Președintele Klaus Iohannis începe astăzi o vizită oficială în Coreea de Sud, un demers care aduce în prim-plan o serie de evenimente și întâlniri importante. Această vizită este semnificativă, dat fiind că Coreea de Sud este prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a stabilit un Parteneriat Strategic în 2008.
Prima zi a vizitei va debuta cu o ceremonie solemnă de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul, urmată de un tur informativ al Panmunjom (Zona Demilitarizată). Marți, președintele Iohannis va fi primit de președintele Yoon Suk Yeol, unde vor fi discutate subiecte legate de consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, cooperarea în domeniul politic și diplomatic, provocările regionale și globale, precum și extinderea colaborării în diverse sectoare, inclusiv comerțul și investițiile în energii verzi, tehnologie, infrastructură și alte domenii.
În timpul întrevederii, se va sublinia și creșterea schimburilor culturale și interumane dintre cele două state. Încheierea discuțiilor va fi marcată de semnarea unor documente importante care vizează apărarea, energia nucleară, investițiile, comerțul exterior, gestionarea situațiilor de urgență, precum și cooperarea în domeniile culturii, mass-media și sportului.
De asemenea, marți, președintele Iohannis se va întâlni cu prim-ministrul Han Duck-soo pentru a discuta prioritățile relațiilor economice bilaterale și pentru a evalua rezultatele Comitetului Mixt pentru Cooperare Industrială. Ziua se va încheia cu o întâlnire cu comunitatea românească și mediul de afaceri, urmată de vizitarea unei expoziții de artă tradițională românească.

Miercuri, președintele Iohannis va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility din Changwon (Busan), unde va discuta cu conducerea despre noile provocări și oportunități în domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici.
Delegația oficială care îl însoțește pe președinte în această vizită cuprinde ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.