juca la echipa Al Nassr de la 1 ianuarie, potrivit informațiilor Marca. Contractul va dura două sezoane și jumătate iar Ronaldo ar încasa aproape…

25 iun. 2024 9.54 am

Programul partidelor care vor avea loc, marţi, în etapa a treia a fazei grupelor de la Euro-2024: Grupa D Ţările de Jos – Austria, ora 19.00 Franţa – Polonia, ora 19.00. Grupa C Anglia…