Ultimele stiri

Legea 154/2021: Bola și Negoi fac presiuni pentru acordarea drepturilor urmașilor celor persecutați politic în perioada 1940 – 1945

Parasirea Cadrilaterului

 

Bogdan Bola, deputat și președintele partidului Forța Dreptei, filiala Constanța dar și Remus Negoi, senator din partea USR Constanța, au pornit o serie de inițiative pentru miile de români aflați în situația neacordării drepturilor privind Legea 154/2021.

Am primit multe mesaje de la persoane care se află în situația de a nu li se respecta drepturile acordate prin lege.
Una dintre multele ticăloșii ale guvernului PSD-PNL este și amânarea acordării compensațiilor bănești pentru persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice”, se arată în postarea de pe Facebook a lui Remus Negoi, senator din partea USR Constanț.

Legea 154 din 2021 (care modifică Ordonanța Guvernului nr. 105/1999) este foarte clară. Compensațiile bănești se acordă celor persecutați. În situația aceasta sunt zeci de mii de persoane, inclusiv din județul Constanța.
Coaliția PSD-PNL nu vrea să dea banii. Ticăloșia lor este fără margini. Își bat joc de oameni care chiar ar avea nevoie de acele sume. Oameni care au suferit suficient de mult ca să mai fie persecutați și acum de PSD–PNL”, adaugă acesta.

Am adresat o interpelare către prim-ministrul Nicolae Ciucă și către ministrul de finanțe Adrian Cîciu. Sper să realizeze penibilul în care se află și să respecte legea. De asemenea, le cer imperativ parlamentarilor PSD și PNL de Constanța să nu gireze această bătaie de joc la adresa unor români care au avut de suferit.
Bani pentru pensii speciale se găsesc de către PSD-PNL, dar bani pentru cetățeni – nu“, a transmis Remus Negoi.

Bogdan Bola, de asemenea își continuă seria de acțiuni de susținere a cauzei celor peste 20.000 de constănțeni care ar avea de suferit prin amânarea dispozițiilor Legii 154/2021.

Deputatul și președintele partidului Forța Dreptei a încercat să ia legătura cu mai multe personalități de la București, de asemenea acesta a depus și un memoriu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în urma consultărilor fără succes cu politicenii.

„Am ajuns și la ușa lui Florin “Altă întrebare” Iordache, la Consiliul Legislativ, pentru a susține cauza celor peste 20.000 de constănțeni care ar avea de suferit prin amânarea dispozițiilor Legii 154/2021. Fiind la prima oră a dimineții, s-a și speriat secretara când m-a văzut cu documente în brațe, așa pornit.
Eu însă am depus un memoriu și o sesizare motivată pentru ca, în avizul pe care Consiliul Legislativ îl va emite referitor la proiectul privind unele măsuri fiscal-bugetare, să se elimine prevederile art. XXIII.
Acolo se dispune amânarea acordării compesațiilor către sute de mii de români, printre care zeci de mii de dobrogeni, fără a se motiva în vreun fel urgența acestei măsuri, așa cum ar fi cerut legea.
Da, am bătut la toate ușile zilele acestea. De la prim-ministrul României la ministrul de Finanțe, de la colegi parlamentari până la Consiliile consultative ale Parlamentului. Aseară am sunat, ce-i drept cam târziu și pe președintele Consiliului Economic și Social (C.E.S.) căruia i-am explicat problema în detaliu.
Am depus și la C.E.S memoriul și sesizarea, argumentate chiar și cu practică de la C.E.D.O. (Curtea Europeană a Drepturilor Omului). În jurisprudența Curții se spune chiar foarte clar:

✍🏻 <<(…) un reclamant poate pretinde o încălcare a art. 1 din Protocolul nr. 1 numai în măsura în care deciziile contestate se referă la „bunurile” sale în sensul acestei dispoziții. „Bunurile” pot fi „bunuri actuale” sau active, inclusiv creanțe, în privința cărora reclamantul poate susține că are cel puțin o „așteptare legitimă” de a obține exercitarea efectivă a unui drept de proprietate>>.
Adică exact cazul celor peste 20.000 de constănțeni: au o creanță de primit de la Statul Român, iar așteptarea lor este una legitimă, având în vedere Legea existentă. Ba mai mult, după ce am studiat și mai mult speța în cauză, se poate spune clar că se încalcă și principiile Constituției (decizia nr. 198/2021)

✍🏻 <<motivarea urgenței adoptării ordonanței în chiar cuprinsul acesteia este o cerință constituțională esențială pentru existența statului de drept, pentru stabilitatea și predictibilitatea cadrului legislativ și pentru respectarea excepției de la statutul constituțional al Parlamentului ca unică autoritate legiuitoare a țării prin procedura delegării legislative>>.Deci motivare legală este. Despre cea morală nici nu mai discutăm. Ducem lupta mai departe, cu toate că până acum parlamentarii PSD și PNL tac mâlc. Iar tăcerea asta este jignitoare, mai ales că unii dintre ei sunt dobrogeni, sunt parte din comunitățile voastre. Orice ar fi, împreună vom merge până la capăt”, se arată în postarea acestuia de pe Facebook.

6 Comments

  • Am primit Hotararea si Decizia prin care mi se recunosteau drepturile de urmas al refugiatilor din Bucovina de Nord,actualmente Ucraina.Uimirea mea este ca se proroga a doua oara punerea in aplicare a Legii 154 /2021cu toate ca IN LEGE SCRIE CLAR CA DREPTURILE SE PRIMESC INCEPAND CU LUN A IN CARE A FOST APROBATA CEREREA,PENTRU MINE SEPTEMBRIE 2021.Nu mai inteleg nimic!primesc Decizia de pensie si guvernul proroga aplicare legii incepand cu 1 ianuarie2024.Oare saracea Romania daca legea se aplica incepand cu 1 ianuarie 2023?pentru ucraineni sunt bani,dar pentru urmasii celor care au fugit de frica stim noi cui nu sunt bani?noi,ca si copii ai persoanelor refugiate, am avut de suferit.Copilaria noastra a fost altfel decat a altor copii.Parintii mei au facut casa din munca palmelor lor.Poate uneori imi doream o hainuta si nu am cerut-o pentru ca stiam ca nu se poate.Am stat la internat si am invatat pe rupte ca sa am bursa,sa-i scutesc pe parintii mei de o greutate financiara.Sa le fie rusine la cei care au semnat aceasta ordonanta!

  • Funcționarii din instituțiile statului interpretează legile după bunul lor plac.Suma care mi s-ar fi cuvenit mi-a fost redusă cu 1/4 din valoare cu toate că documentele arată contrariul.

  • Se continua mizeria și bătaia de joc in detrimentul pensionarilor.
    Acești mizerabili își bat joc de viața și sănătatea pensionarilor, amânând plata din nou, a treia oară, sperând că poate mai mor dintre noi in aceasta perioada
    Aceasta este România acestor ani, plina de golani guvernentali

  • Avem o decizie conf legii 254, aceeași mizerie din partea statului român, acoperă legile speciale și ignora pensiile prostimii, este tipic golanilor care s-au lipit in scaunele calde din parlament și guvern.
    O mizerie de care vom avea parte mult timp cu aceste personaje

  • Buna ziua
    Este penibil ceea ce se intampla cum sa existe o lege si sa nu o pui in aplicatie legea 154/ 2021 tot facem amanari parca ei ar fi suferit ? NENOROCITILOR CE SUNTETI FACEM GREVA OBLIGATORIU cum se poate asa ceva pentru putini bani care trebuie sa=i primim la ei nu se uita ca au buzunarele pline

  • Rușine statului romanc
    Are vrea sa respectam legile dar el nu le respecta. Îmi iubesc tara enorm sa mi – e rușine de cei ce sunt incapabili sa o conducă!

Comments are closed.

Alte articole

06 ian. 2024 11.00 am

Ca în fiecare an, la Constanța, în data de 6 ianuarie, are loc o procesiune religioasă pentru marea sărbătoare a Bobotezei. Punctul de plecare al procesiunii îl reprezintă Catedrala Arhiepiscopală…

07 ian. 2024 3.15 pm

La data de 7 ianuarie., în jurul orei 01.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au depistat, pe strada Răsuri, o persoană cu un comportament suspect. S-a…

27 mai 2024 9.09 am

În perioada 25-27 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 150 misiuni, cele mai multe dintre ele –126, fiind…

10 iun. 2022 11.34 am

  Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a susținut, vineri, că biserica „Izvorul Tămăduirii” din Constanța, construită pe trotuar, nu se va dărâma. Totodată, acesta a spus că va „programa…

13 mai 2024 11.31 am

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D. au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării,…

28 iun. 2023 3.57 pm

(VIDEO) Percheziții la un traficant de droguri din Constanța: vindea canabis și cristal pentru sume cuprinse între 180 și 1.000 de leiPrimăria Constanța: Parcul din Poarta 6 va fi reabilitat și…