Ultimele stiri

Prima reacție a lui Mihai Lupu după ce procurorii DNA au descins în Consiliul Județean Constanța: „Voi solicita analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții”

Mihai Lupu (sursa foto: Facebook/ Mihai Lupu)

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu,  a transmis că reafirmă angajamentul de a nu tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor, în contextul în care procurorii DNA au descins în această dimineață în sediul instituției pe care acesta o conduce.

Cu hotărâre și consecvență, doresc să reafirm angajamentul meu ferm de a NU tolera nicio formă de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor.

Aș vrea ca toți constănțenii să știe că voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții, indiferent de natura lor – fie că sunt servicii, bunuri sau investiții majore.

Această inițiativă crucială reprezintă un pas important în asigurarea unei gestionări corecte, transparente și eficiente a resurselor noastre.

Ne propunem să ne aliniem celor mai înalte standarde de conformitate și să devenim un model de excelență în sectorul public.
Toți angajații CJ Constanța sunt implicați și sunt supuși unui program de instruire prin intermediul programului POCA (Programul de Optimizare și Consolidare a Achizițiilor). Prin intermediul acestui program, ne asigurăm că fiecare membru al echipei noastre este conștient de importanța eticii și respectării normelor în cadrul procesului de achiziții publice”, a scris Mihai Lupu pe Facebook.

Context:

Contactat de către jurnaliștii ConstanțaTV, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța a confirmat prezenta procurorilor DNA în sediul instituției, dar fără a oferi mai multe detalii: „N-aș știi să vă zic ceva concret. Nu știu, nu știm în momentul de față ce au verificat. Pot să vă spun doar că nu au plecat cu documente din instituție” a declarat acesta.

Conform surselor ConstanțaTV, ar fi vizat Ermil Chelariu, directorul Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat. Procurorii ar fi verificat felul în care au fost realizate mai multe achiziții legate de întreținerea spațiilor verzi.

Potrivit Organigramei Consiliului Județean Constanța, Ermil Chelariu este director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport.

Alte articole

28 apr. 2023 12.03 pm

În Monitorul Oficial al României au fost publicate date legate de sumele încasate, anul trecut, din cotizații, donații, dobânzi bancare sau închirierea de bunuri de către mai multe partide politice…

21 nov. 2023 1.32 pm

Săptămâna aceasta, containerele pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate în cartierele Abator și Far: strada Stadionului bl. H16A, strada Stânjeneilor drept Cam. SOCEP, aleea Portului…

09 iun. 2024 10.42 am

Românii au început să se prezinte la vot încă de la primele ore de la deschiderea secţiilor de votare. Pe teritoriul României sunt organizate 18.955 de secţii de votare, iar în străinătate…

14 dec. 2022 1.27 pm

  Bogdan Bola, deputat și președintele partidului Forța Dreptei, filiala Constanța a depus un amendament Bugetului de Stat pentru anul 2023, solicitând să se cuprindă în bugetul de anul viitor…

23 ian. 2024 12.29 pm

Pentru executarea lucrărilor de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale din municipiul Constanța, în cadrul contractului „Realizare cămine și instalație mecano…

17 mai 2021 3.55 pm

   Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei…