Ultimele stiri

Klaus Iohannis şi-a început turneul în Africa. Preşedintele a ajuns în Kenya, într-o vizită oficială de trei zile

Sursă foto: Twitter/Peninah Malonza

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a ajuns luni seară în Kenya, pentru o vizită oficialăt de trei zile. Sosirea preşedintelui face parte din turneul său în patru ţări africane. Liderul român, împreună cu prima doamnă Carmen Johannis, au fost primiţi de secretarii de cabinet Eliud Owalo şi Peninah Malonza, potrivit news.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale din România, preşedintele Iohannis are programate vizite în Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal în perioada 14-23 noiembrie, transmite presa din Kenya.

Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi revitalizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale”, a precizat Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută.

România a adoptat recent Strategia Naţională pentru Africa, prin care îşi propune să revigoreze şi să îmbunătăţească relaţiile.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, începând de marţi până pe 23 noiembrie, un turneu în mai multe state africane: vizite de stat în Kenya, Tanzania şi Republica Cabo Verde, precum şi o vizită oficială în Senegal.

Potrivit programului, marţi, cu prilejul vizitei de stat în Republica Kenya, şeful statului va fi primit de preşedintele William Ruto cu care va avea convorbiri oficiale şi tete-a-tete, urmate de declaraţii de presă comune. De asemenea, vor fi semnate documente oficiale privind mediul şi cooperarea politică.

Ulterior, Iohannis va participa la sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP – United Nations Environment Program.

Miercuri, el va inaugura o donaţie din Programul de asistenţă pentru dezvoltare al României pentru o unitate de învăţământ – Uthiru Girls High School.

În Republica Unită Tanzania, şeful statului va avea consultări politice cu preşedintele Samia Suluhu Hassan. În cadrul vizitei de stat în Republica Cabo Verde, Iohannis va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves.

Programul oficial va include, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul Jose Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho. Totodată, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foştii studenţi din Cabo Verde care au învăţat în România. În contextul vizitei oficiale în Republica Senegal, preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitei mai include, printre altele, participarea celor doi şefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România.

  • Motto:
    „Trec astăzi ignorat prin lume,
    Dar, trainic, las în viitor
    Un semn, o glorie, un nume
    Acestui imbecil popor!”
    (Ion Luca Caragiale – “Da… nebun!”)
    Pe Klaus Iohannis îi doare-n cot de soarta poporului. El se plimbă timp de 9 zile prin Africa la bordul unui avion de lux închiriat pe banii contribuabililor, în timp ce țara noastră se luptă cu multiple crize de natură socială, economică si politică.
    Vizita lui Iohannis in Africa aminteste de expeditia regala din anul 2012 a Regelui Juan Carlos al Spaniei la vânătoare de elefanți în Botswana. Aceasta a provocat un scandal imens în Spania pentru că suveranul și-a permis luxul să meargă la vânătoare de elefanți în Africa, într-un moment în care țara sa se confrunta cu grave probleme financiare .
    Vezi: https://stirileprotv.ro/stiri/international/tara-arde-si-regele-spaniei-a-fost-in-safari-pe-banii-contribuabililor-presa-din-madrid-il-critica.html

Comments are closed.

Alte articole

14 mai 2024 10.27 am

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că impozitarea muncii în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, însă nu va lua măsuri „pe picior” pentru reducerea ei, în scop electoral,…

29 ian. 2024 7.15 pm

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că a decis prelungirea cu 60 de zile a ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța…

08 apr. 2021 10.28 am

  Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat joi, într-o postare pe Facebook, că va propune Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ca circulația pe timpul nopții să fie permisă…

12 feb. 2024 3.43 pm

În cursul zilei de astăzi, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cățel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, județul Tulcea.…

27 feb. 2022 4.00 pm

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a fost duminică, în vizită la vama Isaccea din județul Tulcea, de la granița României cu Ucraina, acolo unde sosesc…

05 feb. 2024 10.53 am

Elevii din clasele a VIII-a susţin, luni, prima probă a simulării oficiale a examenului de evaluarea naţională pentru clasa a VIII-a, respectiv cea de Limba şi literatura română. Lucrările vor…