Ultimele stiri

JUDEȚUL CONSTANȚA. Aproximativ 700 de polițiști vor acționa în permanență, în acest weekend

Sursă foto: IPJ Constanța

Pentru menținerea climatului de siguranță pe litoral în sezonul estival, polițiștii acționează permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și desfășurarea unui trafic rutier în condiții de siguranță.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, zilnic aproximativ 700 de polițiști vor asigura o prezență vizibilă, pentru a preîntâmpina orice fapte antisociale.

Întrucât, în această perioadă, având în vedere și festivalul BEACH, PLEASE!, care se desfășoară în stațiunea Costinești, se preconizează o creștere a valorilor de trafic, efectivele de poliție au fost suplimentate.

Pentru ca dumneavoastră să fiți în siguranță, polițiștii sunt prezenți pe principalele artere de circulație și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Astfel, polițiștii rutieri, sub coordonarea ofițerilor Direcției Rutiere din Poliția Română, acționează permanent pentru fluidizarea traficului, limitarea excesului de viteză, dar și în scopul depistării și tragerii la răspundere a celor care conduc sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.

Pentru a preveni ambuteiajele și implicarea în evenimente rutiere, vă recomandăm să manifestați prudență în trafic, să respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.

În cazul în care călătoriți pe distanțe lungi, efectuați opriri regulate, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan.

Păstrați distanța față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie și folosiți centura de siguranță.

Păstrați-vă calmul pe durata deplasării și manifestați respect în trafic, pentru a preveni riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

Apelați numărul de urgență 112, sau cereți ajutorul unui polițist, dacă sunteți în pericol!

Vă asigurăm de faptul că polițiștii aflați pe litoral sunt pregătiți pentru a interveni, în orice moment, în sprijinul dumneavoastră și vă dorim să vă bucurați de o vacanță liniștită și în siguranță!

Lasati un comentariu

Alte articole

17 feb. 2021 7.38 pm

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat miercuri, hotărârea nr.14, care prevede modificarea scenariilor de funcționare pentru 13 unități de învățământ din județul Constanța,…

18 mai 2023 11.43 am

În perioada 19-21.05.2023, liniile 42, 44, 48, 51 și 101 circulă în program prelungit, până la ora 23:30, ultima plecare din stațiile Poarta 2, Poarta 1 și Portul Tomis, anunță CTBUS prin intermediul…

04 feb. 2024 7.14 pm

În perioada 2-4 februarie, polițiștii constănțeni au intensificat acțiunile specifice, peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și investigații criminale acționând…

15 ian. 2023 3.23 pm

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență DOBROGEA au fost solicitați să intervină, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgență 112, dumincă, 15 ianuarie, în…

26 aug. 2024 6.38 pm

Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 20:00, la Teatrul de Vară Soveja, sunteți invitați la „Rădăcini” – concert extraordinar Marius Mihalache Band & Guests. O seară plină de ritm și…

01 mart. 2024 3.37 pm

Primăvara a venit cu zâmbete la Constanța, unde polițiștii rutieri le-au făcut doamnelor o surpriză în trafic. Înarmați cu flori și răspândiți pe principalele artere de circulație din municipiul…