Ultimele stiri

Bugetul pe 2024 a fost adoptat. Ciolacu: “Este un buget pentru români, nu e un buget pentru politicieni”

Sursă foto: Facebook/ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024 a fost adoptat, astăzi, cu 299 de voturi „pentru” şi 82 de voturi „împotrivă”.

La votarea amendamentelor la proiect, preşedintele partidului AUR George Simion a anunţat că parlamentarii formaţiunii părăsesc sala plenului reunit al Camerei şi Senatului şi nu votează bugetul pentru anul 2024, în semn de protest pentru că PSD şi PNL nu au acordat profesorilor majorarea de 40% promisă.

De asemenea, plenul reunit al celor două Camere a respins, miercuri, amendamentul USR privind eliminarea pensiilor pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene şi cel privind bugetul Capitalei, depus de Forţa Dreptei, prin care se solicita revenirea la bugetul iniţial al Capitalei, potrivit news.ro.

În schimb, deputatul PNL Florin Roman anunţă miercuri că Parlamentul a adoptat articolul din legea bugetului, în care a depus amendamentul PNL, prin care blochează creşterea impozitelor şi taxelor în România, în 2024.

Totodată, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de miercuri, un amendament al UDMR, pe care comisiile parlamentare îl respinseseră iniţial, şi care prevede alocarea a 10 milioane lei în bugetul Ministerului Educaţiei pentru iniţierea şi organizarea, din martie 2024, a derulării Programului naţional de susţinere a învăţării limbii şi literaturii române (PNSILLR), mai scrie sursa citată.

Ciolacu: Este un buget pentru români, nu pentru politicieni

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „este un buget pentru români, nu e un buget pentru politicieni” şi le-a mulţumit grupurilor parlamentare ale UDMR, grupurilor minorităţilor naţional şi colegilor de coaliţie şi a subliniat că este „un buget pentru români”.

Mi-aş fi dorit foarte mult să avem o dezbatere corectă, o dezbatere la comisii, la grupurile parlamentare, atât a celor care au creat această coaliţie, cât şi a celor din Opoziţie. Nimeni nu ştie adevărul absolut, dar pornim de la principiul, fiind reprezentanţii românilor în cel mai important forum al democraţiei, că suntem oameni de bună credinţă. Mi-aş fi dorit să am acest discurs, aceste dezbateri ca între colegi, ca şi prieteni şi cred că aveam şi eu foarte multe de spus în ceea ce priveşte iresponsabilitatea şi multe altele.

Dar cu tot respectul instituţiei pe care o reprezentaţi, pentru că nu pot spune că am un respect după atitudinea de ieri din Parlament. Sunt cuprins de spiritul sărbătorilor şi o să mă abţin. După manifestările de ieri şi după cele de astăzi, se pare că încep să cred ce se auzea pe holurile Parlamentului sau pe stradă, faptul că dumneavoastră v-aţi vaccinat de 1.000 de ori ca să acoperiţi furăciunea lui Voiculescu şi se pare că v-a dăunat foarte mult.

Eu vă mulţumesc mult pentru votul dumneavoastră. Mulţumesc mult grupului minorităţilor, mulţumesc mult grupului UDMR. Este un buget pentru români, nu e un buget pentru politicieni. E un buget pe dezvoltare, acoperim investiile ca şi anul acesta sunt mai mari decât consumul. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc colegilor din coaliţie, în mod special preşedintelui Nicolae Ciucă”, a declarat Ciolacu.

Alte articole

07 feb. 2022 7.09 pm

  Dacian Cioloş a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de preşedinte al USR şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului. „Am considerat…

09 dec. 2020 7.22 pm

Foto: Facebook/Tănase Stamule Președintele PNL, Ludovic Orban și propunerea partidului pentru postul de premier, Florin Cîțu, au făcut declarații după această decizie a liberalilor. „Cu o singură…

01 sept. 2021 4.35 pm

  Ministrul Justiției, Stelian Ion, a spus miercuri, că ministerul nu a primit până în acest moment, în original, proiectul privind programul „Anghel Saligny” (PNDL 3) și nici nu se află…

22 apr. 2022 12.06 pm

  Premierul României, Nicolae Ciucă, l-a primit, vineri, la Palatul Victoria, pe ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba. În cadrul întrevederii a fost analizată situația de…

08 iul. 2021 2.00 pm

  Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, decretul de revocare din funcție a ministrului Finanțelor,  Alexandru Nazare. Premierul Florin Cîțu va prelua interimatul. Președintele…

11 oct. 2021 3.23 pm

  Președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a făcut declarații, după consultările cu președintele Iohannis, de la Cotroceni. USR PLUS i-a transmis propunerea de premier președintelui României,…