Ultimele stiri

Românii pot călători în Thailanda fără viză, de la 1 iunie

Sursă foto: thailanda.ro

Guvernul Thailandei a anunțat că, începând cu 1 iunie 2024, cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Thailanda. Această măsură, adoptată de cabinetul thailandez, face parte dintr-un efort mai amplu de a stimula industria turismului, care este crucială pentru economia țării.

Până acum, românii care doreau să călătorească în Thailanda puteau obține viza online sau la sosirea pe aeroport, dar aceasta era valabilă doar pentru 15 zile. Conform noilor prevederi, cetățenii români, alături de cei din alte 35 de țări, vor putea intra în Thailanda fără viză și vor putea rămâne până la 60 de zile.

În total, numărul țărilor ai căror cetățeni vor beneficia de intrare fără viză în Thailanda va crește de la 57 la 93. Printre aceste țări se numără Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, Sri Lanka și Uzbekistan.

De asemenea, cabinetul thailandez a aprobat extinderea schemei de viză la sosire pentru 31 de țări, comparativ cu 19 țări anterior. Alte măsuri includ prelungirea duratei de ședere pentru studenți și reducerea nivelului de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.

Vizitatorii care doresc să lucreze și să exploreze Thailanda vor putea obține vize de cinci ani, care permit sejururi de până la 180 de zile și pot fi prelungite cu încă 180 de zile. Aceasta este o schimbare semnificativă față de regimul anterior, care permitea doar două sejururi de 30 de zile fiecare.

Măsura vizează în special nomazii digitali, lucrătorii la distanță, liber profesioniștii și cei interesați să învețe Muay Thai sau bucătăria thailandeză. Viza, denumită „Destinația Thailanda”, facilitează atât munca, cât și turismul.

Studenții străini din învățământul superior vor putea rămâne în Thailanda timp de un an după absolvire pentru a-și găsi un loc de muncă, în loc să fie obligați să părăsească țara imediat după terminarea studiilor. În prezent, în Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenți străini.

De asemenea, serviciile de solicitare a vizelor electronice vor fi extinse la consulatele și ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locații începând din septembrie 2024.

Aceste măsuri aprobate de guvernul thailandez sunt menite să crească numărul de turiști și să susțină dezvoltarea economică a țării .

Lasati un comentariu

Alte articole

16 mart. 2022 11.39 pm

  Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cel mai înalt tribunal al ONU, a cerut miercuri Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina, relatează AFP, Reuters şi EFE,…

15 mart. 2024 3.30 pm

Dmitri Medvedev spune că România nu va primi nimic de la Rusia și că rezoluția adoptată de Parlamentul European privind returnarea tezaurului nu va avea niciun efect la Moscova, transmite digi24.ro.…

13 oct. 2023 7.46 pm

Vladimir Putin a participat, astăzi, la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care are loc la Bişkek, în Kîrgîzstan. Liderul rus a declarat că Republica Moldova „îşi…

23 aug. 2022 5.58 pm

Telescopul spațial, “James Webb”, cel mai mare telescop de acest fel din lume, a trimis noi imagini cu planeta Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Fotografiile făcute…

27 iun. 2024 6.14 pm

Uniunea Europeană și două dintre statele sale membre, Lituania și Estonia, au semnat joi acorduri de securitate cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul unui summit la Bruxelles. Acordul…

12 nov. 2023 3.00 pm

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza au sosit duminică dimineaţă în România, prin intermediul unui zbor…