Ultimele stiri

Destin frânt la doar 33 de ani. Pogo a murit după ce a fost surprins de o avalanșă în zona Bâlea Lac – era salvamontist: „Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor”

Sursă foto: Facebook

Tragedie în munţii Făgăraş! Un tânăr salvamontist în vârstă de 33 de ani aflat în timpul liber şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprins de o avalanşă în zona Bâlea Lac. Bărbatul a fost găsit de către colegii lui îngropat în zăpadă.

Paul Popescu, sau Pogo, cum îi spuneau prietenii era angajat la Salvamont Sibiu şi era un împătimit al sporturilor extreme pe care le practica în timpul liber.

Vineri la Bâlea Lac riscul de avalanşă era de gradul 4, însă Pogo s-a aventurat pe creste alături de câţiva prieteni. Din nefericire, tânărul a fost surprins de o avalanşă de mari dimensiuni care l-a doborât şi izbit de stânci. Ceilalţi amici care-l însoţeau au scăpat teferi şi au încercat să-l salveze, însă au fost nevoiţi să aştepte o echipă de intervenţie.

Salvatorii ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe tânăr, acesta a fost declarat decedat.

Salvamontiștii clujeni au transmis un mesaj de condoleanțe. Potrivit acestora, tânărul încă de mic era îndrăgostit de munte, el devenind „răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii”.

Adio, legenda noastră vie!

«Pogo e legenda vie a munților». Era expresia tuturor când vorbeau despre unul dintre cei mai temerari schiori de freeride și unul dintre cei mai dedicați salvamontiști din România. Din nefericire, de câteva ore, vorbim despre Paul «Pogo» Popescu ca despre legenda noastră, lipsită însă de atributul vieții, înghițită de o grozavă avalanșă la Bâlea.

Crescut de mic în feeria munților și în mijlocul salvamontiștilor clujeni, unde tatăl său este medic voluntar, Paul avea să devină repede răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii. Acolo reușește, adolescent fiind, câteva premiere care au rămas neegalate și astăzi. Iernile, însă, îi duceau bucuria pe pârtiile de schi, și mai ales în afara lor.

Pasul spre profesia de salvator montan în cadrul Salvamont Cluj a fost firesc. Paul devine salvatorul montan care în timpul serviciului este pe munte iar în timpul liber – tot la serviciu. Chemarea permanentă a zăpezii și magnetismul abruptelor pante albe, îl face pe Paul să se transfere în urmă cu câțiva ani la Salvamont Sibiu, pentru a lucra în Munții Făgăraș. În acești munți, freerider-ul Pogo devine subiect de filme documentare europene despre schiul din afara pârtiilor. Devine legenda vie. Până acum câteva ore, când viața s-a oprit la 33 de ani. Rămâne legenda. Adio, dragul nostru frate!”, au transmis salvamontiștii clujeni.

Și colegii de la Salvamont Sibiu au postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Un înger în roșu a plecat în înaltele crestelor. Muntii au însemnat totul pentru el, aici si-a găsit sfârșitul făcând ce-i plăcea. Unul dintre cei mai buni freerideri din Romania, colegul nostru și nu în ultimul rand fratele nostru. Pogo ne vei păzi din “Alaska”. Vei rămâne veșnic în amintirea noastră”, se arată pe pagina Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu.

Alte articole

29 mart. 2024 11.29 am

Ministerul Apărării Naționale a transmis vineri, 29 martie, că „elemente ale unei posibile drone, identificate în Insula Mare a Brăilei”. Reacția vine după ce mulți localnici din zonă au…

28 feb. 2024 1.34 pm

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a dispus trimiterea Corpului de Control al ministerului la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă au fost respectate toate normele legale sau dacă s-au…

25 nov. 2023 11.02 am

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor…

20 iun. 2023 12.35 pm

Benik Afobe, fost atacant al echipei Arsenal Londra, acuză o româncă de furt printr-o postare făcută pe Instagram. Fotbalistul a postat o fotografie cu pașaportul femeii în vârstă de 25 de…

11 mai 2024 12.13 pm

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat sâmbătă că epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România şi a făcut apel la vaccinarea copiilor şi a adulţilor nevaccinaţi sau…

23 sept. 2022 1.00 pm

  Dorin Cioabă, autoproclamatul „rege” internațional al romilor, candidează pentru un nou mandat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR). Acesta a declarat că va relua…