Ultimele stiri

NAȚIONAL. Încă o tânără mămică a murit la câteva zile după ce a născut într-o clinică privată: „A luptat pentru viața ei până în ultima clipă”

Sursă foto: Facebook/Biserica Baptista Betania Sibiu

O tânără în vârstă de doar 32 de ani a murit în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Cu doar câteva zile înainte, femeia născuse o fetiţă la o clinică privată.

Potrivit observatornews.ro, Spitalul Judeţean Sibiu face o anchetă, după ce o femeie de 32 de ani a murit în unitatea medicală, la o săptămână după ce a născut într-o clinică privată. Tânăra s-a prezentat joi la Urgenţa unităţii medicale, cu sânii angorjaţi, dar fără febră sau alte simptome, fiindu-i prescris tratament. Vineri, femeia a revenit, în stare gravă, iar medicii au încercat să o salveze, dar fără succes.

Tânăra mămică s-a stins în unitatea medicală, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, au transmis, luni, oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit acestora, pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, „în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se mai arată în comunicatul de presă citat de sibiuindependent.ro.

În urma tragediei, instituția a anunțat că a demarat o anchetă.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate”, au mai transmis oficialii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Comunitatea baptistă din Sibiu deplânge moartea tinerei mămici. Un mesaj plin de durere a fost postat pe pagina de Facebook a Bisericii Baptiste Betania Sibiu.

Jertfa unei inimi de mamǎ cunoaște dǎruire și iubire ce trec dincolo de “aici “ și “acum”. Aducând pe lume un dar ceresc, Betina Balteș a cunoscut bucuria deplină de a fi mamǎ, cu un zâmbet ce mereu a caracterizat-o, deși durerile din trup au fost mereu prezente. Aşa o cunoaștem toți cei ce am întâlnit-o măcar odată în viața: plină de nădejde, blândă și veselă ! A luptat pentru viața ei până în ultima clipa cu un zâmbet cald… Știm că Dumnezeu nu greșește și știm că, deși nu înțelegem, El este în control! Acum stăm îmbrăcați în jertfa lui Hristos care poartă veșnicia sufletului, și cel care poate da mângâiere celor rămași în crunta durere,” se arată pe pagina de Bacebook a bisericii.

Lasati un comentariu

Alte articole

05 mai 2021 2.44 pm

  Organizațiile Agent Green și VGT (Austria) condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna…

13 oct. 2023 2.39 pm

În data de 12.10, în jurul orei 11:00, s-a produs o situație de urgență generată de producerea unui accident naval, pe raza localității Mila 23, comuna Crișan. Conform planului de intervenție,…

12 dec. 2023 11.24 am

Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate anunţă că, astăzi, va avea loc un protest în faţa Ministerului Sănătăţii, între orele 12.30-14.30. Sindicaliştii anunţă că ministrul…

02 oct. 2023 11.57 am

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că se pregătesc măsuri pentru instituirea unui program de deschidere a unor centre specializate de testare și consiliere în ceea ce privește…

04 iun. 2024 4.47 pm

Inspecţia Judiciară anunţă, marţi, că a exercitat acţiune disciplinară faţă de judecatoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, care a început judecarea dosarului accidentului de la 2 Mai, pe care o consideră…

28 oct. 2023 12.54 pm

Constănțeanul Dorian Popa ar fi fost prins vineri seară, în jurul orei 21.15, în localitatea Domnești, în timp ce conducea sub influența unor substanțe psihoactive. Polițiștii i-au suspendat…