Ultimele stiri

Noi sensuri unice în cartierul Tomis Nord. Stelian Ion: „Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac. În 2024 vom corecta aceste aberații”

Sursă foto: Facebook/Stelian Ion

Primăria municipiului Constanța a anunțat că în cartierul Tomis Nord vor fi instituite noi sensuri unice, în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava. Președintele USR Constanța, Stelian Ion, consideră că traficul rutier din municipiu a fost dat peste cap în ultimii ani și anunță că în 2024 va „corecta aceste aberații”.

Noi reguli de circulație vor fi instituite în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava, începând de joi.

Prima etapă din proiectul de reorganizare a traficului rutier în cartierul Tomis Nord va fi implementată începând cu data de 29 februarie. Instituirea regimului de sens unic pe pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava a fost necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar”, transmite Primăria Constanța.

Sursa citată menționeacă că proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astfel, începând cu data de 29 februarie, vor fi montate indicatoare rutiere pentru implementarea regimului de sens unic, astfel:

  • aleea dinspre blocul M2, scara A spre blocul P2, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;
  • aleea dinspre blocul P1, scara A spre blocul M1, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;
  • aleea dinspre blocul P3, scara A spre blocul M3, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;
  • aleea dinpre blocul M4, scara A spre blocul CA5, scara B, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;
  • aleea dinspre blocul DT1, scara A spre blocul M4, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;
  • aleea din parcarea cuprinsă între blocul P2, scara A şi blocul P3, scara A, se va institui sens unic, cu ocolire spre dreapta sensului de mers.

Stelian Ion: „În 2024 vom corecta aceste aberații”

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, consideră că traficul rutier din municipiu a fost dat peste cap în ultimii ani și anunță că în 2024 va „corecta aceste aberații”.

Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac, iar grozăviile „procesului de reorganizare a traficului“ nu se opresc. Noua victimă este cartierul Tomis Nord.

Vă amintesc că prima etapă de creare a debandadei rutiere din zonă a fost instituirea unei linii continue neîntrerupte pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia. Acest fapt a îngreunat vizibil accesul locuitorilor în cartier, care acum trebuie să stea zeci de minute blocați pe strada Adamclisi sau să ocolească tot cartierul Tomis Nord pentru a ajunge, practic, în același punct de unde au plecat.

Constănțenii din zonă, și nu numai, au cerut printr-o petiție adresată Primăriei, să se stabilească măcar o linie discontinuă la una dintre intersecțiile străzilor Suceava sau Dispensarului. Care a fost răspunsul? Instituirea în viitorul apropiat a DOUĂ SENSURI UNICE pe două străzi importante din cartier.

Primăria a anunțat oficial că proiectul de reorganizare a traficului rutier din zonă a fost făcut în urma consultărilor cu cetățenii. Îl provoc pe Vergil Chițac să facă publică o dovadă a acestor consultări. Am fost în zonă alături de colegii mei din USR, iar oamenii ne-au spus că nu și-au dorit așa ceva. Cu toate astea, Chițac le-a dat ce știe el mai bine: sensuri unice și haos!
Singura arteră de acces în cartier – strada Adamclisi – este supraaglomerată, iar în loc să răspundă petiției lansată de cetățeni, Chițac a stabilit acum ca strada să fie cu sens unic.

În 2024 vom corecta aceste aberații, ne vom consulta cu specialiști și, mai ales, cu cetățenii. Nu e greu, dacă alegi să nu stai închis în Primărie și să-i tratezi pe oameni cu dispreț și aroganță. Sensul pe care al trebui să-l urmeze Chițac este cel spre domiciliul său de lux din Eforie și să lase Constanța în pace. A chinuit-o destul!”, a transmis Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Alte articole

29 oct. 2023 2.05 pm

În perioada 27 – 28 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și combaterea traficului…

25 iun. 2024 7.16 pm

Accident mortal pe Autostrada Soarelui, în această după-amiază. O persoană care a ieşit dintr-o maşină aflată pe banda de urgenţă a fost lovită de un TIR, decedând. Centrul Infotrafic din…

04 mai 2022 11.15 am

  Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, în municipiul Constanța, pe strada Ion Rațiu, acolo unde a avut loc un accident rutier. Din primele informații,…

06 feb. 2023 5.49 pm

  Louise, o tânără pariziancă, a făcut o postare pe grupul de Facebook „Constanța, Romania” privind faptul că telefonul său, ce a fost furat săptămâna trecută într-un bar din Paris,…

24 feb. 2023 10.00 pm

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, marți, 28 februarie 2023, finala regională a concursului muzical „Europavox Campus”. Aflat la prima ediție, evenimentul va avea loc la Centrul…

29 oct. 2023 1.47 pm

La data de 28 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari, Secției 5 Poliție Rurală Cogealac și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța au desfășurat…