Ultimele stiri

Corpul de Control al CJ Constanţa, verificări la Spitalul Judeţean după scandalul cu “taxarea morţilor”. Preşedintele CJC cere demisia conducerii: “În cazul în care nu o vor face…”

Consiliul Județean Constanța a reacționat  după reținerea a trei asistenți medicali de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, acuzați de luare de mită în formă continuată.

Biroul de presă al CJC a anunțat că președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, a dispus investigarea activităților din cadrul Secției de Anatomie Patologică și Serviciului Județean de Medicină Legală prin intermediul Corpului de Control al instituției.

Scopul acestei anchete este de a clarifica circumstanțele incidentelor și de a preveni situații similare în viitor. Consiliul Județean a subliniat că va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a asigura o desfășurare corectă și transparentă a investigațiilor.

Președintele CJC, Mihai Lupu, a exprimat indignare față de faptul că familiile îndurerate au fost supuse unor practici corupte în spitalul județean. În contextul în care doi dintre inculpați se află sub control judiciar, iar pentru al treilea s-a propus arestarea preventivă, Lupu a afirmat că există deficiențe majore în exercitarea actului medical în cadrul SCJU Constanța.

Lupu a cerut demisiile directorului medical al SCJU Constanța, Marius-Dragoș Prăzaru, și a directorului de îngrijiri medicale, Petruș Mihăilescu, menționând că, dacă aceștia nu demisionează, va fi obligat să-i destituie. El a criticat prioritățile celor doi directori, subliniind că preocupările lor nu par să fie în interesul pacienților și personalului medical.

Lupu a subliniat importanța protejării integrității și bunăstării pacienților și a transmis un mesaj clar că astfel de comportamente corupte nu vor fi tolerate. El a subliniat necesitatea unor măsuri ferme pentru a restabili încrederea cetățenilor în sistemul de sănătate.

Am aflat astăzi, cu stupoare, că în spitalul județean sunt taxați chiar și decedații. Cu toate că menirea celor care lucrează acolo este să servească actul medical, cu atât mai mult într-o zonă în care ar trebui să aline suferința oamenilor, este de neconceput să descoperi că familiile îndurerate sunt supuse unor astfel de practici.

Sub acuzația de luare de mită, procurorii au dispus pentru doi dintre inculpați măsura controlului judiciar, față de cel de-al treilea fiind formulată propunere de arestare preventivă. Este foarte clar că există deficiențe și sincope mari în exercitarea actului medical!

Respect dreptul fiecăruia la prezumția de nevinovăție, însă, consider că până la finalizarea cercetărilor cel mai corect lucru ar fi ca directorul medical al SCJU Constanța, Marius-Dragoș Prăzaru, precum și directorul de îngrijiri medicale, Petruș Mihăilescu să își prezinte demisiile din aceste funcții. În cazul în care nu o vor face, voi fi obligat să îi destitui.

Este inadmisibil ca, în timp ce pacienții și medicii se confruntă cu probleme nerezolvate, directorul medical să fie preocupat de campania electorală și să pozeze alături de alți candidați în fața spitalului, iar directorul de îngrijiri medicale să nu știe ce se întâmplă în propria instituție. Am mari semne de întrebare cu privire la prioritățile și angajamentele acestora în calitate de directori ai SCJU și, prin urmare, le aștept demisiile ASTĂZI!

Aceste acuzații grave, aduse personalului medical, sub conducerea celor doi directori, sunt inacceptabile și subminează încrederea cetățenilor în sistemul de sănătate. Trebuie să transmitem un mesaj clar că astfel de comportamente nu vor fi tolerate și că vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja integritatea și bunăstarea pacienților”, a scris Mihai Lupu, pe pagina sa de Facebook.

Lasati un comentariu

Alte articole

22 iul. 2023 4.45 pm

La data de 21 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale.…

21 mai 2024 5.39 pm

Secția pentru judecători a CSM a decis în ședința de marți, 21 mai, ca judecătoarea lui Vlad Pascu din „Dosarul 2 Mai” să fie mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare, se arată…

17 sept. 2023 1.09 pm

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09.20 , polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă, a fost găsit cadavrul unui făt. Polițiștii…

14 aug. 2023 12.17 pm

Echipele de muncitori vor interveni miercuri cu utilaje pentru asfaltarea carosabilului, motiv pentru care intersecția va fi închisă traficului rutier, în intervalul orar 09:00-19:00.   Rugăm constănțenii…

25 mart. 2024 12.07 pm

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea localității Rasova, doi cetățeni români care transportau cu ajutorul a două autoutilitare cantitatea de 3.000…

15 nov. 2022 2.48 pm

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier și ai celorlalte formațiuni rutiere din județul Constanța au desfăşurat ieri, 14 noiembrie a.c., acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează…