Ultimele stiri

Incendiu la un azil de bătrâni din Tulcea – 40 de persoane au fost evacuate! A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Sursă foto: ISU Tulcea

Un incendiu a izbucnit, în urmă cu puţin timp, la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea, focul manifestându-se la acoperiş. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că au fost evacuate 40 de persoane. Acestea se află în curtea azilului şi nu necesită îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, incendiul a izbucnit la un azil de bătrâni din municipiul Tulcea, la nivelul acoperişului.

În imobil sunt aproximativ 40 de persoane, se procedează la evacuarea acestora. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a arătat sursa citată.

Acolo au fost alocate 3 maşini de stingere, 1 autospecială pentru transport personal şi victime multiple, 1 ambulanţă SMURD şi 3 ambulanţe SAJ. Totodată, în sprijin se deplasează 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD din cadrul ISU Constanţa, precum şi 1 maşină de stingere şi 1 ambulanţă SMURD de la ISU Brăila.

UPDATE. Au fost evacuate 40 de persoane, acestea se află în curtea azilului, nu necesită îngrijiri medicale.

La fața locului, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere și o autoscară.

UPDATE. În acest moment persoanele evacuate sunt transportate de către echipajele SAJ la o unitate de primiri urgențe pentru evaluare.

Forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulanță SMURD din cadrul Secției de Pompieri Măcin. La fata locului se află și forțe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției de frontieră.

UPDATE 18.10. Toate persoanele evacuate au ajuns la unitatea de primiri urgențe. În aceste momente se lucrează pentru localizare și lichidare.

UPDATE 18.30. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

UPDATE 18.40. În acest moment, incendiul a fost localizat și se lucrează pentru lichidare.

UPDATE 20.30. Incendiul a fost lichidat. În urma focului a ars un autoturism, acoperișul pavilionului central pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp și acoperișul unei anexe pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

UPDATE 21.05. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un aparat de climatizare defectat în timpul exploatării.

Lasati un comentariu

Alte articole

10 apr. 2023 11.33 am

Săptămâna viitoare elevii din România se vor întoarce în școli, potrivit calendarului oficial prezentat de Ministerul Educației. Scoala începe anul acesta pe data de 5 septembrie și organizarea…

06 dec. 2022 6.45 pm

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, face un demers diplomatic privind aderarea României la spațiul Schengen, pusă în pericol de către Austria: îi trimite președintelui federal al…

21 iul. 2024 9.59 am

Un bărbat  în vârstă de 57 de ani a fost găsit mort, sâmbătă, 20 iulie, într-o fântănă din judeţul Tulcea, trupul acestuia fiind adus la suprafaţă de pompieri. Reprezentanţii Inspectoratului…

02 feb. 2021 2.43 pm

  Ministerul Sănătății a informat marți, că un pacient, în vârstă de 80 de ani, aflat în pavilionul V la „Matei Balș” în timpul incendiului, a decedat. Bărbatul a fost transferat…

16 mart. 2023 11.48 am

Mai mulți bărbați au fost implicați în cele două jafuri, dar procurorii cercetează numai patru bărbați care au furat echivalentul a aproape 4.000 de euro, după ce au bătut personalul de serviciu,…

23 apr. 2024 9.42 am

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi şi în prima parte a zilei de miercuri. Potrivit ANM, în perioada…