Ultimele stiri

Patru familii destrămate după explozia de la Călimănești. Marius urma să devină tată, iar Florin a lăsat în urmă doi copilași

Patru bărbați au murit și alți cinci au fost răniți în urma exploziei de la Călimănești, la o magistrală de gaze. Tragedia s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce muncitorii lucrau pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7.

Cei patru bărbați aveau vârste cuprinse între 30 și 47 de ani. Aceştia erau din Vrancea, Neamț și Bacău. Marius, cel mai tânăr dintre ei abia făcuse nunta, la începutul lunii septembrie și urma să devină tată.

Dumnezeu să te ierte, Marius!!! Întreaga comunitate din comuna Cârligele este șocată de ceea ce ți s-a putut întâmpla.Marius C., fiul de doar 30 de ani a colegului nostru Săndel Chiriac plecat dintre noi, mult prea devreme, în urma exploziei care a avut loc azi noapte la Călimănești. Dacă acum mai puțin de 3 săptămâni am petrecut cu toții la nunta ta cu Mădălina, acum suntem cu inimile în doliu și refuzăm să acceptăm că ai avut parte de o soartă atât de crudă! Că nu o să mai poți să îți ții în brațe copilul nenăscut încă și să te împlinești ca soț și tată! Întregul colectiv din Primăria Cârligele și întreaga comunitate locală este alături de familia greu încercată.Bunul Dumnezeu cu mare mila sa să vă întărească pentru a putea trece peste această tragedie!”, se arată într-o postare a Primăriei Cârligele.

Și Florin, un bărbat de 37 de ani, a murit în urma tragediei. El a lăsat în urmă doi copilași care vor crește fără tată.

Noaptea de 20 spre 21 septembrie a zguduit Dumitreștiul. Explozia din miezul nopții, de la Călimănești, a secerat patru vieți nevinovate printre care se afla și consăteanul nostru, BOCU FLORIN, în vârstă de 37 de ani, fiul lui Tudorel Bocu din satul Motnău. Au rămas doi copii fără tată, o soție neajutorată și părinții distruși de durere. Suntem alături de familia îndoliată și ne rugăm pentru sufletul celui plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-l ierte!”, au transmis reprezentanții Primăriei Dumitrești.

Una dintre victime a fost detubată

Starea bărbatului în vârstă de 61 de ani, rănit în explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova şi internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului este stabilă, el fiind detubat.
Conform reprezentanţilor unităţii sanitare, bărbatul este „conştient stabil hemodinamic, detubat”.
El este dus la sala de operaţii pentru continuarea tratamentului chirurgical, au transmis reprezentanţii Spitalului „Bagdasar-Arseni”
Pacientul va fi tratat în continuare în ţară, nefiind luat în calcul pentru moment transferul în străinătate.
Un alt rănit, în vârstă de 40 de ani, adus la Spitalul Floreasca, are arsuri tot pe 40% din suprafaţa corpului, însă sunt de gradele ll – lll.

Filmul tragediei

Un apel la 112, la o oră după miezul nopţii, avea să dezlănţuie o adevărată desfăşurare de forţe. Muncitorii făceau lucrări de compactare a traseului, când un utilaj a spart una dintre conductele de gaze care alimentează zona Moldovei. A urmat o explozie puternică, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Odată cu activarea Planului Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la faţa locului au fost angrenate următoarele forţe de intervenţie: 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti şi 5 ambulanţe SAJ. De asemenea, au intervenit 2 elicoptere SMURD (Bucureşti şi Galaţi) care asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti”, a transmis DSU.

A fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie rămân active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor acestui incident”, a mai transmis DSU.

ISU Vrancea a anunţat că au existat 9 victime în urma incidentului, dintre care patru au murit.

Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldova, în dreptul localităţii Călimăneşti (…) În urma evemomentului, din nefericire au fost descoperite patru victime carbonizate”, au transmis oficialii ISU Vrancea.
În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost vorba despre o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, pentru digi24.ro.

Sursă foto: Facebook

Alte articole

05 oct. 2023 10.57 am

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj astăzi, de Ziua Educaţiei, în care a evidenţiat rolul profesiei didactice în construcţia unei naţiuni puternice. Astăzi, de Ziua Mondială a Educaţiei,…

15 mart. 2024 5.29 pm

Ministerul Mediului, prin Administrația Națională “Apele Române”, a inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 183/2020,…

17 ian. 2023 3.37 pm

  Finalului anului 2023 vine cu primele trenuri de la Alstom, un grup industrial francez care activează în domeniul producției și transportului energiei electrice și în infrastructura feroviară.…

19 apr. 2023 2.57 pm

Doi copii în vârstă de 3 respectiv 6 ani au fost spulberați de un tir pe o trecere de pietoni din Lețcani,  județul Iași. Potrivit primelor informaţii, unul dintre copii a murit, iar celălalt…

01 sept. 2022 12.53 pm

Guvernul României se pregătește să aprobe Ordonanța pentru energie, ce constă în diminuarea pragului maxim de consum pentru care se va face compensarea. Practic, în cazul depășirii pragului…

04 iun. 2024 8.19 pm

Elevii, profesorii şi personalul din învăţământ vor avea zi liberă miercuri, 5 iunie, cu prilejul Zilei Învăţătorului. Ziua Învăţătorului este marcată pe 5 iunie, data de naştere a marelui…