Ultimele stiri

Consilierii locali PNL Năvodari cer public demisia lui Rafael Nichita din funcția de președinte al PNL Năvodari. “A dat afară toți liberalii autentici”

Sursă foto: Rafael Nichita Facebook

Consilierii locali ai PNL din Năvodari cer public demisia lui Rafael Nichita din funcția de președinte al PNL Năvodari, criticându-l pentru comportamentul său autoritar și pentru că și-ar fi încălcat propriile principii.

Aceștia susțin că Nichita, fost membru PSD, a promis că nu va obliga consilierii locali să voteze conform directivelor de partid, ci în funcție de propria conștiință. Totuși, consilierii acuză că Nichita acum procedează exact cum făcea în PSD, impunând directive de partid.

În comunicatul transmis de grupul consilierilor locali PNL Năvodari, aceștia afirmă că votul pentru care Nichita dorește să îi excludă din partid a fost acordat conform legii și documentelor depuse la comisiile de specialitate ale Consiliului Local, nu pe considerente electorale și politice, așa cum ar dori președintele PNL Năvodari.

Consilierii reamintesc că nu ei, ci Nichita, a fost în Consiliul Local alături de PSD și actualul primar PSD timp de 8 ani. De asemenea, subliniază că Nichita are rude angajate în Primărie și cu funcții de conducere în PSD. În acest context, consilierii locali PNL consideră că Nichita, care este membru PNL de doar 8 luni și a fost membru PSD timp de 20 de ani, ar trebui să demisioneze, acuzându-l că a eliminat liberalii autentici și a adus în partid doar foști membri PSD.

Acesta și-a încălcat singurul principiu cu care susține că a venit în PNL: să nu oblige consilierii locali să voteze cum le dictează șeful de la partid, ci conform propriei conștiințe. Pentru asta spune că a plecat din PSD, iar acum se comportă la fel.

Grupul consilierilor locali PNL Năvodari susține că votul pentru care infiltratul președinte Rafael Nichita dorește să ne dea afară din partid a fost acordat strict în funcție de lege și documentele depuse la comisiile de speacialitate ale Consiliului Local. Nu din rațiuni electorale și politice după cum ar dori președintele PNL Năvodari.

Îi reamintim domnului Rafael Nichita că nu noi, consilierii PNL, am fost 8 ani de zile în Consiliul Local cot la cot cu PSD și actualul primar PSD, ci chiar el, declarat de toată mass-media ca fiind omul infiltrat în PNL la comanda șefilor din PSD. Nu noi avem soția și toate rudele de toate gradele angajate în Primărie și cu funcții de conducere în PSD.

În atare condiții, înainte să ne ceară acest domn, membru PNL de 8 luni și membru PSD de 20 de ani, demisia din PNL, îi solicităm noi demisia pentru că în cele câteva luni de când a venit în partid a dat afară toți liberalii autentici și a adus doar pesediști cu carnet de partid roșu”, se arată în comunicatul Consilierilor Locali PNL Năvodari.

Lasati un comentariu

Alte articole

01 apr. 2022 2.19 pm

  Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, vineri, că este „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea…

10 apr. 2023 5.49 pm

  Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară în data de 10 aprilie a.c. În cadrul ședinței desfășurate în format online, mai multe proiecte au…

12 apr. 2024 6.48 pm

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale vineri, 12 aprilie, la Casa de Cultură, în prezența lui Nicolae Ciucă. CITEȘTE ȘI: PNL Constanța își lansează candidații pentru…

09 iun. 2024 9.10 am

Florin Mitroi, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, și-a exercitat duminică, 9 iunie, dreptul la vot, la secția de votare din cadrul sălii de sport din Valu…

08 apr. 2022 12.32 pm

  Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat, vineri, în cadrul unui interviu pentru Focus Press, că lucrările de la instalația electrică a Spitalului de Boli Infecțioase…

29 iun. 2022 12.37 pm

Pe pagina Consiliului Județean Constanța a fost postată ieri, 28 iunie 2022, o știre, inclusiv fotografii, potrivit căreia „Administratorul public al judeţului Constanţa, Gabriel Monea, împreună…