Senatoarea Diana Șoșoacă a acuzat jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați saci cu buletine de vot că au îmbrâncit-o și au lovit-o, solicitând intervenția unei ambulanțe după ce s-a simțit rău. Ea a declarat că a fost împinsă, lovită și îmbrâncită de aproximativ zece jandarmi.
În schimb, Jandarmeria Capitalei susține că Șoșoacă a forțat cordonul de jandarmi și a provocat contactul fizic cu aceștia, jandarmii nefiind agresivi și nefolosind materialele din dotare.
Șoșoacă a transmis pe Facebook că se află în spatele unui restaurant din Sectorul 3 și i-a chestionat pe jandarmi despre descărcarea unui camion cu saci cu buletine de vot, cerând să vadă scrisoarea de transport și reclamând că nu se respectă legea deoarece camionul și clădirea nu erau inscripționate corespunzător. Ea a acuzat că voturile sunt “furate” și a îndemnat oamenii să iasă pentru a protesta.
În zonă s-au adunat mai multe persoane, scandând “Hoții”. La un moment dat, Șoșoacă a încercat să forțeze cordonul jandarmilor și a susținut că a fost bătută și îmbrâncită, cerând ajutorul SPP. La finalul filmării, ea a afirmat că a fost învinețită și a început să plângă, fiind condusă către o ambulanță SMURD, unde a spus că are tensiunea 16:9 și pulsul 122.
M-au împins, m-au lovit, m-au îmbrâncit, m-au… cine ştie ce a fost acolo că erau zece pe mine”, le-a spus ea medicilor de pe ambulanţă.
Jandarmeria Capitalei a explicat că jandarmii asigurau paza transportului materialelor rezultate din procesul electoral și depozitarea acestora conform legislației în vigoare. Jandarmeria a menționat că senatoarea nu a respectat recomandările forțelor de ordine, a forțat cordonul și a provocat contactul fizic cu jandarmii, acuzând ulterior că a fost bruscată. Forțele de ordine nu au bruscat-o și nici nu au folosit materialele din dotare, urmând să fie aplicate măsurile legale necesare.
Efectivele de jandarmi din cadrul unităţii noastre asigură paza transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispoziţie de către Tribunalul Municipiului Bucureşti, pentru depozitarea acestora conform prevederilor Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării. Depozitul în cauză este închiriat de Tribunalul Municipiului Bucureşti de la Primăria Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Consiliului General”, a arătat Jandarmeria.
Menţionăm faptul că forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică. În cauză, vor fi aplicate măsurile legale care se impun şi vom reveni cu informaţii suplimentare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.