Medicul legist Cristian Paparau a criticat organizatorii festivalului de muzică hip-hop „Beach, Please!” pentru că permit promovarea consumului de droguri prin intermediul artiștilor care urcă pe scenă.
Într-o declarație publicată pe reţelel de socializare, Paparau a afirmat că festivalurile de acest tip deschid calea către o viață de consumator de droguri. El a subliniat că, deși organizatorii se laudă cu faptul că nu s-au înregistrat supradoze, festivalul încurajează consumul de droguri prin mesajele transmise de artiști.
Observam că organizatorii Beach, Please! se lăudau cu faptul că pe durata festivalului nu s-au înregistrat supradoze, ceea ce este minunat. Numai că noi, cei care ne mai pricepem puțin la acest fenomen, știm că festivalurile nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”, a transmis medicul legist, în cadrul unui videoclip.
Criticile lui Paparau vin după ce Selly, unul dintre organizatorii evenimentului, a realizat un videoclip în care vorbește despre „ipocrizia” din media referitoare la festivalul din Costinești. Selly a declarat că, în ciuda numărului mare de participanți – 120.000 în cinci zile de festival – nu au existat supradoze, persoane rănite grav sau decese. El a argumentat că festivalul a fost bine organizat și că participanții sunt o generație mai educată și mai conștientă de pericolele drogurilor.
Cu toate acestea, Paparau a blamat organizatorii pentru line-up-ul de artiști care, în opinia sa, propagă un mesaj periculos pentru tinerii participanți. El a menționat că artiștii care își aprind joint-uri pe scenă sau cântă despre consumul de droguri nu fac altceva decât să încurajeze acest comportament, în ciuda campaniilor anti-drog desfășurate de organizatori.
Cât timp tu permiți ca pe scenă să se urce un artist care își aprinde joint-ul sau altul care cântă despre băgatul în venă nu faci nimic altceva decât să încurajezi consumul de droguri, în pofida tuturor campaniilor pe care le-ai făcut atât înainte cât și pe parcursul desfășurării evenimentului.
Despre toate acestea, Selly a menționat că „suntem o generație mult mai cuminte, mult mai educată și mult mai conștientă despre pericolul drogurilor […]. Versurile artiștilor de pe scenă pot fi blamate, pot fi contestate, însă ceea ce este incontestabil este că organizarea evenimentului a fost impecabilă: fără cozi la intrare, fără cozi la toalete, fără cozi la baruri”, , a mai transmis dr. Cristian Paparau.