Ultimele stiri

(VIDEO) Imagini dramatice în Italia: trei tineri, posibil români, au fost filmați îmbrățișați, chiar înainte de a fi luați de ape. MAE anunță că s-a autosesizat

Sursă foto: captură video Youtube/TG2000

Trei tineri, un băiat şi două fete, de origine română, sunt daţi dispăruţi din cauza ploilor abundente care au lovit regiunea Veneto, scrie La Repubblica. Tinerii au fost luaţi de apele râului Natisone, care a ieşit din matcă. 

Un trecător i-a observat și a dat alarma, iar numeroase alte persoane s-au oprit pe pod și au asistat neputincioase la scena dramatică în care cei trei, depășiți de curent, și-au dat drumul în încercarea de a se agăța de frânghia întinsă de pompieri, dar au ratat prinderea.

În zona în care cei trei tineri au fost luați de valuri, există o interdicție de a face baie, deoarece există pericolul de înec. Peste tot în zonă sunt afișate panouri.

Grupul era format din trei tineri, un băiat și două fete cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani. Mașina lor, cu numere de înmatriculare românești, a fost găsită parcată în Premariacco.

Tinerii, care nu bănuiau pericolul, au fost surprinși și, pe măsură ce apa le ajungea treptat la glezne și apoi la genunchi, s-au îmbrățișat, încercând în acest fel să-și formeze o apărare mai puternică împotriva violenței apelor.

Imediat au fost lansate căutări, dar când pompierii au ajuns la fața locului cu un elicopter, nu au văzut pe nimeni: nivelul apei râului Natisone a crescut în câteva minute, iar cei trei băieți au fost luați de curent.

„Se caută trei persoane, un bărbat și două fete, în râul Natisone. Au rămas blocate în urma inundațiilor. Mașina oprită în Premariacco are numere de înmatriculare românești, în acest moment două elicoptere se află pe râu între Premariacco și Manzano, unul al pompierilor cu scafandri și elicopterul 118 care așteaptă la Casali Potocco. În acest moment a sosit și o barcă a pompierilor care va încerca să urce pe râu de la Orsaria, din păcate râul este în creștere”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat

MAE precizează, la solicitarea News.ro, că reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea unor informaţii oficiale, însă autorităţile italiene nu au confirmat încă cetăţenia celor dispăruţi, operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare fiind în curs de desfăşurare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariţiei în mass-media italiană a informaţiilor cu privire la dispariţia a trei persoane, posibil cetăţeni români, în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, în contextul puternicelor inundaţii provocate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile italiene competente pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor dispărute”, a transmis MAE la solicitarea News.ro.

MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile italiene nu au confirmat cetăţenia persoanelor dispărute, operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare fiind în curs de desfăşurare.

Reprezentanţii oficiului consular menţin în permanenţă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

Lasati un comentariu

Alte articole

20 dec. 2023 7.56 pm

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, în această seară, pe strada Principală, nr. 6, din localitatea Mircea Vodă, acolo unde a izbucnit un incendiu.  Potrivit primelor…

17 mai 2022 12.35 pm

  O operaţiune de salvare a luptătorilor ucraineni de la uriaşa oţelărie Azovstal, ultimul punct de rezistenţă în faţa armatei ruse în portul strategic Mariupol, era în desfăşurare marţi,…

21 mart. 2024 11.34 am

Google a anunțat că a reușit să utilizeze inteligența artificială pentru a prezice inundațiile cu până la șapte zile în avans. Inundațiile sunt evenimente naturale dificil de prezis, în special…

03 sept. 2022 8.27 pm

Artemis, cea mai puternică rachetă construită vreodată de NASA, va fi lansată astăzi, 29 august. Programul promite să readucă oamenii pe Lună după 50 de ani de pauză.

11 apr. 2024 9.28 am

Joe Biden a reiterat miercuri angajamentul său ferm față de Israel în fața amenințărilor iraniene, după atacul fatal asupra consulatului iranian din Damasc, Siria, conform AFP. Președintele american…

28 mai 2023 1.15 pm

BYD este o companie de high-tech chinezească dedicată inovațiilor tehnologice. Potrivit site-ului oficial, a fost fondată în februarie 1995 și, după mai mult de 20 de ani de creștere rapidă,…