Ultimele stiri

Kremlinul se declară încântat după ce Donald Trump i-a spus lui Zelenski că Rusia este o “mașină de război”

Sursa foto: Facebook

Kremlinul a salutat comentariile făcute de Donald Trump în care acesta a descris Rusia drept “o mașină de război” care i-a învins pe Napoleon și Hitler, în cadrul unei convorbiri recente cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Trump a declarat ulterior pentru Fox News că i-a spus lui Zelenski că războiul trebuie să se încheie, menționând capacitatea istorică a Rusiei de a duce războaie și de a învinge mari lideri militari precum Hitler și Napoleon. Trump a afirmat:

Este o mașină de război cu care vă confruntați. Asta este ceea ce fac ei (rușii), duc războaie. L-au învins pe Hitler. L-au învins pe Napoleon. Trebuie să terminăm cu acest război.”

Comentând remarcile lui Trump, Dmitri Peskov a declarat că astfel de comentarii ar putea fi utile pentru publicul american, oferindu-le o perspectivă asupra istoriei Rusiei. Peskov a spus:

Probabil că ar fi util pentru majoritatea publicului american să știe că există multe pagini glorioase în istoria Rusiei și, într-adevăr, probabil că puțini oameni din SUA, ne referim la americanii obișnuiți și poate la reprezentanții așa-numitului establishment politic, cunosc istoria atât de profund.”

Întrebat despre un comentariu din Wall Street Journal scris de Mike Pompeo, fost secretar de stat al lui Trump, Peskov a declarat că Kremlinul nu a avut niciodată iluzii când vine vorba de Donald Trump. Pompeo sugera ca Trump să adopte noi sancțiuni dure împotriva Moscovei dacă va fi ales și să intensifice ajutorul pentru Ucraina. Peskov a subliniat că, în ciuda percepției generale, administrația Trump a impus un număr mare de sancțiuni împotriva Rusiei. El a declarat:

Nu am purtat niciodată și nu purtăm ochelari roz. (Trump) este un reprezentant al elitei politice americane, care acum suferă, absolut cu toții, de un sentiment antirusesc total. Când a fost președinte, sub Trump, americanii au început această cursă a sancțiunilor, sub Trump a fost impus un număr uriaș de sancțiuni împotriva țării noastre, iar în această privință el nu este foarte diferit pentru noi de toți ceilalți.”

Peskov a recunoscut că Trump arată o oarecare înțelepciune politică în menținerea canalelor de dialog, dar a subliniat că aceasta nu are un impact semnificativ asupra politicii generale a SUA față de Rusia. El a concluzionat:

Poate că dă dovadă de un pic mai multă înțelepciune politică în ceea ce privește menținerea canalelor de dialog. Dar, de facto, nu are un impact special asupra a nimic, iar noi ar trebui să fim conștienți de acest lucru.”

Lasati un comentariu

Alte articole

25 feb. 2024 12.09 pm

Actorul de origine română Sebastian Stan a câştigat Ursul de Argint pentru interpretare, rol principal, în filmul „A Different Man”. Tânărul actor a declarat că acest premiu este foarte important…

27 mart. 2022 12.27 pm

  Teritoriul separatist Lugansk, a cărui independenţă a fost recunoscută de Moscova, ar putea organiza în curând un referendum asupra aderării la Rusia, a declarat duminică liderul acestui…

17 aug. 2024 12.19 pm

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că operațiunea militară ucraineană în regiunea Kursk, din Rusia, contribuie semnificativ la slăbirea logisticii armatei ruse și la…

27 sept. 2022 7.25 pm

În această seara, NASA va izbi o navă spațială în valoare de 330 de milioane de dolari de un asteroid aflat la 11 km deasupra Oceanului Indian. Este prima misiune spațială care testează aceasta…

25 feb. 2022 10.36 pm

  Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că trupele ruse sunt „foarte aproape de capitală” și a prezis „o noapte dificilă” pentru oraș, conform CNN. „Situația de…

23 aug. 2024 8.52 pm

Medicii au început să testeze pe pacienți primul vaccin din lume împotriva cancerului pulmonar, care utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm), similară cu cea folosită în vaccinurile anti-COVID-19.…