Astăzi, 16 octombrie, Camera Deputaţilor va dezbate şi vota proiectul legii pensiilor speciale. Comisiile de specialitate – constituţionalitate, muncă şi buget – urmează să întocmească raportul până la ora 14:00, potrivit programului stabilit de conducerea Camerei. Proiectul va intra în plen tot astăzi, urmând ca votul final să fie dat la ora 17:00.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR, parlamentarii USR nu vor vota pentru păstrarea pensiilor speciale. Marea „reformă“ pusă la cale de PSD și PNL este ca pensia specială a fostului premier Nicolae Ciucă să scadă de la 18.000 de lei la 16.778 de lei lunar, mai transmite USR.
Pe când era senator, primarul Vergil Chițac propunea un proiect de lege prin care a vrut să cumuleze pensia specială cu cea de serviciu. Beneficiarii erau doar două persoane: Chițac și Viorel Sălan, un tovarăș de la PSD. În 2020, același Vergil Chițac a votat ÎMPOTRIVA creșterii pensiilor românilor de rând în timp ce el încasează lunar o pensie specială de 9.700 de lei!”, transmite USR Constanţa.
Așa cum s-a văzut la votul din Senat de săptămâna trecută, privilegiați precum Ciucă sau colegul său de partid, primarul Constanței, Vergil Chițac, sunt în continuare protejați de majoritatea parlamentară PSD-PNL la care se adaugă și voturile de susținere ale reprezentanților de maximă ipocrizie AUR.
USR a fost singurul partid care s-a opus în Senat și la fel vom face și în cadrul ședinței de astăzi, 16 octombrie, din Parlament, programată pe repede-înainte. Toate amendamentele depuse de noi în Senat au fost respinse fără nicio discuție.
Cele 128.000 de semnături strânse de USR pentru eliminarea completă a pensiilor speciale nu înseamnă nimic pentru acest cartel politic PSD-PNL care, de la o lună la alta, face ca viața românilor de rând să fie tot mai grea, în timp ce membrii săi trăiesc pe picior mare”, a declarat Stelian Ion, deputat USR Constanţa.
Reamintim că Senatul a adoptat, miercurea trecută, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 89 voturi “pentru”, 16 “împotrivă” şi o abţinere, modificările la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, pentru punerea actului normativ în acord cu decizia Curţii Constituţionale, după ce iniţiativa legilativă a fost respinsă de către judecătorii constituţionali. Senatul este primul for sesizat pe proiectul de lege, Camera Deputaţilor fiind decizională.