Ultimele stiri

ANPC a închis faimosul local din Herăstrău „Taverna Racilor” / Reacția lui „Pescobar”, patronul locaului

(sursa foto: Facebook/ Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor)

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor.

Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.
Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Reacția lui Pescobar

”Sunt dator și eu o explicație, trebuie să intervin într-un fel (…) S-a scris că erau 500 de kg de mâncare stricată. Nu era nimic stricat, nicio mâncare stricată. Eu am depozitul în Giurgiu și de acolo, cu mașină cu temperatură controlată, adică cu minus sau cu plus îmi mențin marfa la temperatura optimă.

Dacă tu ai marfă congelată și nu o menți la -18 grade și marfa îți ajunge în fața restaurnatului la -15 grade, asta este catalogat drept infracțiune.

La mine s-a găsit marfa cu o diferență mai mare, pentru că a fost o eroare umană a șoferului și a mers cu refrigerarea dată drumul și s-a găsit marfa la -6 grade, ținând cont de la Giurgiu la București sunt 40 de grade afară și oricum când ajunge marfa la Herăstrău, aceasta o pregătim pentru a fi gătită.

Noi, la Herăstrău avem avize și zilnic vindem 1000-1500 de kg de fructe de mare pe zi. S-a întâmplat că a venit controlul exact în momentul în care a ajuns marfa, s-a făcut proces verbal de confiscare și noi am trimis marfa la ProTan.

Așa este legea și am respectat-o, iar marfa a fost distrusă.

În România, când vine un control, ei îți propun o suspendare. Tu, ca operator poți să remediezi aceste probleme în câteva ore, într-o zi sau mai știu.

Ideea este că nu a fost nicio mâncare stricată. Marfa a fost dusă la ProTan și distrusă, nu am respectat legea, nu am ținut marfa la temperatura de -18 grade și cam asta a fost totul. Da, am comis o greșeală, dar cine nu greșește în lumea asta”, a explicat Pescobar pe TikTok.

Alte articole

29 nov. 2023 3.42 pm

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea privind sistemul public de pensii. Noua lege prevede creșterea pensiilor cu 13,8% de la 1 ianuarie…

13 apr. 2024 9.08 pm

Aproximativ 200 de persoane îmbrăcate în tricouri albe au participat sâmbătă seara la o manifestație de protest în Piața Victoriei, exprimându-și nemulțumirea față de modul în care este…

08 feb. 2024 7.37 pm

O femeie în vârstă de 61 de ani din Alba Iulia a devenit victimă a escrocilor și a pierdut 16.000 de lei în doar câteva minute. Victima a primit un mesaj în numele băncii la care are deschis…

30 nov. 2024 7.28 pm

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că alegerile prezidenţiale şi parlamentare sunt momente cruciale, care vor defini, mai mult decât la alte scrutinuri din trecut, direcţia în…

16 oct. 2023 12.14 pm

A căzut prima zăpadă din această toamnă, pe Transfăgărăşan. Noaptea trecută, drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele de curățat pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea…

13 aug. 2024 12.41 pm

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a fost găsit un obiect eşuat pe ţărm în zona Grindului Chituc, iar cel mai probabil ar fi vorba despre o mină anti-desantare, de tipul YaRM. Marţi,…