Ultimele stiri

UPDATE. Meci România – Slovacia: tricolorii s-au calificat în optimi de pe primul loc!

Sursă foto: Echipa Naţională

A început meciul dintre România şi Slovacia. Atmosfera este una senzaţională pe Arena Națională din Frankfurt unde zeci de mii de fani ai tricolorilor strigă încontinuu ”România, România”. Aproape tot stadionul a intonat la unison imnul naţional.

“Generaţia de Suflet” a reuşit o performanţă istorică. După 24 de ani, România trece de grupele Campionatului European, Ianis Hagi: “Vom muri pentru acest tricou”

Meciul de la Frankfurt este arbitrat de germanul Daniel Siebert, ajutat de Jan Seidel şi Rafael Foltyn, în timp ce rezervă este Felix Zwayer. În Camera VAR se află germanii Bastian Dankert şi Christian Dingert, dar şi italianul Massimiliano Irrati.

Iordănescu a optat pentru următorul “11”: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 21. Stanciu-cpt.

Lovitura de start le-a aparținut slovacilor. În minutul 8, Bancu a intervenit și a respins un balon în corner. În minutul 11, România a avut două ocazii de gol prin Raţiu şi Ianis Hagi.

UPDATE minutul 24. Gol pentru Slovacia! Duda a înscris un gol cu capul, după o eroare în careul “tricolorilor”.  La meciul Ucraina – Belgia, scorul este 0-0.

UPDATE minutul 36. PENALY ROMÂNIA după intervenția VAR! Arbitrul a acordat un penalti, după consultarea VAR, pentru un fault în careu asupra lui Ianis Hagi. Răzvan Marin a reuşit să transforme lovitura de la 11 metri şi a restabilit egalitatea în minutul 37. Suntem din nou pe locul 1 în grupă.

UPDATE. În minutul 45+4 Bancu a primit cartonaş galben şi va fi suspendat pentru meciul din optimi. La pauză, scorul este 1-1. La partida Ucraina – Belgia, scorul la pauză este 0-0.

O ocazie de gol pentru români a fost şi în minutul 43, dar Drăguș trimite pe lângă poartă.

În prima repriză, România a şutat de patru ori spre poartă, iar Slovacia doar de două ori. Slovacii au dominat însă la posesie.

Clasamentul grupei E, după o repriză: 1. România – 4 puncte, 2. Belgia – 4 puncte, 3. Slovacia – 4 puncte, 4. Ucraina – 4 puncte.

UPDATE minutul 46. A început repriza a doua. Scorul este de 1-1. Suntem din nou pe locul 1 în grupă. La Frankfurt plouă.

UPDATE minutul 52. Slovacia a avut o nouă ocazie, dar Niță a reuşit să reţină un șut scurtat pe colțul scurt.

UPDATE minutul 57. Are loc şi prima schimbare în tabăra românilor. A ieșit Florinel Coman şi a intrat Deian Sorescu.

UPDATE minutul 61. Ocazie extraordinară de gol a lui Răzvan Marin, care a trimis mingea spre poarta slovacilor, dar portarul slovac a parat.

UPDATE minutul 66 . Au ieșit Ianis Hagi şi Drăguș şi au intrat Man şi Pușcaș.

UPDATE minutul 72. Fanii României fac spectacol la Frankfurt. Imnul României se aude puternic pe stadion.

UPDATE minutul 79. Un jucător slovac s-a accidentat în apropierea porții lui, iar Niță aleargă la el. Fanii slovaci au început să îi scandeze numele.

UPDATE minutul 81. Corner: Încă o ocazie de gol pentru slovaci. Jucătorii noştri au reuşit însă să respingă mingea.

UPDATE minutul 85. Corner pentru România provocat de Man, dar mingea iese în aut de partea cealaltă a porții, nejucată de nimeni.

UPDATE minutul 88. Cartonaș galben pentru Pușcaș.

UPDATE minutul 90. Trei minute de prelungiri.

UPDATE minutul Min. 90+5. Meciul s-a terminat 1-1, iar România merge în optimi, după o pauză de 24 de ani! Suntem pe locul 1 în grupa E.

Lasati un comentariu

Alte articole

12 oct. 2022 2.41 am

Dansul Sportiv românesc traversează o perioadă foarte buna, grație rezultatelor obținute de sportivii români care au ajuns în topul mondial aproape la toate categoriile de vârstă, notează Federatia…

23 iul. 2021 1.27 pm

  Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a început vineri pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei, la ora locală 20:00 (14:00, în România) România participă cu 101 sportivi.…

20 iun. 2024 9.13 am

Campioana europeană en-titre Italia va întâlni, astăzi, naţionala Spaniei, în etapa a doua a fazei grupelor de la Campionatul European de fotbal. Programul meciurilor de joi: Grupa C: Slovenia –…

18 nov. 2023 10.36 am

Naţionala României joacă, sâmbătă, de la ora 21.45, meciul decisiv cu Israel pentru calificarea la Campionatul European din 2024. Partida va avea loc în Ungaria, pe stadionul Pancho (Felcsút),…

01 iul. 2024 6.29 pm

Nicu Moldoveanu e obişnuit cu traseele dintre stadioanele germane; le-a învăţat din postura de şofer al clubului FC Köln. La Euro- 2024, însă, a trăit mândria de a fi alături de echipa naţională…

27 iun. 2024 2.58 pm

Cursa specială Tarom de la Frankfurt, introdusă cu ocazia Euro 2024, care trebuia să ajungă în Bucureşti joi, la 14,55, are întârziere de aproape patru ore. Biletele au costat peste 600 de euro.…