Ultimele stiri

Val de critici după ce Dorian Popa a fost chemat în biserică ca să le vorbească tinerilor. “Nu știm dacă e bine sau rău, dar știu că Biserica este a tuturor”

Sursa foto: damboviteanul.ro

Constănţeanul Dorian Popa continuă să creeze controverse. Ultimul subiect în care a fost implicat a fost amplu discutat. Influencerul a fost invitat de preoți să le vorbească tinerilor din parohia Vulcana Băi din Dâmbovița, de sărbătoarea Sfântului Mucenic Ștefan.

Dorian Popa le-a vorbit tinerilor despre credința lui și despre ajutorul pe care l-a primit de-a lungul vieții sale de la Dumnezeu, precum și despre cum trebuie să învățam din greșelile pe care le facem în viață, scrie adevarul.ro.

Invitatul le-a explicat tinerilor prezenți și că în viață toate alegerile au consecințe, că toate acțiunile noastre au urmări în viata personală, dar şi în cea profesională.

Apariţia lui Dorian Popa în biserică a fost criticată de mulţi internauţi.

 Mai bine să învețe el de la tinerii din Vulcana Băi. Prin satele acestea avem niște copii extraordinari, inteligenți și bine educați”.

„Cel fără de greșeală să arunce cel dintâi cu piatra. Judecata este a lui Dumnezeu, să nu uităm!”

„Având în vedere că Dorian Popa este cel mai important formator de opinie în rândul tinerei generații, prezența sa între ei în Biserică, susținând valori creștine (pocăința, schimbarea atitudinii, etc), nu ar trebui să fie atât de controversată. Și sigur acest om are și părți bune, depinde prin ce lentilă vrem să privim…”

„Pe când Alina Plugaru va ține o conferință despre virtuțile virginității, la Vulcana?”

„Copiii de la țară sunt mult prea deștepți pentru a lua lecții de viață de la Dorian Popa!”

Reacţia Vicarului Târgoviștei

Dorian Popa este una dintre figurile foarte cunoscute de tânăra generație, o persoană cu peste 2,4 milioane de urmăritori doar pe Instagram, ceea ce spune mult despre impactul pe care persoana sa o are pentru un anumit segment al societății.

Dincolo de a face analiza faptelor sale, pe care, până la urmă nu noi suntem cei mai în măsură a le judeca, este un tânăr care și-a asumat greșelile comise, le-a condamnat singur și a îndemnat pe ceilalți să nu procedeze la fel, ceea ce a făcut și în Eparhia noastră.

Evident că nu înseamnă că greșeala nu rămâne și nu trebuie “plată” pentru ea.

Mulți s-au grăbit să înfiereze prezența lui în biserică și dorința sa de a se adresa tinerilor. Nu știm dacă e bine sau rău, dar știu că Biserica este a tuturor, a celor buni și a celor răi, a celor drepți și a celor păcătoși, iar firea și păcatele oamenilor doar Dumnezeu le știe cel mai bine și le poate judeca. Fiul Omului l-a iertat pe tâlharul de pe Cruce, însă oamenii de la poalele ei s-au grăbit să îl condamne chiar și pe Dumnezeu”, a transmis părintele Ionuț Ghibanu, vicar eparhial la Arhiepiscopia Târgoviștei, pentru adevarul.ro.

Alte articole

16 aug. 2021 9.38 pm

  Daniela Niță, șefa firmei pirotehnice inculpată în Dosarul Colectiv, a fost găsită moartă în locuința sa, potrivit Digi 24. Femeia primise cea mai mare pedeapsă în primă instanță,…

22 apr. 2024 1.03 pm

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a furnizat luni statistici referitoare la procesul de recrutare și selecție pentru cele peste 5000 de posturi de soldat profesionist scoase recent la concurs.…

01 iul. 2024 10.14 am

Un grav accident rutier a avut loc luni dimineaţă în judeţul Suceava, unde un autoturism care tracta pe o platformă un alt autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă. În urma impactului, toţi…

20 mart. 2024 6.38 pm

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că în mai multe produse de pasăre de la Penny a fost descoperită Salmonella. Reprezentanţii ANPC au anunţat,…

01 mart. 2022 10.10 pm

  Circulația navelor și ambarcațiunilor civile pe brațul Chilia a fost interzisă. „Având în vedere conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei și desfășurarea de acțiuni militare în…

10 iun. 2024 11.46 am

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă, luni, că pe timpul desfăşurării alegerilor locale şi europarlamentare din 9 iunie, în intervalul orar 07:00 – 22:00, operatorii Serviciului…