Ultimele stiri

ANPC a închis faimosul local din Herăstrău „Taverna Racilor” / Reacția lui „Pescobar”, patronul locaului

(sursa foto: Facebook/ Taverna Racilor Herastrau Fishtodoor)

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor.

Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.
Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Reacția lui Pescobar

”Sunt dator și eu o explicație, trebuie să intervin într-un fel (…) S-a scris că erau 500 de kg de mâncare stricată. Nu era nimic stricat, nicio mâncare stricată. Eu am depozitul în Giurgiu și de acolo, cu mașină cu temperatură controlată, adică cu minus sau cu plus îmi mențin marfa la temperatura optimă.

Dacă tu ai marfă congelată și nu o menți la -18 grade și marfa îți ajunge în fața restaurnatului la -15 grade, asta este catalogat drept infracțiune.

La mine s-a găsit marfa cu o diferență mai mare, pentru că a fost o eroare umană a șoferului și a mers cu refrigerarea dată drumul și s-a găsit marfa la -6 grade, ținând cont de la Giurgiu la București sunt 40 de grade afară și oricum când ajunge marfa la Herăstrău, aceasta o pregătim pentru a fi gătită.

Noi, la Herăstrău avem avize și zilnic vindem 1000-1500 de kg de fructe de mare pe zi. S-a întâmplat că a venit controlul exact în momentul în care a ajuns marfa, s-a făcut proces verbal de confiscare și noi am trimis marfa la ProTan.

Așa este legea și am respectat-o, iar marfa a fost distrusă.

În România, când vine un control, ei îți propun o suspendare. Tu, ca operator poți să remediezi aceste probleme în câteva ore, într-o zi sau mai știu.

Ideea este că nu a fost nicio mâncare stricată. Marfa a fost dusă la ProTan și distrusă, nu am respectat legea, nu am ținut marfa la temperatura de -18 grade și cam asta a fost totul. Da, am comis o greșeală, dar cine nu greșește în lumea asta”, a explicat Pescobar pe TikTok.

Alte articole

04 nov. 2021 7.17 pm

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat joi seară, o nouă condiție de întoarcere a elevilor la școală: gradul de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ. „La…

22 feb. 2024 11.23 am

Părinții tinerilor decedați în accidentul de la 2 Mai, produs de Vlad Pascu, şi-au exprimat nemulțumirea față de amânarea procesului și față de atitudinea judecătoarei la prima înfățișare.…

12 apr. 2023 2.11 pm

  Comisarul-șef Costin Tuică, împuternicit să îndeplinească atribuțiile de șef al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, a concurat singur pentru postul de adjuct și a picat examenul…

16 oct. 2023 6.04 pm

Un bărbat din Prahova a fost reţinut într-un dosar de trafic de droguri de risc. Nepotul său minor, care îl ajuta să vândă drogurile, a fost plasat sub control judiciar. Polițiștii Brigăzii…

16 apr. 2021 3.46 pm

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre măsurile din noaptea de Înviere din acest an. Acesta a spus că cei care nu vor participa la slujba…

24 apr. 2023 11.49 am

CFR Călători va suplimenta trenurile pe cele mai solicitate rute în perioada 27/28 aprilie – 1/2 mai 2023, în contextul minivacanaței de 1 mai. Anunțul vine în contextul în care pe rute precum…