Ultimele stiri

JURNAL DE RĂZBOI. Zeci de morţi după ce Israelul a bombardat o tabără de refugiați din Fâşia Gaza. Hamas susţine că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi

Sursă foto: Captură Youtube

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ o sută rănite într-un bombardament al armatei israeline, de sâmbătă seară, asupra taberei de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Hamas, citat de news.ro.

Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza. Majoritatea victimelor sunt copii şi femei”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra.

Vineri, armata israeliană a recunoscut că a lovit o ambulanţă în faţa spitalului al-Shifa, susţinând că aceasta era “folosită” de Hamas. Bombardamentul a provocat moartea a 15 persoane şi rănirea a 60, potrivit Ministerului Sănătăţii din Hamas.

Sâmbătă, potrivit Hamas, unul dintre bombardamentele israeliene a lovit o şcoală a ONU unde se adăposteau palestinieni strămutaţi în tabăra de refugiaţi Jabaliya, ucigând 15 persoane. Vineri seara, Hamas a raportat, de asemenea, un atac asupra unei şcoli care fusese transformată într-un adăpost improvizat pentru persoanele strămutate în nordul Fâşiei Gaza, soldat cu 20 de morţi şi zeci de răniţi.

Potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de guvernul Hamas, 9.488 de persoane, în principal civili, inclusiv 3.900 de copii, au fost ucise de lovituri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul conflictului declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie. În Israel, cel puţin 1.400 de persoane au fost ucise de la 7 octombrie, potrivit autorităţilor, majoritatea fiind civili masacraţi în ziua atacului Hamas.

Hamas: Peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene

Hamas a anunţat, sâmbătă, că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene în Gaza, informează Reuters, citat de news.ro.

Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a precizat, pe contul de Telegram al Hamas, că 23 de cadavre de ostatici israelieni au rămas blocate sub dărâmături.

Se pare că nu vom reuşi niciodată să ajungem la ei din cauza agresiunii brutale continue a ocupaţiei împotriva Gaza”, a spus el.

Biden spune că există progrese în discuțiile privind obținerea unei „pauze umanitare” în Gaza

Preşedintele american Joe Biden a semnalat sâmbătă progrese în obţinerea unei „pauze umanitare” cerute de Washington în luptele dintre Israel şi Hamas la Gaza, pauză menită să ajute la protejarea civililor şi la transportarea de mai mult ajutor către Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Întrebat dacă au existat progrese pe acest subiect, Joe Biden a răspuns „da”, în timp ce ieşea dintr-o biserică din Delaware, înainte de a se urca în vehiculul său.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat vineri că eliberarea ostaticilor de către Hamas, cel puţin 240 de persoane conform armatei israeliene, „ar necesita o pauză foarte consecventă în conflictul” cu Israelul.

Alte articole

20 ian. 2022 12.23 am

  Președintele Emmanuel Macron și-a exprimat disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România, este anunuțul făcut de europarlamentarul francez Nathalie…

16 mart. 2022 10.57 am

  Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, se pronunţă, miercuri, în procesul deschis de Kiev care cere celui mai înalt tribunal al ONU să ordone Moscovei că înceteze…

17 mart. 2023 6.58 pm

  Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l că este responsabil de crime de război comise în Ucraina,…

03 sept. 2022 8.27 pm

Artemis, cea mai puternică rachetă construită vreodată de NASA, va fi lansată astăzi, 29 august. Programul promite să readucă oamenii pe Lună după 50 de ani de pauză.

05 mart. 2022 10.56 pm

  Hackerii de la Anonymous au reuşit să spargă, sâmbătă seară, site-ul serviciului secret al Federației Ruse. Site-ul FSB nu a putut fi accesat la ora publicării articolului. Bye https://t.co/uLDYvlVLGT#OpRussia…

31 oct. 2022 11.54 am

Telescopul spațial “James Webb” de la NASA își arată capacitățile extraordinare, surprinzând o nouă imagine a faimoșilor Piloni ai Creației – fotografiați pentru prima dată de…