Ultimele stiri

Ariana Dudună, fostă șefă a Asociației Elevilor din Constanța, a fost admisă la prestigioasa Universitate Stanford. “Sunt dezamăgită de sistemul de învățământ din România”

Sursă foto: Facebook

Ariana Dudună, fostă șefă a Asociației Elevilor din Constanța, a fost admisă la prestigioasa Universitate Stanford din California, Statele Unite ale Americii, marcând o nouă etapă în dezvoltarea sa. De la începuturile sale ca o adolescentă firavă și modestă, Ariana și-a demonstrat calitățile de lider neobosit în lupta pentru drepturile elevilor și educația de calitate.

Fotografia în care Ariana dă mâna cu președintele Klaus Iohannis, alături de sindicaliștii din învățământ, a devenit emblematică pentru angajamentul ei și pentru influența sa în cercurile politice. În timpul mandatului său, a luptat pentru decontarea transportului pentru elevii navetiști, a negociat Legile Educației și a susținut cadrele didactice în obținerea drepturilor salariale.

Decizia de a studia la Stanford a venit după ce Ariana a primit scrisoarea de admitere și a evaluat opțiunile sale de viitor. Alegerea ei reflectă și o dezamăgire în sistemul de învățământ din România și o dorință de a avea acces la resurse academice și oportunități superioare.

Pe de o parte, m-am și bucurat, în mod evident, pentru că reușitele și eforturile mele au fost în cele din urmă validate de o universitate prestigioasă, aflată cred că pe locul doi în majoritatea clasamentelor: locul doi în întreaga lume. În același timp a fost și o veste grea, deoarece a trebuit să iau o decizie: dacă îmi doresc să rămân în țară sau nu. A fost o decizie destul de grea pentru mine, însă în final am decis să plec.

Odată ce ești acceptat, Stanford îți oferă o bursă, în cuantum de cât ai tu nevoie ca să poți să urmezi cursurile. Nu au un sistem de burse de merit, este un sistem pur social. Deși e confidențială, pot spune că îmi acoperă majoritatea cheltuielilor, dar și familia acoperă o parte, bineînțeles.

Sprijinul pe care îl primești în SUA legat de tot ceea ce înseamnă, de la o pregătire academică riguroasă, acces la biblioteci electronice și acces la softuri necesare pentru cercetare, acces la diferite laboratoare, este net superior oricărei instituții de învățământ din România. Am ales să plec și pentru că sunt dezamăgită de sistemul de învățământ din România, care nu cred că se va mai schimba în următorii zece ani. Nu în ultimul rând, nu cred că, dacă aș fi rămas în țară, aș fi putut avea o contribuție semnificativă încât să merite această decizie de a rămâne în țara mea”, a declarat Ariana Dudună, pentru adevarul.ro.

Cu toate că va pleca în afara țării pentru a-și continua studiile, Ariana speră să se întoarcă în România și să contribuie la progresul țării sale, probabil în domeniul financiar. În timp ce se pregătește pentru Bacalaureatul din România, ea rămâne implicată în Uniunea Elevilor Reprezentanți (UER), organizație pe care a ajutat-o să devină un organism național.

UER are ca scop continuarea activității de advocacy și reprezentare pentru îmbunătățirea calității educației și protejarea drepturilor elevilor din întreaga țară, asigurându-se că vocea elevilor este auzită și respectată în luarea deciziilor din sistemul de învățământ, potrivit adevarul.ro.

Lasati un comentariu

Alte articole

10 oct. 2023 2.13 pm

Un tânăr de 23 de ani a fost reținut de oamenii legii după ce a fost prins la volan, deși avea permisul de conducere suspendat. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. La data de…

26 nov. 2023 11.48 am

Autostrada A4 Ovidiu – Agigea a fost închisă din cauza codului roșu de viscol. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost închisă…

28 iun. 2024 1.12 pm

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 28 iunie, în şedinţă extraordinară de îndată, pentru a dezbate şi vota un număr de 12 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Dintre acestea,…

21 dec. 2023 1.16 pm

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, în legătură că dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru cumpărare de influenţă, că nu este nimic real şi că…

11 apr. 2023 12.37 pm

Săptămâna trecută publicația Constanța.Info a publicat mai multe videoclipuri în exclusivitate cu Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța aflat într-un conflict verbal cu un…

12 feb. 2021 12.30 pm

  Studenții constănțeni s-au adunat vineri, începând cu ora 10:00, în fața Prefecturii Constanța, la un protest pașnic, în care au adresat mesaje Executivului, scrise pe pancarte, după…