Ultimele stiri

Stelian Ion, după rezultatele parțiale: „Asta au decis constănțenii. Eu am învățat ceva de-a lungul anilor: că bine cu forța nu ai cum să faci”

Sursă foto: captură video Facebook/Stelian Ion

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, Stelian Ion, a organizat luni, 10 iunie, o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre rezultatele parțiale ale alegerilor locale, care îl clasează pe locul 2 după Vergil Chițac.

Constanța a decis! Am văzut rezultatul. Nu este definitiv, însă deja lucrurile sunt clare, direcția în care o va lua acest oraș s-a decis prin vot. În ciuda rezultatului care pentru noi este, evident, dezamăgitor, mergem mai departe. Ieri ne-am concentrat foarte mult pe apărarea fiecărui vot în secțiile de votare. Pentru noi a fost esențial să apărăm democrația și să apărăm voturile constănțenilor și asta am făcut”, declarat Stelian Ion, președintele USR Constanța.

El a adăugat că neregulile legate de procesul de vot au fost clare, menționând problemele apărute în spațiul public și amenzile pe care Vergil Chițac le-a primit de la Autoritatea Electorală Permanentă. Mai mult, el subliniază că, indiferent de neregulile semnalate, constănțenii au ales să continue cu același primar.

Le mulțumesc celor care ne-au votat și au fost alături de noi. Știu că sunt dezamăgiți, știu că sunt frustrați din cauza rezultatului, însă, nu sunt puțini. Peste 21.000 de voturi am primit în Constanța. Nu suntem puțini, însă nici suficient de mulți pentru a face acea schimbare pe care ne-am dorit-o cu ardoare în Constanța. Pentru că știu că merităm și putem mai mult în orașul nostru”, a mai spus Stelian Ion.

Președintele USR Constanța a menționat că își dorește ca, la Constanța, să rămână aceeași formulă, mai exact Alianța Dreapta Unită pentru a rămâne uniți în consiliul local. El a adăugat că împreună vor face opoziție cu toată forța pentru că este esențială în Constanța.

Există și o latură pozitivă în rezultatul acestor alegeri. Efortul colegilor noștri din anumite localități a fost soldat și cu succes. Și anume avem primar la Ghindărești, Mihai Vîlcu, îl felicit. O felicităm și pe colega noastră Ciobanu Niculina, care a câștigat la Fântânele. Colegii de la Forța Dreptei au avut candidat bun la Ion Corvin și au câștigat primăria”, a mai declarat Stelian Ion.

El a adăugat că la Tortoman, candidatul ADU a pierdut la doar șapte voturi. Însă surpriza a fost la Agigea, unde nu își explică cum s-a putut pierde „în fața unui primar atât de abuziv, un primar care și-a bătut joc de localitate, care i-a abuzat pe toți, care îi jignește pe toți, care face în așa fel încât să țină localitatea ca într-o menghină mafiotă la Agigea”.

Vom face o analiză foarte atentă la tot ce s-a întâmplat. Sigur, nu suntem perfecți. Puteam face, poate, lucrurile mai bine. Întotdeauna, eu personal, simt că nu am făcut îndeajuns, am în permanență acest sentiment că, poate, puteam mai mult. Dar, una peste alta, asta au decis constănțenii și am mai învățat ceva de-a lungul anilor: că bine cu forța nu ai cum să faci. O să vedem mai departe dacă în continuare vor exista aceste abuzuri, noi suntem aici. Îi vom opri pe toate căile: prin instanță, pe cale judecătorească, pe cale politică (…) Trecem peste dezamăgirea noastră, nu o lăsăm să ne copleșească. Suntem în continuare aici, nu ne schimbăm de pe o zi pe alta, mergem în continuare așa cum ne știți. Vom face tot ceea ce este posibil omenește ca orașul acesta să nu se scufunde mai rău decât s-a întâmplat. Vom face tot ce putem cu echipa pe care o avem, cu echipele reunite, cu cei care vin alături de noi, să avem și noi un oraș mai curat, mai aerisit, mai liber, așa cum am văzut prin alte părți că se poate, chiar în România. Am văzut că se poate. Și l-am văzut pe Dominic că a câștigat, pe Nicușor Dan. Oameni buni, se poate!”, a declarat Stelian Ion, președintele USR Constanța.

Lasati un comentariu

Alte articole

27 iul. 2023 4.50 pm

Florin Cocargeanu, viceprimarul USR al Constanței, atrage atenția asupra faptului că un eveniment foarte important pentru sportul pe plajă – Campionatul European de volei pe plajă se organizează…

17 feb. 2023 1.21 pm

Începând de luni, 20.02.2023, 159 de vârstnici, care au depus cereri în cursul lunii ianuarie, vor primi acasă, prin mandat poștal, sumele oferite de Primăria Constanța. Luna aceasta sunt premiate…

09 iun. 2024 6.49 pm

Până la ora 17.00, procesul electoral din județul Constanța s-a desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice. Toate sesizările cu caracter electoral primite…

13 feb. 2024 4.58 pm

USR Constanța transmite care sunt proiectele propuse pentru bugetul local din 2024. Stelian Ion susține că educația, sportul, timpul liber și recreerea reprezintă principalele preocupări pentru…

26 feb. 2024 4.31 pm

Primăria municipiului Constanța a anunțat că în cartierul Tomis Nord vor fi instituite noi sensuri unice, în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu…

24 sept. 2021 11.57 am

  USR PLUS Agigea a depus vineri, la Prefectura Constanța, semnăturile necesare pentru destituirea primarului din localitatea Agigea, Maricel Cîrjaliu (PSD). Aproape 2.000 de cetățeni din comună…