Ultimele stiri

Seminar pentru studenți, masteranzi și doctoranzi despre utilizarea inteligenței artificiale în procesul de cercetare, la Universitatea Ovidius din Constanța

Sursă foto: europe-studies.com

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, două seminare online privind respectarea standardelor de etică și integritate academică în contextul utilizării tehnologiilor specifice inteligenței artificiale.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”.

În cadrul întâlnirilor, la care au participat peste 200 de studenți, masteranzi și doctoranzi din cadrul universității noastre, au fost prezentate o serie reguli pe care aceștia trebuie să le respecte în procesul de cercetare, atunci când utilizează instrumente de inteligență artificială, astfel încât lucrările științifice realizate să respecte standardele de etică și integritate academică. În perioada următoare, vom organiza și alte seminare dedicate studenților de la ID-IFR, privind respectarea standardelor de etică și integritate academică în contextul utilizării platformelor online de comunicare sincronă și/sau asincronă”, precizează prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector al UOC pentru cercetare, dezvoltare, inovare și relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.

Obiectivul general al proiectului vizează perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar, în vederea îmbunătățirii calității activității didactice la UOC, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice, în domeniul ID și IFR.

Prin obiectivele specifice, DIDACT ID-IFR corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. Proiectul continuă demersurile întreprinse în cadrul unor proiecte similare implementate în anii anteriori privind dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității destinat îmbunătățirii calității actului didactic și de cercetare la nivel de UOC.

Proiectul „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, în valoare de 395.000 de lei, este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, din bugetul Ministerului Educației.

Alte articole

06 mart. 2025 2.14 pm

Tribunalul Constanța a respins, joi, 6 martie 2025, cererea de chemare în judecată formulată de ÎPS Teodosie împotriva Universității Ovidius Constanța. Magistrații au admis excepția prescripției…

11 dec. 2020 3.46 pm

Sursa foto: evmarket.ro   Potrivit Prefecturii Constanța, vineri, 11 decembrie, în ședința Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost votată propunerea de prelungire a carantinei…

30 oct. 2024 3.17 pm

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (FIMIM), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația Specialiștilor Auto din România și Revista…

30 sept. 2024 6.56 pm

Studenţii mai pot beneficia de facilităţile pentru transportul feroviar pe baza legitimaţiei vizate pe anul universitar încheiat până la 30 noiembrie inclusiv, după care biletele şi abonamentele…

17 nov. 2020 10.50 pm

Sursa foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța Competiția națională PR Arena a fost câștigată de studenții și absolvenții Specializării Jurnalism Echipa formată din studenți și absolvenți…

25 oct. 2024 7.54 pm

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că a aprobat un ordin prin care valoarea burselor pentru studenţi creşte. Astfel, cuantumul minim al bursei sociale a fost stabilit la 925 de lei, dar universităţile…